objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Sreda, 6. februar 2013 ob 17:24

Upravno sodišče odločilo. Janša zaenkrat brez začasne odredbe, bo pa sodilo
Odvetnik Franci Matoz je delno zadovoljen, se bosta pa z Janezom Janšo že jutri pritožila na vrhovno sodišče
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Senat upravnega sodišča v Celju pod vodstvom višje sodnice Jasne Šegan je zavrnil zahtevo predsednika vlade Janeza Janše po izdaji začasne odredbe, ki bi začasno "ustavila" razvpito sporno poročilo komisije za preprečevanje korupcije, ki bremeni Janeza Janšo.
Sodišče je zavzelo stališče, da Janša ter njegov odvetnik Franci Matoz nista uspela dokazati, da Janezu Janši nastaja tako imenovana "nenadomestljiva škoda", kar bi bil razlog za izdajo začasne odredbe.
Odvetnika Francija Matoza je takšna obrazložitev zavrnitve zahteve po začasni odredbi "presenetila", saj pravi, da se je upravno sodišče v zloglasni zadevi "bulmastifi" odločilo popolnoma drugače. Prav izdaja začasne odredbe upravnega sodišča, ki jo je takrat predlagal odvetnik Miro Senica, je preprečila usmrtitev psov, ki so pozneje, kot je znano, v še vedno ne povsem pojasnjenih okoliščinah do smrti pogrizili njihovega lastnika, zdravnika Saša Baričeviča.
Po drugi strani je odvetnik Matoz "zadovoljen", ker se je upravno sodišče v zadevi poročila protikorupcijske komisije izreklo za "pristojno" in bo o vloženi tožbi Janeza Janše prednostno odločalo. Franci Matoz se bo zoper zavrnitev zahteve za izdajo začasne odredbe tudi pritožil, že jutri dopoldne na vrhovno sodišče, ki mora o pritožbi potem odločiti v petnajstih dneh.
Ali je upravno sodišče že odločilo tudi v primeru Zorana Jankovića, ki je, podobno kot Janez Janša, tožbo vložil na podlagi istega poročila komisije o preprečevanju korupcije, pa še ni znano. Bo pa odločitev sodišča najverjetneje podobna.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Jasne Šegan Janeza Janše da Janša Franci Matoz miro senica Saša Baričeviča Zorana Jankovića

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Upravno sodišče odločilo. Janša zaenkrat brez začasne odredbe, bo pa sodilo