objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Torek, 12. november 2013 ob 06:57

Jani Soršak proti Požareportu. Vse ga moti, vse ga žali, pa nič ni kriv?!
Nekdanji direktor urada za varstvo konkurence ter nesojeni minister Državljanske liste zahteva umik vseh člankov ... kjer ga omenjamo. Sodišče pa ga je že zavrnilo
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Jani Soršak, nekdanji direktor urada za varstvo konkurence in "nesojeni" minister za notranje zadeve ali pravosodje, zdaj odvetnik, pa tudi vidni politik Državljanske liste, je spletnemu portalu Požareport napovedal "pravosodno vojno".
Na ljubljansko okrožno sodišče je vložil predlog začasne odredbe za umik dveh naših člankov, objavljenih 13. in 14. septembra, kjer smo poročali o policijskih preiskavah zoper Janija Soršaka, povezanih z njegovim "domnevno spornim" vodenjem urada za varstvo konkurence v posameznih postopkih. Po naših informacijah, ki so jih delno že potrdili tudi na policiji, zoper Soršaka poteka celo več preiskav.
Kaj "vse" zahteva Soršak v predlogu za izdajo začasne odredbe, si lahko delno preberete v nadaljevanju članka.
Zanimivo in poučno branje. Med drugim tudi to, da njegovega imena in priimka sploh ne bi smeli omenjati, dokler ni pravnomočno obsojen. Naštel je tudi celo vrsto "besednih zvez", ki jih v povezavi z njim kakor "ne smemo" nikoli zapisati. Praktično vse naj bi bilo zanj hudo žaljivo ter škodovalo njegovi časti in ugledu, in čisto nič ni kriv?!
Okrožno sodišče je zahtevo Janija Soršaka 3. oktobra sprva v celoti zavrnilo. Potem se je Soršak pritožil na višje sodišče, ki je skoraj v celoti potrdilo sklep okrožnega sodišča, razen v primeru dveh zapisanih stavkov, kjer je govora o njegovem "konzumiranju alkohola (piva)" ter "zlorabah" njegovega položaja v Državljanski listi. Tukaj višje sodišče predlaga, naj okrožno sodišče ponovno odloča. Oboje zapisano, predvsem pa prvo, sicer drži.
KAM (NE) SEŽE INTIMA JANIJA SORŠAKA?
Kako prirejeno po svoje si nekdanji visoki uradnik in odvetnik, ki nesporno kaže velike politične in poslovne ambicije, predstavlja demokracijo in svobodo javne besede, pa še dodatno dokazuje njegova reakcija na nedavni članek, kjer poročamo o ločitvi nekdanjega ministra za pravosodje Aleša Zalarja in - Janija Soršaka. Tokrat je "umik" članka zahteval prek manj znane mariborske odvetnice Barbare Kolenko, in to direktno od uredništva. Soršak pri tem celo absurdno zahteva, da ob njegovem imenu nikoli ne smemo zapisati, da gre za "nesojenega ministra" in da je njegova žena zaposlena kot diplomatka?!
Dopis odvetnice Barbare Kolenko objavljamo spodaj.
Zahtevo Janija Soršaka smo seveda odločno zavrnili. Po našem mnenju vsebina in zlasti nežaljiv način zapisa članka ne posegata v "intimo" Janija Soršaka, saj informacija o postopku razveze visokega uradnika ali politika še ne pomeni avtomatično posega v njegovo intimo, poleg tega je Soršak kot nekdanji direktor urada za varstvo konkurence, vidni član Državljanske liste ter nedavno tudi kandidat za ministrsko funkcijo vsekakor javna oseba. Naj ob tem tudi spomnimo, kako je Soršak svojo (dosedanjo) soprogo večkrat prostovoljno izpostavljal javnosti in medijem, tudi na javnih dogodkih, ki z njegovim delom direktorja urada niso imeli nobene zveze, in jih je Soršak uporabljal predvsem za osebno promocijo, kar dokazujejo tudi številne (že objavljene) fotografije.
Sporna fotografija, priložena članku o ločitvah, ki Janija Soršaka prikazuje v okajenem stanju med objemanjem neznane ženske (fotografija, katere umik zahteva Soršak), je bila posneta na javnem mestu, v enem od lokalov sredi Ljubljane, razmeroma blizu sodne palače na Tavčarjevi ulici, sredi belega dne, fotografiral pa je eden od Soršakovih prijateljev - odvetnikov ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Jani Soršak 13 14. septembra kjer poročamo o ločitvi Aleša Zalarja Barbare Kolenko

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Jani Soršak proti Požareportu. Vse ga moti, vse ga žali, pa nič ni kriv?!