objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 6. december 2013 ob 05:55

Ekskluzivno. Dokumenti: še novi posli in laži ministra Omerzela z Darsom!
Lastinski d.o.o., podjetje ministra Sama Omerzela, je oktobra letos na Darsu dobilo naročilnico za vsaj še en nov, doslej zamolčan in prikrit ministrov posel na državnem Darsu
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Minister za infrastrukturo Samo Omerzel, vsaj kar zadeva "posle" njegovega podjetja z državnim Darsom - laže! To dokazujejo novi dokumenti (objavljamo jih v nadaljevanju), ki zelo jasno razkrivajo, da Lastinski d.o.o., podjetje v lasti ministra Sama Omerzela, za Dars pravkar opravlja tudi druge (nove) posle, ne samo pogodbenega vzdrževanja vremenskih postaj, čemur naj bi se Omerzel pred nekaj dnevi javno vehementno odrekel. No, temu se je odrekel šele potem, ko s(m)o ga novinarji zalotili s prsti v marmeladi, do takrat pa je deloval po principu - "če bo šlo, bo šlo ..." oziroma "ako prođe - prođe ..."
Tudi druge posle, ki jih danes razkrivamo, je Omerzelovo podjetje na Darsu začelo med ministrovanjem Sama Omerzela, konkretno oktobra letos, nekaj tednov pred izbruhom njegove afere. Novi dokumenti na laž postavljajo tudi Omerzelova zagotovila poslancem v državnem zboru ob njegovi kandidaturi za ministra, ko je med drugim obljubljal, da njegovo podjetje Lastinski poslov z Darsom "ne bo širilo" izven okvirov pogodbe za vzdrževanje vremenskih postaj.
ŠIRITEV POSLOV - 8. OKTOBER
8. oktobra letos je direktor podjetja Lastinski Mitja Veber na Dars poslal ponudbo za "letni pregled in preizkušanje merilnika slanosti Sobo 20." Cena, ki jo je postavil - nekaj več kot 15 tisoč evrov. Na Darsu so ponudbo sprejeli in 21. oktobra podjetju Lastinski d.o.o. izdali naročilnico, čeprav so znesek potem "minimalno" zmanjšali, na 12 tisoč ter 600 evrov. Naročilnico sta sicer podpisala predsednik ter član uprave Darsa, Matjaž Knez in Franc Skok.
Po naših zanesljivih informacijah je podjetje Lastinski posel tudi že opravilo, toda računa, pozor - še - niso izdali?! Naši viri na Darsu menijo, da podjetje Lastinski računa na Dars ni poslalo zato, ker je medtem izbruhnila afera z ministrom Omerzelom, zato je - po vsej verjetnosti - Samo Omerzel ukazal Mitji Vebru, naj računa zaenkrat raje preventivno ne izstavi.
Vendar to še ni vse. Iz dopisa podjetja Lastinski (3.10.), poslanega na Dars, o nenadnem priročnem prenehanju licence švicarskega proizvajalca vremenskih postaj Boschung Mecatronic AG, je razvidno, opozarjajo naši viri na Darsu, da bo mariborsko podjetje Svet strojev d.o.o., po novem imetnik omenjene licence, dejansko samo "obvod" za posle vzdrževanja vremenskih postaj, ki jih bo še naprej dejansko opravljajo podjetje Lastinski. Direktor Mitja Veber, pravijo na Darsu, je to posredno celo sam "priznal" v zadnjem stavku tretjega odstavka dopisa, kjer je razvidno, da Lastinski d.o.o. svoje "strokovne usluge ponuja" podjetju Svet strojev.
MINISTROV ONE MAN BAND ZA DARS
Naši viri na Darsu namreč opozarjajo, da omenjene licence pač ni mogoče uporabljati brez predhodnega znanja, ki ga podjetje Svet strojev (še) nima, in nekajmesečnih izobraževanj. Treba je tudi vedeti, pravijo na Darsu, da je Mitja Veber, sicer formalno direktor podjetja Lastinski (Omerzel ga je za direktorja nastavil potem, ko je sam postal minister), vendar tudi serviser vremenskih postaj, in da je podjetje Lastinski d.o.o., vsaj kar zadeva posle z Darsom, tako imenovano "one man band" podjetje. Vse namreč počne Mitja Veber, kot direktor, predvsem pa kot serviser!
Povedano drugače, če podjetju Lastinski "pade" posel z Darsom, Mitja Veber ostane brez dela in službe, saj ga je Samo Omerzel v svojem podjetju zaposlil izključno za delo z Darsom. In zato sta Veber in Omerzel, da bi še naprej lahko obdržala posle z Darsom, na hitro našla obvodno podjetje Svet strojev.
Pred današnjim, kakor odločilnim sestankom med predsednico vlade Alenko Bratušek, ministrom Omerzelom in prvakom Državljanske liste ter ministrom za notranje zadeve Gregorjem Virantom, kjer naj bi se dokončno odločila usoda ministra Omerzela (no, po današnjem dokumentiranem razkritju njegovih novih in doslej zamolčanih poslih z Darsom je možnost preživetja Sama Omerzela na ministrski funkciji enaka ničli in tako rekoč že zapečatena), je minister Omerzel včeraj - ob 13. uri in 16 minut - vsem članom Državljanske liste po elektronski pošti poslal osebno pismo. V njem ponavlja že znane zgodbe o "zlonamernih medijskih napadih" nanj, je pa seveda spet gladko zamolčal svoje druge (nove) posle z Darsom. In zanimivo, v zadnjem odstavku tega pisma se minister Samo Omerzel pohvali tudi s tem, kako on uživa "popolno in brezpogojno podporo najožjega političnega vrha na čelu s poslansko skupino."
No, kdo naj bi sestavljal ta "najožji politični vrh," ni znano, saj iz Omerzelovega pisma ni razvidno, ali minister Samo Omerzel pri tem misli na politični vrh države, vladne koalicije ali zgolj politični vrh svoje stranke, torej Državljanske liste, bo pa to nekoliko bolj jasno po današnjem sestanku z Virantom in Bratuškovo ...
PS PROTI DL: ZOB ZA ZOB, KRI ZA KRI
Res pa je, da poslanska skupina Državljanske liste zagovarja ministra Omerzela, medtem ko poslanska skupina Pozitivne Slovenije zahteva njegov odhod.
Češ, "zob za zob, kri za kri ..." Če je moral oditi njihov minister za gospodarstvo Stanko Stepišnik, potem naj spakira tudi Virantov minister Samo Omerzel.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Samo Omerzel ŠIRITEV POSLOV - 8. OKTOBER  Mitja Veber Matjaž Knez Franc Skok Alenko Bratušek Gregorjem Virantom Stanko Stepišnik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ekskluzivno. Dokumenti: še novi posli in laži ministra Omerzela z Darsom!