objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Sreda, 23. januar 2013 ob 07:04

Aretirali kriminalista, ki je po Jankovićevi ovadbi preiskoval Bavčarja
Brata Bonaco. Slovenski generalni konzul v Trstu Dimitrij Rupel menda pod kontrolo tako imenovane Parasove
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Konec prejšnjega tedna je celjska policija aretirala znanega kriminalista Simona Goluba, ki naj bi prejemal podkupnine od ljudi, ki so bili tarče kriminalističnih preiskav. Golub naj bi jih v zameno za denar obvaroval pred zaslišanji, poleg tega naj bi osumljencem kaznivih dejanj korupcije prodajal obvestila različnih državnih organov, od komisije za preprečevanje korupcije do urada za pranje denarja, torej podatke, ki jih je dobival na svojem delovnem mestu.
Specializirano državno tožilstvo je na "zadevi Simon Golub" delalo že dlje časa (ta primer je sprva vodila znana tožilka Dragica Kotnik), ujeli pa so ga tako, da so mu nastavili past. Simon Golub je prišel po ponujeni denar, toda "padel" je v roke policije. Od aretacije naprej je seveda tudi v suspenzu.
Simon Golub pa le ni (bil) čisto "navadni" kriminalist, preiskoval je namreč številne razvpite primere. Tako je podlagi kazenske ovadbe, ki jo je leta 2008 osebno vložil ljubljanski župan in trenutno zamrznjeni predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković, preiskoval tudi Igorja Bavčarja, nekdanjega politika ter bivšega predsednika uprave Istrabenza.
Igorja Bavčarja pa trenutno cenzurirajo tudi na časopisu Delo. Ko je nameraval objaviti demanti na enega od člankov dopisnika Dela iz Kopra Borisa Šuligoja in tako odgovoriti na "žaljivke ter neresnice," so Bavčarju možnost odgovora zavrnili. Menda zato, ker naj bi bil žaljiv do Šuligoja, tako je Bavčarju vsaj sporočil začasni odgovorni urednik Dela Bojan Budja.
Zato ga mi (ne zdi se nam žaljiv!), namesto Dela, objavljamo v celoti. Mimogrede, branje Bavčarjevega pisma je zanimivo tudi zato, saj se vidi, kakšna pisma uredniki Dela - zavračajo?!
Bavčar pa pravi, da se je število bralcev Dela, odkar ga je Delo začelo napadati, skoraj prepolovilo, novinar Šuligoj pa lahko dandanes, tako Bavčar, izvode Dela "na Primorsko odnese najbrž kar v potovalni torbi."
Iz Primorske pa prihajajo tudi zanimive informacije, povezane z najnovejšimi dogajanji v Slovenski obveščevalno-varnostni agenciji Sova.
Po nedavnem razkritju nekaterih dokumentov tako imenovane "Parasove", ki naj bi po direktivi bivšega direktorja Sove Sebastjana Selana nadzorovala izbrane politike, se je "razvedelo", da naj bi bil pod kontrolo famozne Parasove tudi nekdanji dolgoletni minister za zunanje zadeve Dimitrij Rupel.
No, zdaj pa pozor. Ko je Rupel v Trstu nastopil svojo službo slovenskega generalnega konzula, so mu za šoferja dodelili Franka Bonaco, brata Sandija Bonace, medijsko že razkritega sodelavca Sove iz Kopra ter vidnega člana Pozitivne Slovenije. Glede na to, da je bil prej na ministrstvu za zunanje zadeve zaposlen tudi Sandi Bonaca, naši viri iz obveščevalnih krogov pravijo, da naj bi omenjena brata Bonaco "ves čas skrbela" za nadzor Dimitrija Rupla.
 
ODMEV
Pozdravljeni, v zvezi z vašimi navedbami, ki ste jih danes objavili na vaši spletni strani, vam sporočamo, da imenovani kriminalist ni bil prijet s strani celjske policije pri prejemanju podkupnine oziroma da mu je bila nastavljena past, pri kateri je bil prijet. Omenjen postopek namreč vodi Oddelek za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili na Specializiranem državnem tožilstvu in ne (celjska) policija.
Potrdimo pa vam lahko, da je bila 16. 1. 2013 v prostorih Generalne policijske uprave opravljena hišna preiskava v okviru postopka, ki ga zaradi utemeljenih razlogov za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje sprejemanja koristi za nezakonito posredovanje po 263. členu KZ-1, vodi Oddelek za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili na Specializiranem državnem tožilstvu.
Istega dne je bil javnemu uslužbencu, ki je zaposlen na Generalni policijski upravi, vročen sklep o prepovedi opravljanja dela za čas trajanja postopka izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi, ki je bil uveden zoper njega.
Policija je v tem primeru sodelovala z omenjenim oddelkom Specializiranega državnega tožilstva in mu nudila potrebne podatke.
Prav tako poudarja, da je in bo skrbela za strokovnost in zakonitost kriminalističnih preiskav in da ima vzpostavljene mehanizme za zagotavljanje notranje varnosti in preprečevanje takih primerov.
S spoštovanjem
Drago Menegalija
Predstavnik Policije za odnose z javnostmi za področje kriminalitete

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Simona Goluba Dragica Kotnik zoran Jankovič Igorja Bavčarja Borisa Šuligoja Bojan Budja Sebastjana Selana dimitrij rupel Franka Bonaco Sandija Bonace

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Aretirali kriminalista, ki je po Jankovićevi ovadbi preiskoval Bavčarja