objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Sreda, 13. februar 2013 ob 16:27

Afera Medja-NLB. Šef uprave pisno joče zaposlenim, on pa v tujini igra golf
Janko Medja analitično. Vse, kar te dni pišejo mediji o njem ter Novi ljubljanski banki, je kobajagi politična zarota
2013 Pozareport

Odpri galerijo

"Novi" predsednik uprave Nove ljubljanske banke Janko Medja pada iz afere v afero. Potem ko je za generalnega sekretarja NLB presenetljivo zaposlil bivšega direktorja časopisne hiše Delo Jurija Giacomellija (spomnimo, lastniki Dela so Giacomellija septembra lani zamenjali zaradi slabih poslovnih rezultatov, za delo v banki pa nima prav nobenih izkušenj), si je Medja omislil še nov službeni Audi A6, ki stane okoli 80 tisoč evrov.
In to celo dražjega kot vsi njegovi predhodniki doslej, čeprav bi vodstvo Nove ljubljanske banke, ki se dobesedno koplje v izgubah (lani 200 milijonov evrov!), moralo na vse strani klestiti stroške.
Ko s(m)o mediji začeli te stvari odkrivati, se je Janko Medja odzval milo rečeno skrajno - nenavadno. Danes dopoldne je tako vsem zaposlenim na banki po elektronski pošti poslal posebno pismo, kjer je medijsko poročanje o njegovih (ne)poslovnih podvigih označil za nič več in nič manj kot politično zaroto. Kar se prestižnega avtomobila tiče, pa je bankir Medja prepričan, da mu takšno vozilo preprosto pripada.
Famozno pismo predsednika uprave banke Janka Medje njegovim "spoštovanim sodelavcem" si lahko v celoti preberete na koncu članka.
Še dosti bolj bizarno pa je dejstvo, da Janko Medja podrejenim sodelavcem o svojem potrebnem službenem audiju, domnevnih zarotah ter drugih rečeh piše naravnost iz tujine, kjer je na dopustu, in tam lepo igra - kot pravijo moji viri iz Nove ljubljanske banke - golf.
Da je predsednik uprave res na dopustu v tujini, z družino, nam je potrdila tudi Mojca Strojan, vodja službe za odnose z javnostmi v NLB. Vendar dodaja, da je Janko Medja "z banko v neprestanem stiku."
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janko Medja generalnega sekretarja NLB Jurija Giacomellija Mojca Strojan

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Afera Medja-NLB. Šef uprave pisno joče zaposlenim, on pa v tujini igra golf