objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 22. januar 2013 ob 06:57

Jankoviću noži v hrbet. Najbolj nedostojno ga je izdal njegov dekan Mramor
Izdaje. Na proslavi v Dražgošah je Zoran Janković spet držal pod roko Janeza Stanovnika, ta pa je tri dni pozneje od predsednika Pahorja pisno zahteval, naj predlaga odstop Janše in Jankovića
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Ljubljanski župan in trenutno zamrznjeni predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Jankovića doživlja izdajo za izdajo. Prejšnji teden ga je prvi, vendarle presenetljivo, izdal Janez Stanovnik, predsednik Zveze združenj borcev za vrednote narodnoosvbodilne borbe. Potem ko je Janković, kot vsako leto doslej, na partizanski proslavi v Dražgošah Stanovnika držal pod roko, je Stanovnik nekaj dni pozneje od predsednika republike Boruta Pahorja pisno zahteval, naj slednji javno "zahteva" odstop Janeza Janše in - Zorana Jankovića. Naši viri pravijo, da se je Jankoviću, ki je Stanovnika doslej takorekoč častil, ob tem skoraj "mešalo".
Še precej bolj nedostojna pa je bila poteza dekana ljubljanske ekonomske fakultete Dušana Mramorja, sicer nekdanjega ministra za finance v vladi Toneta Ropa, v zadnjih dveh-treh letih pa dobesedno oboževalca Zorana Jankovića. Slednji je bil Mramorju pravi vzornik. Dušan Mramor je zahajal celo na napol zasebna kosila mestnih svetnikov Liste Zorana Jankovića v gostilno Kovač v Tomačevem, bil je tudi na vsaj eni od dveh nedavnih "velikih zabav" Zorana Jankovića ob njegovem 60. rojstnem dnevu.
Res neverjetno nedostojna izdaja Dušana Mramorja je prav tako prišla na dan minuli teden, ko je nekdanji dekan ekonomske fakultete Maks Tajnikar za televizijo Planet TV povedal, da v Alumni klubu (gre za klub diplomantov ekonomske fakultete) nekateri razmišljajo, da Zoran Janković po vsem tem, kar se z njim dogaja, ni več "primeren" za vodenje kluba. Nato je sledila uradna izjava ekonomske fakultete za časnik Finance, kjer so med drugim zapisali, da Alumni klub "nima predsednika že več kot leto dni, kar je tudi znano bivšemu dolgoletnemu predsedniku Zoranu Jankoviću."
Ker je "ožje vodstvo" ekonomske fakultete Alumni klub medtem preneslo na Center poslovne odličnosti (CPOEF), to je hčerinsko podjetje ekonomske fakultete, so kobajagi "pozabili" skomunicirati, da Janković ni več predsednik "alumnijev" in da iščejo novega ...
Toda pozor. Zoran Janković je ves ta čas, ko menda "ni bil več" predsednik, deloval kot predsednik Alumni kluba. Kot predsednik, denimo, je septembra lani suverno nastopil na dogodku Alumni kluba v ljubljanskih Križankah, kjer je bil slavnostni govornik. Res pa je, da so se posamezniki že takrat čudili, zakaj na spletni strani Alumni kluba ni (bilo) prav nobene fotografije Zorana Jankovića z dogodka v Križankah.
Po izjavi ekonomske fakultete, ki naj bi napisal Dušan Mramor sam, je na fakulteti zavladala totalna drama. Vodja službe za tržno dejavnost ekonomske fakultete Monika Lapanja, sicer tudi bivša izvršna direktorica znanega združenja Yes, je naprej obtožila Maksa Tajnikarja, da je pri izjavah televiziji Planet TV "kršil" pravila komuniciranja z mediji, ki veljajo na fakulteti, toda kmalu se je izkazalo, da je za golo dejstvo, da Zoran Janković ni več predsednik Alumni kluba, očitno vedel samo dekan Dušan Mramor.
Kar nesporno dokazuje tudi silovita polemika po interni elektronski pošti med vodilnimi na ekonomski fakulteti ter odziv Maksa Tajnikarja, ki ga objavljamo v nadaljevanju. Tajnikar na koncu svojega pisma upravičeno postavlja "vprašanje spoštljivega odnosa" do gospoda Jankovića.
Da že več kot leto dni ni (več) predsednik Alumni kluba, pa ni vedel niti Zoran Janković! Dušan Mramor ga je o tem namreč obvestil šele pred nekaj dnevi, kar pa Jankovića, tako vsaj trdi vodstvo ekonomske fakultete, ni preveč motilo, saj naj bi bil "vedno pripravljen pomagati." Že, ampak to so spet samo besede Dušana Mramorja.
Po naših informacijah je dekan Dušan Mramor doslej molčal o Jankovićevi zapadli funkciji predvsem zato, ker mu je tako ustrezalo. Bil je namreč, kot že rečeno, eden večjih "fanov" Zorana Jankovića. Tudi Center poslovne odličnosti je kot podjetje menda postavil na podlagi "Jankovićevega modela" v Lekarni Ljubljana, kjer je bivši direktor Lekarne Ljubljana Marko Jaklič odprl zloglasno hčerinsko družbo Lekarna Grosist.
No, Dušan Mramor je prek Jankovića hotel postati celo novi guverner Banke Slovenije, če bi na predsedniških volitvah zmagal Danilo Türk. Po objavi razvpitega poročila komisije za preprečevanje korupcije pa je Dušan Mramor uvidel, da se mora zdaj od Jankovića odlepiti, se ga hitro odreči, predvsem zaradi lastnih kariernih ambicij. Mramor namreč še vedno računa, da je v igri za novega guvernerja, če ne pa bi vsaj kandidiral za novega rektorja ljubljanske univerze. In to je dekan Dušan Mramor tudi naredil, pa četudi na strahovito pritlehni način ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Zoran Jankovića janez stanovnik Boruta Pahorja Janeza Janše Dušana Mramorja Toneta Ropa Maks Tajnikar Monika Lapanja Marko Jaklič Türk" class="tag"> Danilo Türk

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Jankoviću noži v hrbet. Najbolj nedostojno ga je izdal njegov dekan Mramor