objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 19. november 2013 ob 06:53

Vzorec! Kar je Luka Koper za Mišiča, je univerza Emuni za Tamaro Vonta
Njeno imenovanje v upravni odbor evro-mediteranske univerze naj bi osebno zahtevala predsednica vlade Alenka Bratušek
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Vlada Alenke Bratušek je državno sekretarko Tamaro Vonta pred kratkim imenovala za članico upravnega odbora univerze Emuni, tako imenovane evro-sredozemske univerze s sedežem v Portorožu, na Sončni poti 20.
Po naših informacijah iz vladnih krogov je bila Vonta imenovana na "osebno zahtevo" premierke in je med sestavo upravnega odbora univerze edina aktivna političarka, celo članica vladnega kabineta.
Tamara Vonta si je svojo pot v upravni odbor Emuni, kje je prvič uradno sodelovala 17. septembra, sicer trasirala že nekaj časa, kot predstavnica vlade znotraj delovne skupine Emuni v okviru t. i. Unije za Mediteran. Naši viri znotraj vladne koalicije pravijo, kako je to "že drugi primer" državnega sekretarja iz kabineta Alenke Bratušek, da si je potihoma pripravljal ter ustvaril svoj karierni vrtiček. Najprej razvpiti Gašpar Gašpar Mišič z Luko Koper, kjer je na koncu postal predsednik uprave, zdaj pa še Tamara Vonta z univerzo Emuni ...
Nekdanja televizijska voditeljica sicer želi prihodnje leto kandidirati za poslanko v evropskem parlamentu.
OD GAISERJA DO LESJAKA
Po drugi strani portoroška univerza Emuni nikakor "ne more dobro zaživeti." Trenutni vršilec dolžnosti direktorja je nekdanji visoki uradnik ministrstva za šolstvo Dušan Lesjak, njegov namestnik za finančne in upravne zadeve pa prejšnji vršilec dolžnosti direktorja Laris Gaiser, znan tudi kot predsednik slovenskega Panevropskega gibanja ter nekdanji kandidat za prvega človeka Slovenske ljudske stranke.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Alenke Bratušek Tamaro Vonta univerze Emuni Gašpar Gašpar Mišič OD GAISERJA DO LESJAKA Dušan Lesjak Laris Gaiser

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Vzorec! Kar je Luka Koper za Mišiča, je univerza Emuni za Tamaro Vonta