objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Četrtek, 21. november 2013 ob 07:09

Odvetnik Senica jutri na sodišču. Štiri kazenske tožbe proti Bojanu Požarju
Po hudem političnem polomu Katarine Kresal je Miro Senica napovedal maščevanje avtorju teh vrstic, ker naj bi bil jaz glavni krivec za konec njene politične kariere. Sledile so kazenske tožbe!
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Jutri zjutraj, točno ob deveti uri (razpravna dvorana 327), se na ljubljanskem okrožnem sodišču začenja sojenje zoper avtorja teh vrstic na podlagi štirih kazenskih tožb(!), ki jih je vložil razvpiti ljubljanski odvetnik Miro (Mirko) Senica. Ker gre za štiri "podobne" zadeve, jih je sodišče združilo v "enotni" kazenski postopek.
Vse štiri kazenske tožbe temeljijo na očitkih Mira Senice, da naj bi - jaz - kot novinar pri pisanju člankov ter objavah na spletnem portalu Požareport storil kazniva dejanja "žaljivih obdolžitev" po 160. členu kazenskega zakonika, ker naj bi s pisanjem "posegel v čast in dobro ime" odvetnika Mira Senice ter "manjšal njegov ugled in zaupanje v splošni in partikularni javnosti."
Eno od štirih tožb objavljamo spodaj.
Strategije "obrambe", ki jo skupaj z mojim odvetnikom Francijem Matozem začenjamo na jutrišnji prvi obravnavi, razumljivo in logično ne morem razkrivati. Pričakujemo pa "fer in pošteno" sojenje ne glede na dokaj nerodno dejstvo, da kazenski postopek tudi tokrat vodi okrožni sodnik Zvjezdan Radonjić, žal naš "stari znanec" iz odmevnega primera Ivane Šundov, vendar o tem nekaj več v nadaljevanju.
Lahko pa že zdaj ugotovimo, da vse štiri tožbe Mira Senice vsebujejo nekaj zanimivih podrobnosti!
Terminsko so namreč čisto vse vložene potem, ko se je bila njegova zasebna partnerica in propadla političarka Katarina Kresal prisiljena umakniti iz politike. Med njenim vodenjem stranke LDS (kam je Kresalova pripeljala to stranko, je vidno danes, ko nimajo več "niti za plačilo" telefonskih računov) in opravljanjem funkcije ministrice za notranje zadeve Mir(k)o Senica zoper novinarje ni vlagal tožb, niti kazenskih ovadb. Zanesljivo iz oportunističnih razlogov, saj bi to seveda škodilo mili javni podobi Katarine Kresal. V tistem času je uporabljal drugačno taktiko, ne grožnje. Do mene (poznava se sicer že dlje časa, moram pa žal ugotoviti, kako ga je "tranzicija" karakterno strahovito spremenila) je "poskušal priti" na različne načine. Ko je izbruhnila zloglasna afera Baričevič, je "fehtal" celo nekatere ožje sodelavce tedanjega predsednika vlade Boruta Pahorja, naj mi "preprečijo" pisanje o tem primeru. Ko je Kresalova (od)padla, je v svojih ožjih krogih dopovedoval, da sem jaz "največji krivec" za njen polom in politični konec, zato "sledi maščevanje".
In res, začelo se je množično vlaganje kazenskih tožb.
Tožb pa ni začel vlagati samo on, ampak tudi nekateri ljudje iz njegovega ožjega kroga. Denimo Dušan Korošec, prav tako zloglasni odvetnik iz Celja, ja, ravno tisti odvetnik, iz katerega poroke na posestvu Mlinarjev hram v bližini kraja Teharje so prišle ključne fotografije, ki so črno na belem ter nepovratno razkrile dokaze o tesni navezi med Senico, Kresalovo in poslovnežem Igorjem Jurijem Pogačarjem, dobro znano iz "afere najetja stavbe" za potrebe Nacionalnega preiskovalnega urada na Dimičevi ulici. Tudi odvetnik Korošec je zoper avtorja teh vrstic vložil že dve tožbi!
Iz vsebine vloženih kazenskih tožb odvetnika Senice je tudi razvidno, da gre za eklatantno zlorabo kazenskega zakona in tistih členov, ki omogočajo kazenskih pregon novinarjev zaradi pisanja člankov. Pri tem Miro Senica lepo izkorišča žalostno dejstvo, da je Slovenija praktično še edina evropska država, ker "verbalni delikt" grozi tudi poklicnim novinarjem.
Nenazadnje, z "množičnim" vlaganjem kazenskih tožb in kazenskih ovadb želi odvetnik Senica preprečiti vsakršno pisanje o njem, saj naj bi dobesedno vse posegalo v njegovo čast in dobro ime. Da odvetnik Senica tožbe ter kazenske ovadbe izrecno razume in uporablja kot grozilna sredstva, je tudi že večkrat sam javno priznal.
Obstaja pa, kot že rečeno, "problem" okrožnega sodnika Zvjezdana Radonjića. Ta sodnik, za katerega številni njegovi kolegi na sodišču pravijo, da je "malo čuden", me je pred časom v kazenskem procesu obsodil na osem tisoč evrov pogojne kazni, ker sem v nekem komentarju zapisal, pozor, da je Ivana Šundov "na televiziji bleferka," na Hrvaškem pa ji pravijo "mafijska nevesta". Prvo tezo sem argumentirano dokazoval z nizko gledanostjo njenih televizijskih oddaj (mimogrede, Šundova je že nekaj časa brez televizijskega aranžmaja, pa tudi nič se ji ne obeta za naprej), naziv mafijska nevesta pa se je Šundove prijel v sosednji državi, pač zaradi njenega zakona s hrvaškim državljanom Davorjem Hojanom, ki so mu v Zagrebu sodili zaradi prometa z mamili.
Ljubljanski okrožni sodnik Radonjić je kljub temu ocenil, da si novinar, ki ta gola dejstva zapiše - zasluži kazen?! Kar bi lahko, kot pravi zakon, "vzbujalo dvom v nepristanskost sodnika" tudi v tožbah Mira Senice. Postopek v zadevi Ivane Šundov se trenutno sicer nahaja pred vrhovnim sodiščem, zaradi vložene zahteve za varstvo zakonitosti.
No, medtem pa Ivani Šundov ter njenemu možu Davorju Hojanu sredi Zagreba sodijo zaradi poslovne goljufije, obema pa grozi dve leti zapora. Se pa zdaj, kot poročajo nekateri mediji, menda ločujeta, poleg tega se Hojan zdravi zaradi alkoholizma.
In ja, zelo radikalno se je spremenila tudi "situacija" Mira Senice. Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada so namreč julija letos zoper njega vložili kazensko ovadbo zaradi goljufije, zlorabe položaja in pranja denarja (zadeva Vegrad-Delamaris-Bužekijan), na podlagi katere mu grozi do osem let zapora.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Miro (Mirko) Senica Požareport Francijem Matozem Zvjezdan Radonjič Ivane Šundov Katarina Kresal Boruta Pahorja Dušan Korošec Igorjem Jurijem Pogačarjem Davorjem Hojanom

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Odvetnik Senica jutri na sodišču. Štiri kazenske tožbe proti Bojanu Požarju