objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sobota, 19. januar 2013 ob 07:17

Žerjav premier? Vsi zanikajo. Kraljiča ponujata Virant in Marjan Podobnik
Vsi zanikajo, da je minuli četrtek vzniknila in takoj propadla koalicija za konstruktivno nezaupnico z mandatarjem Radovanom Žerjavom. In uganka, kako sta Virant in Marjan Podobnika prišla do Petra Kraljiča?!
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Trije predsedniki strank Gregor Virant, Radovan Žerjav in Karl Erjavec ter vodja poslanske skupine Pozitivne Slovenije Jani Möderndorfer so nam včeraj popoldne zanikali govorice, da naj bi minuli četrtek zvečer vzniknila in potem tudi takoj propadla "koalicija" za vložitev tako imenovane konstruktivne nezaupnice Janezu Janši, s predlogom za novega mandatarja - Radovana Žerjava. Šlo naj bi za "malo" koalicijo Državljanske liste, Slovenske ljudske stranke, stranke DeSUS in Pozitivne Slovenije. Propadla pa naj bi zato, ker naj bi Žerjav okleval ali cincal, so pripovedovali naši viri.
Minister za gospodarstvo in odhajajoči prvak SLS zatrjuje, da ne ve, od kod se njegovo ime kar naenkrat pojavlja med morebitnimi kandidati za novega mandatarja, in je prepričan, da gre za "spine", je pa zanimivo, da se hkrati spet širijo govorice, da Radovan Žerjav tudi po marčevskem kongresu stranke ostaja predsednik SLS. Njegov napovedani odstop naj bi bil celo piarovski manever, zrežiran v agenciji Pristop, ki naj bi mu med drugim prinesel tudi izjemno visoka mesta na lestvici popularnih politikov.
Edino ime, ki naj bi se doslej zares pojavilo v igri za tehničnega mandatarja, je Peter Kraljič, nekdanji (in upokojeni) vodilni uslužbenec znane mednarodne svetovalne družbe McKinsey. Po naših zanesljivih informacije je Kraljiča za tehničnega mandatarja Gregor Virant ponujal Radovanu Žerjavu (Žerjav pa naj bi Kraljiča zavrnil), prav tako je Kraljiča na seji glavnega odbora Slovenske ljudske stranke za mandatarja predlagal nekdanji lider SLS Marjan Podobnik. Kako sta Virant in Podobnik "skoraj hkrati" prišla na isto ime(?!), Petra Kraljiča, lahko samo ugibamo.
Kakorkoli, tudi glavni odbor SLS predloga Marjana Podobnika ni podprl.
Mimogrede, Gregor Virant se je včeraj izognil novinarskim vprašanjem, ali bo prihodnji teden, ko se izteče "ultimat" Državljanske liste predsedniku vlade Janezu Janši in ko naj bi Virantova stranka zapustila vladno koalicijo, odstopil z mesta predsednika državnega zbora.
Peter Kraljič je sicer po torkovi oddaji Odkrito na TV Slovenija požel odkrite simpatije posameznih medijev, ker je Janševo SDS označil za "severnokorejsko" stranko, hkrati pa sam pokazal dobršno mero nepolitičnega znanja in precej vprašljivo oceno situacije, ko je dejal, da bi on slovensko vlado lahko vodil zgolj s štirimi ministri. Po naših informacijah si Peter Kraljič, čeprav to javno zanika, želi vlogo "slovenskega Montija".
Danes ob desetih dopoldne pa se v ljubljanski gostilni Pečarič začne "klavzura" vodstva Socialnih demokratov. V stranki SD sicer računajo, da bo premier Janša potegnil "edino državotvorno potezo" ter odstopil, čemur bi sledil razpis predčasnih volitev, vse javnomnenjske ankete pa kažejo na prepričljivo volilno zmago Socialnih demokratov. Tehničnega mandatarja ali kakšne nove koalicije znotraj sedanje sestave državnega zbora menda ne mislijo podpreti (vsaj sodeč po dosedanjih izjavah predsednika stranke Igorja Lukšiča), se pa nekateri v SD "ogrevajo" tudi za možnost ustavne obtožbe predsednika vlade.
Ampak pozor, za "uspeh" ustavne obtožbe mora glasovati najmanj dve tretjini ustavnih sodnikov ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Gregor Virant Radovan Žerjav karl erjavec Jani Möderndorfer Janezu Janši Radovana Žerjav a Peter Kraljič Marjan Podobnik odstopil z mesta Montija Igorja Lukšiča ustavne obtožbe

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Žerjav premier? Vsi zanikajo. Kraljiča ponujata Virant in Marjan Podobnik