objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Ponedeljek, 4. november 2013 ob 06:45

Matjaž Rakovec namesto Primoža Ulage, Tina Maze pa samo še do Sočija?!
Janez Kocijančič ne bo več niti slučajno dopustil ... da bi Smučarsko zvezo Slovenije prevzel nekdo, ki bi spet lahko ogrozil njegove pozicije znotraj Mednarodne smučarske zveze
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Po nekaterih informacijah naj bi nekdanji predsednik uprave Zavarovalnice Triglav Matjaž Rakovec kmalu postal novi predsednik Smučarske zveze Slovenije. Rakovec, sicer predsednik Hokejske zveze Slovenije, se je pred desetimi dnevi (tik pred zadnjo sejo predsedstva hokejske zveze) že sestal z Janezom Kocijančičem, predsednikom Olimpijskega komiteja Slovenije, na štiri oči, pogovarjala pa sta se o vodenju naše reprezentance na olimpijskih igrah v Sočiju (vodstvo ekipe naj bi torej prevzel Rakovec) februarja prihodnje leto. Kocijančič je Rakovcu predlagal, naj prevzame vodenje slovenske olimpijske ekipe, vmes pa naj bi tudi "padla ponudba", da Matjaž Rakovec še prej kandidira za predsednika smučarske zveze.
Spomnimo, prihodnja volilna skupščina Smučarske zveze Slovenije bo predvidoma januarja 2014, po nedavnem odstopu predsednika zveze Primoža Ulage pa zvezo začasno vodi podpredsednik zveze Enzo Smrekar.
Matjaž Rakovec sicer pravi, da se s Kocijančičem nista pogovarjala o vodenju smučarske zveze. Je pa Janezu Kocijančiču za Rakovca menda "namignil" bivši prvi človek hokejske zveze Ernest (Nestl) Aljančič, ki Rakovca spet "ruši" na čelu hokejske zveze.
Nekdanji hokejski baron, kot nekateri pravijo Aljančiču, bi se Rakovca najraje znebil še pred igrami v Sočiju. Po eni strani njegovemu podjetju Class1 d.o.o. zmanjkuje denarja (Aljančičevo podjetje v minulem letu ni imelo več nobenih prihodkov, beleži nekaj sto tisoč evrov izgube, transakcijski račun podjetja pri Hypo banki pa je blokiran že od 19. januarja 2012), po drugi strani Nestlu Aljančiču resno grozijo kazenske ovadbe ter odškodinske tožbe zaradi "zlorab položaja" v hokejski zvezi (samo Rakovčeva zveza naj bi ga tožila za 300 tisoč evrov!), in nenazadnje, začel se je hud zakulisni spopad za akreditacije v Sočiju, ko naj bi Aljančič ugotovil, da na prizorišču iger nikjer ne bo imel službenega dostopa.
Aljančič zdaj igra, kot pravijo naši viri, "na vse strani." Telefonari Kocjančiču, posameznim športnim novinarjem obljublja "plačan odhod" v Soči (med njimi naj bi bil tudi novinar Dnevnika Matej Grošelj, časopisa, ki Matjažu Rakovcu vztrajno očita, da je kriv za "polom" hokejskega kluba Telemach Olimpija, kjer naj bi sicer imeli okoli 5 milijonov evrov dolgov ... in je medtem že odstopil član predsedstva kluba Marko Pogačnik, sicer poslanec SDS), stolček predsednika hokejske zveze pa naj bi - prek ljubljanskega odvetnika Marka Schulza - ponujal tudi predsedniku uprave Petrola Tomažu Berločniku. No, slednji to odločno zanika.
Toda Nestla Aljančiča očitno čaka še ena nevarna afera. Po informacijah, ki jih zbira tudi raziskovalni novinar in velik poznavalec hokeja Mitja Lomovšek, naj bi se del denarja Mednarodne hokejske zveze (IHF) za plačilo pravic televizijskih prenosov prelival na (in domnevno tudi na švicarske!) račune Nestla Aljančiča, namesto na Hokejsko zvezo Slovenije.
Kar se tiče Janeza Kocijančiča in bodočega vodenja Smučarske zveze Slovenije pa Kocijančič, kot pravijo naši viri, ne misli več "niti slučajno" dopustiti, da bi smučarsko zvezo prevzel nekdo, ki bi ponovno lahko ogrozil njegove pozicije v Mednarodni smučarski zvezi FIS.
Se pa znotraj slovenske smučarije spet intenzivno širijo govorice, da naj bi naša najboljša smučarka Tina Maze po koncu olimpijskih iger v Sočiju končala svojo tekmovalno kariero. O tem se je sicer govorilo že na svetovnem prvenstvu v Schladmingu ...
 
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Matjaž Rakovec Janezom Kocijančičem volilna skupščina Smučarske zveze Slovenije Primoža Ulage Enzo Smrekar Ernest Nestl Aljančič Matej Grošelj Marko Pogačnik Marka Schulza Tomažu Berločniku Mitja Lomovšek Tina Maze na svetovnem prvenstvu v Schladmingu

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Matjaž Rakovec namesto Primoža Ulage, Tina Maze pa samo še do Sočija?!