objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Četrtek, 7. november 2013 ob 07:01

Naši viri, skoraj zanesljivo: Tomaž Orešič bo novi direktor Južnega toka
Bivši kandidat za novega predsednika uprave Elesa zdaj naskakuje direktorsko mesto slovensko-ruskega podjetja Južni tok
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Po navedbah naših zanesljivih virov iz krogov energetike bo Tomaž Orešič "skoraj zanesljivo" prevzel direktorsko mesto mešane slovensko-ruske družbe Južni tok Slovenija d.o.o.. Omenjeno podjetje, namenjeno izgradnji plinovoda ruskega energetskega giganta Gazprom skozi Slovenijo, trenutno vodita Janez Grošelj in Rus Igor Beloušenko, no, in Janeza Grošlja pa naj bi v prihodnjih tednih oziroma mesecih zamenjal Tomaž Orešič, ki nam je včeraj potrdil, da se "zadnje čase res tudi njega omenja" med kandidati.
Tomaž Orešič je nekdanji kandidat za mariborskega župana, bivši mariborski mestni svetnik na listi LDS, bil pa je tudi kandidat za gospodarskega ministra v zadnji fazi vlade Boruta Pahorja. Slovi kot zelo dober poznavalec energetska biznisa, nazadnje je delal v mednarodni družbi EFT, kot direktor za zahodno in srednjo Evropo, pred nekaj tedni pa se je, resda neuspešno, potegoval tudi za predsednika uprave Elesa.
Tomaž Orešič je sicer tudi član nadzornega sveta podjetja Geoplin, kjer pa bo moral, če bo imenovan za direktorja Južnega toka, odstopiti.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Tomaž Orešič Janez Grošelj Igor Beloušenko Boruta Pahorja

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Naši viri, skoraj zanesljivo: Tomaž Orešič bo novi direktor Južnega toka