objavi na
pozareport.si

forum

Ponedeljek, 9. december 2013 ob 06:39

Virant spet osramočen. Dan, ko so njegove bučke razgalili celo/tudi tožilci
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Minuli petek je bil res zelo slab dan za prvaka Državljanske liste ter ministra za notranje zadeve Gregorja Viranta. Osmešili (no, pravzaprav osramotili) so ga državni tožilci, na razvpitem primeru ministra Sama Omerzela pa se mu je znotraj njegove stranke zgodil celo "mini puč".
Hm, to ni malo za prvi petek v prazničnem decembru, glede na dejstvo, da ga prihodnji petek v državnem zboru čaka še interpelacija.
Najprej tožilstvo. Minister Virant je že v torek vehementno napovedal tiskovno konferenco, skupaj s policijo in tožilci, kjer naj bi, kot je povedal, razkril obširne kriminalistične preiskave v slovenskih bankah, težke čez 300 milijonov evrov. Toda ko je prišel petek, je bil na prvi tiskovni konferenci Virant čisto sam, na drugi tiskovni konferenci, takoj za njegovo, pa sta vodja in član specializiranega državnega tožilstva, Harij Furlan ter Jože Kozina, prisotnim novinarjem nedvoumno povedala, da z Gregorjem Virantom (ter drugimi politiki) državni tožilci na skupni tiskovni konferenci o bančnem kriminalu nimajo kaj iskati. Še posebej zato, ker so politiki - spet po njunih besedah - zadnja leta največji krivci za stanje v naših državnih bankah.
Že samo ob teh besedah bi se moral Virant pogrezniti v zemljo ...
Ves ta čas pa afera Omerzel. Virant je bil ministra za infrastrukturo seveda "pripravljen žrtvovati", toda stranka (beri: poslanska skupina) se je postavila Omerzelu v bran in Virantu rekla "ne". Virantu se je tako "zgodila stranka", tako rekoč mini puč. Nekateri (nekatere) v njegovi poslanski skupini, tako vsaj pravijo, ga zdaj imajo že res "poln kufer". Ker Virant minuli petek ni vedel ne kam ne kako, je celo objavljene dokumente Darsa, ki evidentno bremenijo ministra Sama Omerzela ter ga postavljajo na laž, označil za "bučke", čeprav je hkrati priznal, da teh dokumentov še ni niti videl?! In take meče ven politik, ki ima vedno polna usta načelnosti ...
PRIHAJA PLIČANIČ, ŽIDAN DRŽAVLJANSKE LISTE
Najnovejša dogajanja znotraj Državljanske liste so po naših informacijah sprožila "operacijo Pličanič". Slišati je namreč, da se v okviru "velike slike (big picture)" na čelu Državljanske liste pripravlja zamenjava Gregorja Viranta z ministrom za pravosodje Senkom Pličaničem. Če bi Pličanič postal predsednik stranke, bi Državljanska lista, ki že nekaj mesecev vegetira na dnu vseh javnomnenjskih anket, verjetno dobila pospešek ter minimalno možnost političnega preživetja na prihodnjih volitvah. Z Gregorjem Virantom se to zagotovo ne bo (več) izšlo. Predvsem javnost, ne samo državni tožilci ali njegova poslanska skupina, mu ne verjame(jo) nič več.
Na drugi strani naj bi bil politik "nove generacije" Senko Pličanič kar "pisan na kožo Slovencem." Ja, podobno kot njegov ministrski kolega ter podpredsednik Socialnih demokratov Dejan Židan. Oba, Pličanič in Židan, sta visoka po rasti, izobražena, dobrodušna ter rahlo debelušna, nenevarna, "blagodejna" govorca, ljubiteljska pohodnika ... in še brez afer ...
Pličanič sicer ni "tip" politika, ki bi aktivno rovaril proti Virantu, bo pa na koncu, na vprašanje, ali bi prevzel vodenje Državljanske liste, dahnil svoj "da".
Gregor Virant, ki je pravkar izpadel tudi iz Delove lestvice dvajsetih "najbolj priljubljenih" politikov v državi (medtem ko je njegov konkurent Senko Pličanič na visokem sedmem mestu!), bo svoj prvi eksistenčni "way out" iskal na evropskih volitvah, kjer se bo na čelu kandidatne liste Državljanske liste maja prihodnje leto poskušal prebiti v evropski parlament.
P.S. Nenazadnje, Virantova žena in prišepetovalka Bojana itak že ima družinske delovne izkušnje z delom v pisarni evropskega poslanca - pri Mihi Brejcu.

				Na zadnji javnomnenjski anketi mariborskega časopisa Večer (v izvedbi RM Plus d.o.o.) je Virantova Državljanska lista ponovno pristala daleč na zadnjem mestu, volilo bi jo le še 0,8 volilnih upravičencev. 			Na zadnji javnomnenjski anketi mariborskega časopisa Večer (v izvedbi RM Plus d.o.o.) je Virantova Državljanska lista ponovno pristala daleč na zadnjem mestu, volilo bi jo le še 0,8 volilnih upravičencev.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Gregor Virant Samo Omerzel Jože Kozina harij furlan Državljanska lista Ministrstvo za notranje zadeve Senko Pličanič Dejan Židan

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Virant spet osramočen. Dan, ko so njegove bučke razgalili celo/tudi tožilci