objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Sreda, 13. februar 2013 ob 19:37

Številke dokazujejo, da Miro Cerar mlajši ni imel nobenih šans
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Miro Cerar mlajši ni imel skoraj nobenih možnosti, da bi postal resen kandidat za mandatarja tako imenovane projektne vlade. Zgodilo se je namreč točno to, kar je že ves čas dopoveduje prvak Socialnih demokratov Igor Lukšič. Obstoječa sestava državnega zbora ne daje potrebne večine za levosredinsko vlado!
To je pač dejstvo, gola matematika, ne glede na medijske zapise angažiranih novinarjev, ki potrošnikom dominantnih medijev že skoraj ponarejajo realna politična razmerja in vzbujajo nemogoča pričakovanja, ki jim na koncu nasedajo tudi poltiki, celo tisti, ki jih narekujejo medijem.
Denimo Gregor Virant, ki je v medije, skupaj z Alenko Bratušek, potisnil nesrečnega Cerarja. Tok informacij je medijskih relativno lahko razkriti, nenazadnje, na tem portalu sem ga celo napovedal. Mandatarja Cerarja je ekskluzivno razkrila tista blond novinarka Pop TV, ki je takoj po novem letu v javnost spravila veliko srečanje med Virantom in novim predsednikom republike Boruto Pahorjem čeprav ga sploh ni bilo. Bila je samo vljudnostna kava pri Pahorju, kamor se je sam povabil Virant.
Za blond novinarko je seveda odlično, da Virant prek nje lansira svoje interese, za politika Viranta pa toliko slabše, še posebej, ker smo to zdaj že vsi pogruntali, in se hihitamo. No, še slabše je bilo tokrat za Mira Cerarja mlajšega, ker s(m)o ga začeli glodati, še preden je lahko rekel stavek ali dva.
Po drugi strani Cerarja ne kaže preveč pomilovati. Njegov odstop je bil po svoje kar predvidljiv. Doslej je odklonil že vsaj dve funkciji, mesto predsednika LDS (po propadu Katarine Kresal, nedavno pa tudi ponudbo Boruta Pahorja za varuha človekovih pravic. Miro Cerar mlajši bi lahko vedel, da predsednik vlade v parlamentarni demokracijo ne moreš postati, če ne greš na volitve. On pa sodi v tisto skupino fantov, ki želijo, da se jim vse prinese na pladnju.
Zanj je bilo vse pripravljeno. Predvse medijsko. Nazadnje je bil celo slavnostni govorec na letošnji Slovenki leta v režiji revije Jana, kjer so tabloidi previdno obdelali njegovo novo spremljevalko. Mediji naj bi dobili tajno nalogo, naj se pri njegovem družinskem pedigreju pozablja na njegovo mamo, nekdanjo generalno državno tožilko Zdenko Cerar, kasneje ministrico za pravosodje in podpredsednico LDS, poudarek naj bi bil na njegovem slavnem očetu, olimpijskemu prvaku v telovadbi Miru Cerarju starejšemu.
Sicer pa Miro Cerar mlajši ni bil izbran slučajno. V prvi plan je Cerar prišel potem, ko so izračunali, da Igor Šoltes, izbranec št.1, ne bil šel niti slučajno skozi pri Slovenski ljudski stranki (on pač ni sin olimpijskega prvaka, ampak vnuk Edvarda Kardelja), menda pa ni Šoltes ni užival pretirane podpore niti v Pozitivni Sloveniji. Tako vsaj pripovedujejo v njihovi poslanski skupini.
Toda vrnimo se na številke in Igorja Lukšiča.
 
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Miro Cerar mlajš Igor Lukšič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Številke dokazujejo, da Miro Cerar mlajši ni imel nobenih šans