objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 5. februar 2013 ob 07:07

Zakulisje in kolegij proti Gaiserju. Kdo ga lansira, Golobič ali Janša?!
Vojna za predsedniško funkcijo v Slovenski ljudski stranki se nadaljuje. Marjan Podobnik osebno prevzel Kmečko zvezo in mimo njenega predsednika Staneta Klemenčiča vabi na petkovo srečanje
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Prava mala vojna za mesto novega predsednika Slovenske ljudske stranke se nadaljuje. Odhajajoči prvak stranke Radovan Žerjav, ki se je minuli četrtek vrnil iz uradnega obiska v Indiji in "prešprical" petkovo sejo vlade (verjetno so se zato širile govorice, da naj bi Žerjav kot minister že odstopil, precej slabe volje pa je bilo tudi v poslanski skupini SLS, ker se predsednik "ni pojavil" v Ljubljani), je medijem včeraj dejal, da se bodo "že znali sami dogovoriti, kdo bo naš predsednik in bomo skupaj stali za njim. Ne potrebujemo pa nekoga, ki bi nam ga kdo vsilil, pripeljal in nam ga določil za našega najboljšega predsednika."
Najbrž ni nobenega dvoma, da je to letelo na kandidaturo "novinca" v ljudski stranki Larisa Gaiserja, ki so mu pred dnevi očitali, da je pravzaprav "človek" Gregorja Golobiča (Gaiser je bil namreč nekaj časa zaposlen tudi v razvpitem Golobičem podjetju Ultra), zadnje dni pa da je "podtaknjenec" Janeza Janše. Gaiser te dni začenja tudi svojo turnejo po lokalnih odborih Slovenske ljudske stranke, doslej pa naj bi ga že podprli na Ptuju, v Ormožu in Mengšu.
Mimogrede, Laris Gaiser je bil pred lanskimi volitvami predsednika republike celo nesojeni predsedniški kandidat Slovenske ljudske stranke. Predlagal naj bi ga Radovan Žerjav, ki pa naj bi ga potem na seji izvršilnega odbora stranke tudi "zrušil", ker naj bi Gaiser z nekaj dobrimi televizijskimi nastopi postajal "Žerjavov konkurent." No, Radovan Žerjav je očitno že takrat na nek način predvidel današnji razvoj dogodkov ...
Na včerajšnjem "kolegiju" vodstva stranke je nastal za insajderje pričakovani preobrat tudi glede predsedniške kandidature ministra za kmetijstvo in prostor Franca Bogoviča ter podpredsednika stranke Janeza Tomšiča. Slednji se je moral kandidaturi nemudoma odpovedati, Franc Bogovič pa na kandidaturo nepreklicno pristati. Laris Gaiser je tudi edini kandidat za predsednika stranke, ki "ni smel" biti zraven na kolegiju.
Kmečko zvezo, ki je minulo sredo za predsednika stranke uradno predlagala Larisa Gaiserja, pa je "v roke vzel" Marjan Podobnik.
Podobnik je gladko brez vednosti predsednika zveze Stanislava (Staneta) Klemenčiča za petek, 8. februarja, sklical srečanje in pogovor "ob bližajoči se 25-letnici Slovenske kmečke zveze," ki je bila 12. maja 1998 ustanovljena kot "prva povojna slovenska politična stranka." Da bi pridobil na kredibilnosti sklica zveze mimo Klemenčiča, je za dva sopodpisnika vabila zvito angažiral tudi oba soustanovitelja Slovenske kmečke zveze, Franca Zagožna in Ivana Omana.
Pri tem je zanimivo, kako je Marjan Podobnik famozno srečanje Slovenske kmečke zveze sklical točno na dan napovedanega zborovanja "desnega" Zbora za republiko ter napovedanih "levičarskih" demonstracij zoper vlado Janeza Janše.
Sicer pa je Marjan Podobnik precej "borbeno" razpoložen. Novinarju televizije Planet TV, ki je prejšnji teden intervjuval Larisa Gaiserja, nato pa poklical Marjana Podobnika in ga spraševal za mnenje okoli najnovejše vojne za predsedniško funkcijo v SLS, je začel vpiti, da bo on osebno (Marjan Podobnik, namreč) poskrbel, da bo Laris Gaiser na marčevskem kongresu Slovenske ljudske stranke dobil največ dva odstotka glasov ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
mala vojna Radovan Žerjav Larisa Gaiserja Gregorja Golobiča Janeza Janše Franca Bogoviča Janeza Tomšiča marjan podobnik Stanislava Staneta Klemenčiča Franca Zagožna Ivana Omana Janeza Janše

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Zakulisje in kolegij proti Gaiserju. Kdo ga lansira, Golobič ali Janša?!