objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Nedelja, 20. januar 2013 ob 13:45

Ubogi Mussomeli. Najprej pismo Petra Toša, nato še talibani na TV Slovenija
Bizarno, noro, neverjetno. Ustvarjalci osrednje informativne oddaje TV Dnevnik med objavo ponaredili uradni znak State Departmenta
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Na letošnji tradicionalni partizanski proslavi v Dražgošah "tarča" slavnostnega govornika, zgodovinarja Boža Repeta, niso bili "grdi Američani" ali ameriški veleposlanik v Sloveniji Joseph Mussomeli, kot januarja lani, ko je na vrhu Dražgoš nad Mussomelijem grmel takratni govorec Janez Stanovnik, je pa zato Mussomeli pred nekaj dnevi doživel frotalni napad tako imenovanega Kluba slovenskih veleposlanikov.
Predsednik kluba, nekdanji jugoslovanski in potem še slovenski karierni diplomat Peter Toš, je na ameriškega veleposlanika Mussomelija naslovil odprto pismo, kjer mu očita(jo) nedostojno vmešavanje v slovenske notranje zadeve, ki naj bi - pazite, nič manj in nič več kot "žalilo dostojanstvo vseh zavednih slovenskih državljanov."
Gospoda Toša in cenjene člane Kluba slovenskih veleposlanikov je navidezno "razjezil" (menda jim je prekipelo) niz najnovejših Mussomelijev izjav, izrečenih po objavi poročila komisije za preprečevanje korupcije, ki bremeni Janeza Janšo in Zorana Jankovića.
Predvsem pa naslednja izjava, citiramo veleposlanika Mussomelija: "Izognitev predčasnim volitvam bi bila, odkrito rečeno, največji blagor za Slovenijo."
No, bodimo realni. Ključni problem te Mussomelijeve izjave je bil za Petra Toša in ostale preprosto v tem, da sumijo (poznavajoč sestavo Kluba slovenskih diplomatov), da je bistvo(?!) sporne izjave ameriškega diplomata (torej "cilj" ameriške diplomacije) "poskus ohranitve Janše" na oblasti. Ko je veleposlanik Mussomeli pozneje dejal, da za poročilom komisije za preprečevanje korupcije "ne vidi" politične agende, bivši veleposlanik Toš namreč ni več protestiral.
Ker je Toš v svojem pismu Mussomeliju omenil tudi bivšega predsednika republike Danila Türka, ki je - tako Peter Toš - Mussomelija že pred letom dni "javno opozoril" na njegovo vmešavanje v povolilne zadeve Slovenije, se pač ni mogoče znebiti vtisa, da gre razloge za Toševo odprto pismo iskati tudi v Türkovem katastrofalnem porazu na predsedniških volitvah, saj Mussomeli ni skrival veselja nad zmago Boruta Pahorja. Danilo Türk pa je menda besen na Američane nasploh, saj je ameriška diplomacija po svojih tajnih kanalih že pred časom (po Dražgošah 2012) dala jasno vedeti, da lahko nekdanji pomočnik generalnega sekretarja Združenih narodov Danilo Türk o svojem comebacku na parket svetovne diplomacije samo še mokro - sanja.
Ameriško veleposlaništvo je z napol ideološkim ter antiameriških predsodkov polnim pismom Petra Toša opravilo precej rutinsko-diplomatsko, češ "če koga naša skrb za slovenski narod moti, pa naj bo tako ..."
Sicer pa odnos do Združenih držav Amerike ponekod postaja že prav "talibanski", celo na javni RTV Slovenija. Ko so včeraj v osrednjem TV Dnevniku poročali o "spopadu" med Klubom slovenskih veleposlanikov in Josephom Mussomelijem (prispevek je naredila novinarka Nina Rozman, Dnevnik pa vodila Manica Janežič Ambrožič), so tik ob fotografiji podpredsednika Kluba slovenskih veleposlanikov Borisa Frleca, sicer nekdanjega ministra za zunanje zadeve ter bivšega slovenskega veleposlanika v ZDA, objavili uradni znak ameriškega ministrstva za zunanje zadeve (Department of State), vendar pozor - znak je bil prirejen?! Namesto oljčne vejice in puščic so avtorji prispevka v kremplje ameriškega orla vstavili (podtaknili) dva logotipa, Microsoftovega brskalnika Internet Explorer ter Googlovega brskalnika Chrome, ne da bi pri tem na njihov "štos" opozorili gledalke ter gledalce Dnevnika. Pač glede na to, da je Dnevnik še vedno osrednja "resna" informativna oddaja javne televizije, ne pa nekakšna "satira" v slogu pokojnega Hri-bara, je ta skrajno bizarna poteza ekipe televizijskega Dnevnika toliko bolj nedoumljiva.
Pa tudi če so televizijci kobajagi na skrivaj namigovali na ameriško "totalitarno" oblast na svetovnem spletu ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Boža Repeta Joseph Mussomeli janez stanovnik Peter Toš Janeza Janšo Zorana Jankovića Danila Türka Boruta Pahorja prispevek Nina Rozman Manica Janežič Ambrožič Borisa Frleca televizijci

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ubogi Mussomeli. Najprej pismo Petra Toša, nato še talibani na TV Slovenija