objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 16. januar 2013 ob 06:57

Favo-ritka. Alenka Bratušek od jutri dalje predsednica Pozitivne Slovenije?
Začasno vodenje Jankovićeve stranke, namesto zamrznjenega Zorana Jankovića, naj bi prevzela seksi poslanka in njegova zaupnica Alenka Bratušek. Pa Radovan Žerjav namesto Janeza Janše?!
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Jutri točno opoldne se bo sestal svet Pozitivne Slovenije in določil novega začasnega predsednik ali predsednico stranke namesto "zamrznjenega" Zoran Jankovića. "Favoritka" za to funkcijo je menda poslanka Alenka Bratušek, potem ko naj bi obe podpredsednici, Maša Kociper in Melita Župevc ter podpredsednik Robert Golob, ponujeno začasno vodenje Jankovićeve stranke kakor odklonili.
Morebitni izbor Alenke Bratušek ni naključje. Skoraj 43-letna Celjanka, ki živi v Kranju, sicer diplomirana inženirka tekstilstva in magistra menedžmenta, velja za Jankovićevo "zaupnico" ter eno od najbolj izpostavljenih poslank Pozitivne Slovenije. Da je zelo ambiciozna in za svojo kariero pripravljena storiti marsikaj, dokazuje njena neprekinjena "služba" visoke uradnice v dveh zaporednih vladah, v vladi Janeza Janše in vladi Boruta Pahorja. Šest let je bila na ministrstvu za finance direktorica direktorata za proračun, pred vstopom v Pozitivno Slovenijo je poslanka želela postati na listi stranke Zares.
Bratuškova, katere zaščitni znak so sončna očala v laseh celo na sejah delovnih teles državnega zbora, kopica nakita in običajni seksapil vplivne ženske, naj bi se zadnje čase z ministrom za finance Janezom Šušteršičem v Jankovićevem imenu "tajno dogovarjala" okoli imen bodočih nadzornikov Slovenskega državnega holdinga, "sumijo" v nekaterih drugih strankah. O njenem zasebnem življenju je bolj malo znanega (ima moža ter dva otroka), je pa pred nekaj meseci zaokrožila anonimka o njeni "domnevni zvezi" s poslancem Pozitivne Slovenije Alojzom Potočnikom, nekdanjim poslancem Zaresa in bratom evropskega komisarja Janeza Potočnika.
Mimogrede, zdaj se med imeni (kandidati) za novega predsednika vlade znotraj obstoječe koalicije, če bi odstopil Janez Janša, pojavlja tudi Radovan Žerjav, minister za gospodarstvo in odhajajoči prvak Slovenske ljudske stranke, ki je trenutno skupaj s premierom Janšo ter člani gospodarske delegacije na dvodnevnem obisku v Azerbajdžanu. Med gospodarstveniki, ki so tam, pa kroži šala, da je Žerjav odpotoval v Azerbajdžan "predvsem" zato, da bi zahteval odstop predsednika Ilhama Alijeva ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Zoran Jankovića Alenka Bratušek Maša Kociper Melita Župevc Robert Golob Janeza Janše Boruta Pahorja Janezom Šušteršičem Alojzom Potočnikom Janeza Potočnika Radovan Žerjav Ilhama Alijeva

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Favo-ritka. Alenka Bratušek od jutri dalje predsednica Pozitivne Slovenije?