objavi na
pozareport.si

forum

Estrada

Sobota, 26. januar 2013 ob 06:52

Medijske laži. Anja Tomažin pač ni odšla sama, ampak so ji ukinili oddajo
Voditeljica zdaj že bivše nedeljske televizijske oddaje Ugani, kdo pride na večerjo? je medijem prodala zgodbo o njeni novi poslovni strasti coachingu, čeprav ima narejen samo kratek londonski tečaj
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Anja Križnik Tomažin, voditeljica nedeljske televizijske oddaje "Ugani, kdo pride na večerjo?" na TV Slovenija, je z intervjujem v reviji Story zasula medije s "presenetljivo" novico, da po dolgih štirinajstih letih zapušča televizijo, ker je našla nov delovni izziv - tako imenovani coaching.
Coaching, ki ljudem pomaga, da začnejo drugače razmišljati, naj bi Tomažinova razvijala že nekaj časa, bil naj bi njena nova poslovna strast, lani naj bi pridobila tudi certifikat na Akademiji za executive coaching v Londonu. In zanimivo, kako so mediji temu njenemu prirejenemu piarju nekritično nasedli.
Novica, da televizijo zapušča prostovoljno, je namreč očitna laž. Anja Tomažin Križnik odhaja samo zato, ker so njeno oddajo ukinili in je ne bo več sporedu. Namesto njene oddaje bo ob enakem nedeljskem terminu na sporedu nova oddaja "Nedelja je", ki jo bo od februarja naprej vodila Ana Tavčar Pirkovič, nekdanja voditeljica oddaje Dobro jutro in žena urednika oddaje Tednik Igorja Pirkoviča. Bojan Krajnc, urednik zdaj že bivše oddaje Anje Križnik Tomažin, pa pripravlja novo oddajo v nedeljskem večernem terminu ob 20.00, nekakšno parodijo na kuharske oddaje, kjer pa za Anjo Križnik Tomažin ni več prostora. Glavne vloge v oddaji bodo imeli Jure Godler, Tilen Artač in še neznana mlajša voditeljica, oddaj pa ima naslov "Ugani, kdo si upa na večerjo?"
Bojan Krajnc in vodstvo televizije je Anjo Tomažin Križnik odslovilo kljub temu, da je doslej veljala za "Krajnčevo muzo", je pa slišati, da so si zaradi njenega odhoda vsi oddahnili. Razen Krajnca so jo imeli sodelavci (njene) oddaje že poln kufer, predvsem zaradi njenega obnašanja, ogromno pripomb na televizijske nastope Anje Križnik Tomažin pa je dobivala tudi varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev RTV Slovenija Marija Miša Molk.
Mediji pa so Anji Križnik Tomažin nasedli tudi okoli njenega coachinga. Omenjeni certifikat na londonski šoli OAEC se namreč dobi (in kupi!) že po dveh dnevih treninga.
No, bo pa vsekakor zanimivo videti, kdo vse bo Anjo Križnik Tomažin poslej najemal za coaching. Z možem Matejem Križnikom, televizijskem snemalcem, sta sicer lastnika podjetja Anfima d.o.o., ki je leta 2011 imelo dobrih 71 tisoč evrov prihodkov.
Po dostopnih podatkih Supervizorja (Komisije za preprečevanje korupcije) je podjetje zakoncev Tomažin-Križnik veliko večino denarja "zaslužilo" prav na RTV Slovenija. Rekordni znesek se je zgodil decembra 2011, ko je javni zavod TV Slovenija podjetju zakoncev Tomažin-Križnik plačala 13.600 evrov. Po uradnih podatkih RTV Slovenija je Anja Križnik Tomažin za vodenje ene oddaje dobivala po 1.000 evrov.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Anja Križnik Tomažin Ana Tavčar Pirkovič Igorja Pirkoviča Bojan Krajnc bivše oddaje Jure Godler Tilen Artač Marija Miša Molk londonski šoli OAEC Matejem Križnikom

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Medijske laži. Anja Tomažin pač ni odšla sama, ampak so ji ukinili oddajo