objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Petek, 1. november 2013 ob 07:24

20 nepozabnih! Od padca vlade Janeza Janše do propada vstajniškega gibanja
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Nekaj dni po padcu Janševe vlade sem v oddaji Vroči stol na Info TV kuvertiral napoved, da s padcem Janeza Janše prihaja tudi konec vstajniškega gibanja. Darko Štrajn, poznan kot predsednik Liberalne akademije, se je na drugem koncu televizijskega studia pridušal nasprotno.
Danes, natančno tri dni po 29. oktobru, je že popolnoma jasno, da sem imel še kako prav, Darko Štrajn pa je (takrat) vnovič dokazal, da njegove politične presoje niso veliko vredne, da ne rečem piškavega oreha.
"Ocene in napovedi" Darka Štrajna, ki je medtem izstopil iz stranke LDS, sicer ustanoviteljice ter pokroviteljice njegove Liberalne akademije, so (bile) preveč "politično motivirane", da bi lahko bile iskrene, "objektivne", podobno kot je bilo politično motivirano tudi samo vstajniško gibanje.
S poraznim koncem tako imenovanega vstajniškega gibanja (čeprav so nekateri protestniki, na svojo žalost, upravičeno resno mislili, zdaj pa se vidi, kako so bili nesramno izigrani) klavrno propadajo tudi ideje o novih političnih strankah, ki naj bi "samodejno" vzniknile iz gibanja. Kje je zdaj stranka Solidarnost, kje je zdaj Odbor za pravično in solidarno družbo? Celo Darku Štrajnu osebno & Co. se očitno več ne ljubi prihajati pred parlament. Kaj šele tipičnemu slovenskemu polit-vstajniku Dragu Kosu, ki je lani zaslužil skoraj milijon evrov, ali pa vstajnici ter njegovi sestri Marti Kos Marko, ki jo je nova post-vstajniška vlada hitro imenovala za slovensko veleposlanico v Berlinu.
Logično ... zakaj bi pa protestirali, kot rad pripoveduje Zoran Janković, zoper svojo vlado?!
No, se je pa od letošnjega padca vlade Janeza Janše do predpredvčerajšnjega "konca" vstajniškega gibanja kljub vsemu veliko zgodilo.
Vsaj teh top dvajset - nepozabnih - stvari:
1/ Za nekaj tisoč (4000) se je povečalo število brezposelnih.
2/ Za več deset evrov se je znižala povprečna slovenska mesečna plača.
3/ Dolg naše države se je povečal za 3 (tri) milijarde evrov.
4/ Predsednica vlade Alenka Bratušek nosi rdeče čeveljčke z vgraviranim imenom in svojo funkcijo ter hkrati pridiga o "luteranstvu". Nek moj nemški novinarski kolega ugotavlja, da Angeli Merkel kaj takšnega ne pride na misel.
5/ Razpisi. Minister za gospodarstvo Stanko Stepišnik denar iz proračuna hladnokrvno nakazuje svojemu zasebnemu podjetju Emo Orodjarna.
6/ Minister za obrambo Roman Jakič po svetu intenzivno frči z letalom falcon, česar si niso upali privoščiti niti Janez Drnovšek, Tone Rop, Andrej Bajuk, Janez Janša in Borut Pahor.
7/ Gašpar Gašpar Mišič je postal in ostal predsednik uprave Luke Koper.
8/ Afera Patria ... Janez Janša je na ljubljanskem okrajnem sodišču "fasal" dve leti zapora.
9/ Zoranu Jankoviću je stranko Pozitivna Slovenija v glavnem "že speljal" Gregor Golobič, nekdanji predsednik na prejšnji volitvah totalno poražene stranke Zares. Je pa Janković zato še vedno – na prostosti.
10/ Gotof je! Vstajniškega mariborskega župana Andreja Fištravca že kličejo "Franc Kangler s klobukom," je pa tudi slišati, da je (bil) Kangler v primerjavi s "Fištro" pravi - vajenec.
11/ Miss Universe Slovenije Nina Đurđević se je v skladu s stanjem duha v naši državi nonšalantno zlagala, da študira 4. letnik medicine v Mariboru(?!), medtem ko na faksu osebe s tem imenom in priimkom uradno ne poznajo.
12/ Dobili smo kopico novih davkov, čeprav novim in novim obdavčitvam žal še ni videti konca.
13/ Del slovenske levice (in podrejenih medijev) je začel histerično hujskati proti Evropi, kar znotraj Evrope sicer ponavadi počne skrajna desnica.
14/ Informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar v bizarni psihološki paniki iskanja svoje nove službe srhljivo-žaljivo "smeti" po družabnih omrežjih, posebej na twitterju.
15/ Aktualna vlada je začela prodajati podjetja v državni lasti, tista konkretna podjetja, ki jim je Milan Kučan, predsednik nacionalnega interesa, nekoč pravil "naša srebrnina".
16/ Najboljši slovenski atlet Primož Kozmus je svoje prihranke (menda nekaj sto tisoč evrov!) izgubil v podrejenih obveznicah, po začetku prisilne likvidacije Factor banke in Probanke.
17/ Ljubljanski sodnik Marjan Pogačnik, pred leti šef uprave kriminalistične službe, je nelegalno prostitucijo starlete Urške Čepin s kazensko sodbo zoper avtorja teh vrstic uradno razglasil za njeno najglobljo intimo.
18/ Novi papež Frančišek je z dekreti iz Vatikana "razhajkal" vrh slovenske cerkve.
19/ Aktualni minister za zunanje zadeve in prvak upokojenske stranke Desus Karl Erjavec je kot ironija usode prisilno upokojil dolgoletnega zunanjega ministra Dimitrija Rupla.
20/ Spletni portal Požareport.si ostaja vodilen, morda še najbolj verodostojen in izjemno bran poročevalec iz zakulisja Slovenije.
Je medij, ki kljub krizi - na srečo vseh nas - ni v krizi ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janševe Darko Štrajn Dragu Kosu Marti Kos Marko zoran janković 1/ 2/ 3/ 4/ Alenka Bratušek Angeli Merkel 5/ Stanko Stepišnik 6/ roman jakič Janez Drnovšek Tone Rop Andrej Bajuk Janez Janša Borut Pahor 7/ Gašpar Gašpar Mišič 8/ 9/ Gregor Golobič 10/ Andreja Fištravca Franc Kangler 11/ Nina Đurđević 12/ 13/ 14/ nataša pirc musar 15/ Milan Kučan 16/ Primož Kozmus 17/ Marjan Pogačnik 18/ frančišek 19/ karl erjavec Dimitrija Rupla 20/

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

20 nepozabnih! Od padca vlade Janeza Janše do propada vstajniškega gibanja