objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 23. december 2013 ob 06:32

Jakičevi okostnjaki. Plačilo računov za hišo podjetju - ki je že v stečaju!
Minister za obrambo se javno hvali, da je pri Stožicah pripravljen iti tudi na poligraf, dokumentacije o sodnem sporu pri gradnji družinske hiše pa očitno ni pripravljen pokazati
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Potem ko se je minister za obrambo Roman Jakič znašel v kriminalistični preiskavi, tudi iz njegove omare padajo okostnjaki. Eden od nekdanjih vodilnih delavcev Gradbenega podjetja Bežigrad (ime in priimek sta znana uredništvu) nam je povedal, da je "njegovo" podjetje gradilo Jakičevo družinsko hišo na obrobju Ljubljane (Zalog), toda Jakič vseh računov ni plačal, zato so ga tožili, vendar na sodišču žal niso uspeli. Podjetje je bilo pozneje pripojeno razvpitemu Vegradu in je že dve leti v stečaju.
Ministru Jakiču smo v sredo posredovali vprašanje, ali te navedbe držijo in ali je pripravljen pokazati dokumentacijo primera.
Roman Jakič pisno ni odgovoril, je pa v četrtek dopoldne poklical po telefonu in povečini potrdil navedbe našega vira. Jakič pravi, da je Gradbeno podjetje Bežigrad med gradnjo njegove družinske hiše (vselili so se leta 2006) delalo temelje, ostala dela pa Marles. Vsi računi, kot zatrjuje Jakič, so bili plačani, razen za tista dela, ki jih GPB-ju ni naročil. Res so ga tožili, toda ljubljansko sodišče je nekdanjemu poslancu LDS in takrat samostojnemu podjetniku Jakiču dalo prav. Glede dokumentacije pa nas je Jakič napotil na svojega odvetnika Miho Kozinca, češ, on mu bo tudi naročil, naj nam jo pokaže.
SPRENEVEDANJE JAKIČA-KOZINCA
Na podlagi "osebnega zagotovila" ministra Jakiča smo prošnjo za pregled dokumentacije še isti dan (četrtek) zgodaj popoldne po elektronski pošti poslali odvetniku Kozincu. Vprašanja so bila zelo enostavna.
Kdaj in kje je GPB vložilo tožbo?
Za kakšen očitek je šlo in koliko je znašal tožbeni zahtevek?
Kako je sodišče odločilo? Kdo je plačal sodne stroške?
In ali je možno dobiti kopijo sodbe?
Pisnega odgovora iz pisarne odvetnika Kozinca do petka dopoldne ni bilo (zato smo se za posredovanje ponovno obrnili na Jakiča, ki nam je v četrtek zvečer po SMS še enkrat zagotovil, da je govoril z odvetnikom Kozincem), se je pa - spet samo po telefonu - oglasil Miha Kozinc, ki nam je dejal, da je on "še vedno" Jakičev odvetnik, zato nam dokumentacije ne more posredovati. Na našo opombo, da nam je dokumentacijo obljubil Jakič, pa je Kozinc odgovoril, da mu Jakič ni dal nobenega pisnega navodila.
Potem je komunikacija prenehala. No, če je minister Roman Jakič v preiskavi Stožic pripravljen iti celo na poligraf, kot je sam izjavil za časopis Delo, pa v tem primeru ni pripravljen pokazati niti dokumentacije.
PRI KRAMARJU JE BIL USPEŠNEJŠI
Miha Kozinc je odvetnik Romana Jakiča tudi med preiskavo primera Stožic, kjer pa naj bi Jakiču, kot že ugotavljajo nekateri, doslej pripravil bolj ponesrečen pravni zagovor. In ravno na njegovem "pravnem zagovoru" je Romana Jakiča v prejšnji številki tednika Mladina "pravno sesul" celo odgovorni urednik Grega Repovž (v svojem uvodniku), ko je zahteval takojšnji Jakičev odstop.
Je pa Kozinc kot odvetnik nekdanjega predsednika uprave Nove ljubljanske banke Marjana Kramarja uspel v znanem postopku pred ustavnim sodiščem, ki je prejšnji teden odločilo, da mora država Kramarju izplačati znamenitih milijon evrov nagrade.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
minister za obrambo roman jakič Miho Kozinca SPRENEVEDANJE JAKIČA-KOZINCA PRI KRAMARJU JE BIL USPEŠNEJŠI Grega Repovž Marjana Kramarja

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Jakičevi okostnjaki. Plačilo računov za hišo podjetju - ki je že v stečaju!