objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 4. december 2013 ob 06:20

Nove službe KPK. Klemenčič v OECD, Praprotnik na Delo, Selinškova na faks
Razkrivamo, kaj bodo po prvem marcu počeli odstopljeni člani senata Komisije za preprečevanje korupcije
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Ugibanj sicer še ne bo konec, ker gre za "nepotrjene" informacije, toda "nove službe" dveh članov ter članice minuli petek odstopljenega senata Komisije za preprečevanje korupcije so že bolj ali manj znane.
Goran Klemenčič naj bi po prvem marcu postal svetovalec (konzultant) OECD, kjer je bil pred leti tudi član upravnega odbora delovne skupine za korupcijo v mednarodnem poslovanju. Klemenčič je takrat odstopil (to je bilo v času prve vlade Janeza Janše), menda iz protesta, ker je tedanja Janševa vlada hotela ukiniti Komisijo za preprečevanje korupcije.
Rok Praprotnik se vrača v novinarske vode, predvidoma na časnik Delo. Po telefonu naj bi ga že poklicala nova odgovorna urednica Dela Mateja Babič Stermecki, ki te dni zbira svojo ekipo vodilnih urednikov. Praprotnik sicer pravi, da ni bilo še nobene konkretne ponudbe, "priznava" pa, da sta bila z Matejo Babič pred nekaj dnevi tudi na kosilu, ampak kot prijatelja. Roku Praprotniku sicer po veljavnem zakonu o javnih funkcionarjih teoretično "miruje" delovno mesto novinarja v časopisni hiši Dnevnik.
Mimogrede, na časniku Dnevnik so pravkar začeli intenzivno "nabijati" Gorana Klemenčiča zaradi "domnevno sporne prakse" njegove žene in odvetnice Nine Zidar Klemenčič, kjer naj bi njen soprog kot predsednik protikorupcijske komisije - gledal stran. Nina Zidar Klemenčič pa zatrjuje, da obseg njenih poslov z državnimi podjetji - trenutno naj bi delala le na posameznih pravnih spisih Slovenskih železnic in Petrola - obsega zgolj tri odstotke njenega odvetniškega poslovanja.
Liljana Selinšek pa se vrača nazaj na pravno fakulteto v Mariboru, kjer je, kot docentka, skupaj z mariborskim medijsko znanim okrožnim sodnikom Zlatkom Dežmanom nosilka katedre za kazensko pravo.
Odstopljeni senat Komisije za preprečevanje korupcije je včeraj na slovensko javnost ter nosilce oblasti naslovil posebno pismo, kjer dodatno pojasnjujejo razloge za svoj odstop. Po naših informacijah pa je to šele začetek objavljanja "protikorupcijskih podatkov", ki jih namerava odhajajoče vodstvo komisije javno razkriti do svojega odhoda, to je prvega marca prihodnje leto.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
goran klemenčič Janeza Janše Rok Praprotnik Mateja Babič Stermecki Nine Zidar Klemenčič Liljana Selinšek Zlatkom Dežmanom protikorupcijskih podatkov

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Nove službe KPK. Klemenčič v OECD, Praprotnik na Delo, Selinškova na faks