objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Torek, 7. maj 2013 ob 14:01

Fascinantni prihodki. Drago Kos je lani zaslužil skoraj 900 tisoč evrov!
Zasebno podjetje nekdanjega predsednika komisije za preprečevanje korupcije je kljub hudi ekonomski krizi postalo prava gazela
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Zaslužki nekdanjega predsednika komisije za preprečevanje korupcije Draga Kosa se vrtoglavo dvigujejo v nebo. Njegovo podjetje R.U.R., specializirano za "svetovanje in raziskovanje," je po uradno dostopnih podatkih baze Ajpes lani zabeležilo 875,200 evrov prihodkov, kar pomeni, da se je poslovanje podjetja v primerjavi z letom 2011 več kot podvojilo. No, predlani je Drago Kos prek svojega podjetja R.U.R. svetoval "samo" za 376.417 evrov.
Kdo vse so posamezne stranke Draga Kosa, ostaja skrivnost (Kos namreč pravi, da pri njegovem poslu stranke iz številnih razlogov ne želijo biti objavljene), se pa ve, da opravlja določene "preiskovalne" storitve za avstrijsko Hypo banko. Januarja lani, kot kažejo podatki projekta supervizor, mu je skromnih 247,10 evra nakazala ljubljanska ekonomska fakulteta, sicer pa je Kos za svetovanje vsak mesec povprečno zaslužil skoraj 73 tisoč evrov.
Iz bilance podjetja R.U.R. za leto 2012 je sicer razvidna kar presenetljivo visoka postavka stroški storitev (približno 753 tisoč evrov!), medtem ko je Drago Kos za stroške dela namenil nekaj več kot 88 tisoč evrov. Kos pojasnjuje, da visoki stroški storitev potrjujejo, da gre za "visoko storilnost podjetja."
Čisti dobiček podjetja za leto 2012 sicer znaša 27.719 evrov.
Spomnimo, Drago Kos je septembra 2010 po izteku mandata, zapustil komisijo za preprečevanje korupcije ter se podal v podjetniške vode. Dobro leto dni pozneje je 10-odstotni lastnik njegovega podjetja postal javnosti manj znani Stanoje Dodić, nekdanji nogometni vratar in bivši trener.
Sedanji predsednik komisije za preprečevanje korupcije Goran Klemenčič pa bajnih prihodkov svojega predhodnika ni hotel komentirati.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Draga Kosa podjetniške vode Stanoje Dodić goran klemenčič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Fascinantni prihodki. Drago Kos je lani zaslužil skoraj 900 tisoč evrov!