objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Sreda, 15. maj 2013 ob 07:01

Spopad za ekonomsko fakulteto, drugi del. Tekavčičeva je zdaj že favoritka
Akademski zbor obema kandidatoma za novega dekana izglasoval večino, na seji senata pa naj bi odločilne glasove za Metko Tekavčič proti Marku Jakliču prispevali študenti
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Sredi aprila sem pisal o začetku spopada za novi vrh ljubljanske ekonomske fakultete med znanima profesorjema Metko Tekavčič in Markom Jakličem, potem ko se je tretja kandidatka Maja Makovec Brenčič v zadnjem hipu odpovedala svoji kandidaturi. Tudi finiš tekme "kdo bo dekan?" nekako poteka po tedanjih napovedih mojih virov.
Marko Jaklič, za katerega močno lobira odhajajoči dekan Dušan Mramor, je na ponedeljkovem akademskem zboru resda dobil "večinsko" podporo - 65 odstotkov, vendar je tudi Metko Tekavčič podprlo zavidljivih 55 odstotkov(!) članov akademskega zbora ekonomske fakultete. Kar pomeni, da je okoli 20 odstotkov članov zbora glasovalo za oba kandidata. Razlika med njima je (bila) torej minimalna, vsekakor pa manjša, kot sta menda pričakovala ter računala Jaklič in Mramor.
Toda na senatu ekonomske fakultete, kjer se dokončno odloča o dekanu in kjer naj bi bilo glasovanje precej nepredvidljivo, je po napovedih mojih virov (ki so že pravilno napovedali glasovanje akademskega zbora) močnejša Metka Tekavčič, zato zdaj po tej minimalni razliki na akademskem zboru Tekavčičeva postaja "favoritka" za novo dekanjo ekonomske fakultete. Odločilni naj bi bili sicer glasovi študentov, le-ti pa naj bi predvidoma glasovali za Tekavčičevo.
Kadrovska seja senata bo 27. maja.
No, sicer pa stolček dekana ljubljanske ekonomske fakultete velja za eno od najvplivnejših ter najprestižnejših funkcij znotraj slovenskega visokega šolstva.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Sredi aprila sem Metko Tekavčič Markom Jakličem maja makovec brenčič dušan mramor

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Spopad za ekonomsko fakulteto, drugi del. Tekavčičeva je zdaj že favoritka