objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 30. januar 2013 ob 06:13

Čez dva dni že brez ministra Šušteršiča?! Adijo Virantova kadrovska naložba
Po nekaterih informacijah naj bi ministrstvo za finance začasno prevzel premier Janez Janša, po drugih minister Andrej Vizjak, državni sekretar pa naj bi postal poslanec Andrej Šircelj
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Dejan Krušec, državni sekretar na ministrstvu za finance, ne bo direktor državne družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) ali tako imenovane slabe banke, kar naj bi bilo "dogovorjeno" v Državljanski listi. Tako je z odhodom Državljanske liste v opozicijo propadla ključna "kapitalska" kadrovska naložba stranke Gregorja Viranta, imenovanje Dejana Krušca pa naj bi - pričakovano - minule dni ustavil predsednik vlade Janez Janša.
No, vsaj za zdaj, saj naj bi bile kadrovske zadeve menda najpomembnejši detajli pri "tajnih pogajanjih" med Državljansko listo ter Pozitivno Slovenijo okoli oblikovanja projektne vlade.
Glavno vprašanje preostanka Janševe vlade pa je nadaljnje delo ministra za finance v odstopu Janeza Šušteršiča. Krožijo namreč zelo različne govorice. Po nekaterih informacijah Šušteršič še ostaja na delovnem mestu (kar mu nalaga zakonodaja - do imenovanja novega ministra), po drugih informacijah pa naj bi Janša novega začasnega ministra za finance postavil že v petek. In spet sta tukaj v obtoku dve različici. Po eni naj bi ministrstvo za finance prevzel kar Janez Janša sam, po drugi pa naj bi posle finančnega ministra začasno opravljal minister za delo Andrej Vizjak.
Toda v obeh primerih naj bi novi državni sekretar postal poslanec SDS Andrej Šircelj, ki naj bi potem tudi dejansko vodil finančno ministrstvo.
Viri blizu Janše nam teh govoric niso niti potrdili in niti zanikali.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Dejan Krušec Gregorja Viranta Janez Janša Janeza Šušteršiča Andrej Vizjak andrej šircelj

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Čez dva dni že brez ministra Šušteršiča?! Adijo Virantova kadrovska naložba