objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 12. december 2013 ob 06:37

Očitki. Bratuškova vladne delegacije spreminja v ekipe Pozitivne Slovenije
Policijski viri. Minister za obrambo Roman Jakič menda že vnaprej obveščen o kriminalistični preiskavi, namig, kot pravijo, pa naj bi dobil iz državnega tožilstva
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Še ne povsem pojasnjena "okvara" vladnega letala falcon, ki je v torek zvečer obtičalo na letališču v Moskvi ter zadržalo predsednico vlade Alenko Bratušek in njeno ekipo "še eno noč" v prestolnici ruske federacije, je zgolj veliki finale ne preveč posrečenega obiska slovenske delegacije v Rusiji.
Ker so naslednje jutro ministra za obrambo Romana Jakiča doma pred hišo zastonj čakali kriminalisti (med hišnimi preiskavami, povezanimi z domnevno nezakonitim financiranjem Stožic), Jakič pa je nepričakovano - očitno tudi za Nacionalni preiskovalni urad - še malo ostal v Moskvi - so iz policijskih virov hitro pricurljale govorice, da naj bi bil falcon "namerno blokiran", da bi se Jakič lahko izognil kriminalistom. Tako naj bi bil Jakič še pravočasno obveščen o načrtovani preiskavi, namig pa naj bi dobil iz državnega tožilstva.
Pri tem je potrebno dodati, da letalo falcon sodi pod ministrstvo za obrambo, kar pomeni, da je "vrhovni poveljnik" falcona dejansko - Roman Jakič.
Lahko si tudi mislimo, kako so ruske obveščevalne službe s primernim velikim užitkom spremljale nastalo bizarno situacijo. Predsednica vlade in minister za obrambo ostajata v Moskvi, ker naj bi na letališču kakor "zmrznil" njun vladni avion, medtem pa kriminalisti doma v Sloveniji lovijo tega ministra ...
IZ VLADNE DELEGACIJE V MOŠTVA PS
Sicer pa je tudi glede samega obiska Alenke Bratušek v Moskvi slišati številne pripombe, tako iz vladne koalicije kot tudi iz diplomatskih krogov. Naši viri iz nekaterih drugih vladnih strank pravijo, da Bratuškova uradne vladne delegacije spreminja v "delegacije Pozitivne Slovenije." Iz sestave delegacije za Moskvo se je premierka sprva odrekla ministru za zunanje zadeve Karlu Erjavcu (Desus), potem ministru za infrastrukturo Samu Omerzelu (Državljanska lista), zraven pa ni šel niti minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo (Socialni demokrati), čeprav je bil edini "dokument", ki so ga naši vladni predstavniki tokrat podpisali v Moskvi, sporazum z Rusko federacijo na področju športa. Kar je s predstavnikom ruske vlade potem podpisala - Alenka Bratušek.
Je pa Alenka Bratušek tokrat namesto z "leopardjimi čevlji" in visokimi petami presenetila s precejšnjim razporkom na sredini svojega krila.
Vzorec spreminjanja vladnih delegacij v delegacije Pozitivne Slovenije se tokrat ni zgodil prvič, znan je že primer iz Azerbejdžana, spominjajo naši viri. Ko sta vladno delegacijo sestavljala dva ministra Pozitivne Slovenije, spet Roman Jakič in tedanji minister za gospodarstvo Stanko Stepišnik, vodenje te vladne delegacije pa je na kraju samem, sredi Bakuja, prevzel kar ljubljanski župan Zoran Janković, ki je čisto slučajno ravno takrat v Azerbejdžan pripotoval na čelu delegacije mestne občine Ljubljana.
TUDI PREMIERKA BI MORALA ODPOVEDATI
Iz diplomatskih krogov pa je slišati, da bi morala Alenka Bratušek svoj prihod v Moskvo vljudno odpovedati, potem ko je se je razvedelo, da je srečanje z našo premierko odpovedal ruski predsednik Vladimir Putin. No, znano je tudi, da če te Putin "ne povabi" na praznovanje svojega rojstnega dne, potem si v tistem letu politično in poslovno tako rekoč "mrtev".
Na slovensko-ruski investicijski konferenci pa bi lahko - namesto Bratuškove - sodeloval kdorkoli od naših ministrov. Nenazadnje, najvišji predstavnik ruskih oblasti na omenjeni konferenci je bil "zgolj" minister za zveze in množične telekomunikacije Nikolaj Nikoforov.
Mimogrede ... po zadnji javnomnenjski raziskavi Politibarometra bi Pozitivno Slovenijo volilo samo še tri odstotke volivcev(!), kar je najmanjša zabeležena podpora vodilni stranki vladne koalicije v kateri koli vladi doslej.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Alenko Bratušek še eno noč Romana Jakiča IZ VLADNE DELEGACIJE V MOŠTVA PS Karlu Erjavcu Samu Omerzelu Jernej Pikalo Stanko Stepišnik zoran janković čisto slučajno ravno takrat TUDI PREMIERKA BI MORALA ODPOVEDATI vladimir putin Nikolaj Nikoforov

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Očitki. Bratuškova vladne delegacije spreminja v ekipe Pozitivne Slovenije