objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 31. oktober 2013 ob 06:32

Kakšni tipi vodijo Maribor ...?! Drugi del, odgovori in popravki
Odmevi na članek Kakšni tipi vodijo Maribor?! Sin in oče Žula cuzala denar doma upokojencev. Odgovori odvetnika Marka Žule, Bojana Požarja in Alenke Kocjančič iz Mestne občine Maribor
2013 Pozareport

Odpri galerijo

ODMEVI
Kakšni tipi vodijo Maribor?!
Sin in oče Žula cuzala denar doma upokojencev (II)
Marko Žula odločno zavrača žaljive očitke v članku Bojana Požarja, objavljenem v elektronski publikaciji požareport.si dne 30.10.2013, in sicer, da bi naj bil Marko Žula doslej še direktor vsaj dveh družb, in sicer Panonica Energetika ter Finančnega biroja d.n.o., Gošnik & Co, ki pa sta sedaj že izbrisani; da je poslovna dejavnost sedanjega prvega človeka mariborske uprave (bila) hudo "razvejana", po drugi strani pa precej neuspešna, saj se je del njegovih podjetij že znašel v likvidaciji ali pa životari z blokiranimi računi«.
Na tem mestu Marko Žula izpostavlja, da sicer drži dejstvo, da je bil družbenik družbe Finančnega biroja d.n.o., Gošnik & Co. (takrat GOŠNIK & ŽULA, d.n.o.) in kot tak tudi upravičen do zastopanja navedene družbe, pri čemer je Marko Žula iz navedene družbe izstopil že dne 31.12.2009, kot je to razvidno iz Zgodovinskega izpisa iz sodnega/poslovnega registra (za obdobje od 01.02.2008 dalje) za navedeno družbo (dostopnega na spletni strani ajpes-a). Iz rednega izpisa iz sodnega/poslovnega registra z dne 30.10.2013 pa je razvidno, da navedena družba na današnji dan iz sodnega/poslovnega registra ni izbrisana, niti v katerem izmed postopkov prenehanja družbe. Zato je informacija iz članka z dne 30.10.2013, ki je objektivno preverljiva,  neresnična.
Prav tako drži, da je bil Marko Žula direktor družbe Panonica Energetika, d.o.o., in sicer do 19.04.2013. Iz rednega izpisa iz sodnega/poslovnega registra z dne 30.10.2013 pa je razvidno, da navedena družba na današnji dan iz sodnega/poslovnega registra ni izbrisana, niti ni v katerem izmed postopkov prenehanja družbe. Zato je informacija iz članka z dne 30.10.2013, ki je objektivno preverljiva, neresnična. 
Tudi ni resnična informacija iz članka z dne 30.10.2013, da del družb, katerih direktor (ali v njih kakorkoli sodeloval) je bil Marko Žula, sedaj "životari" z blokiranimi računi. Nobena družba, ki je bila omenjena v navedenem članku, na dan 30.10.2013 nima blokiranega transakcijskega računa. Kot to izhaja iz spletne strani www.ajpes.si, portala eRTR (iskalnik transakcijskih računov poslovnih subjektov) na dan 30.10.2013 nima blokiranega transakcijskega računa oz. računov, nobena izmed družb, omenjenih v navedenem članku, kjer bi naj Marko Žula tako ali drugače deloval, in sicer Panonica energetika, d.o.o.; Gedax consulting, d.o.o.; Panonica zadruga, z.b.o. in Finančni Biro, d.n.o., Gošnik & Co.
Prav tako Marko Žula odločno zavrača žaljive ter neresnične informacije, da si je Marko Žula privoščil skupaj s svojim očetom Marjanom Žulo privoščil finančno lumparijo (beri: kriminal); da so bile finančne transakcije sina Marka in Marjana Žule sporne ter sta denar davkoplačevalcev iz Doma starejših občanov Gornja Radgona kanalizirala na TRR račune zasebnega podjetja Panonica energetika, d.o.o.; da bi kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada razmeroma zlahka kategorizirali med kazniva dejanje zlorabe položaja in goljufije, če bi se le tega lotili; da se lahko ta članek razume kot javna prijava. 
Glede navedenega Marko Žula izpostavlja, da držijo trditve v članku v zvezi z dokapitalizacijo družbe Dom starejših občanov Gornja Radgona, d.o.o. Zavoda krovni podjetniški inkubator v Slovenskih Konjicah ter dokapitalizacija družbe Panonica energetika, d.o.o. s strani Zavoda krovni podjetniški inkubator v Slovenskih Konjicah, pri čemer pa nobeden izmed navedenih nakupov poslovnih oz. ustanovnih deležev posamezne družbe ni bil v ničemer sporen, prav tako je vsaka pridobitev ter odsvojitev posameznega poslovnega deleža objektivno preverljiva v javnih evidencah Ajpes-a.
Pri tem je potrebno izpostaviti, da je direktor družbe Dom starejših občanov Gornja Radgona, d.o.o. pri nakupu poslovnega deleža v Zavodu krovni podjetniški inkubator v Slovenskih Konjicah ravnal v skladu s pooblastili določenimi v statutu družbe, pri čemer pa je Dom starejših občanov Gornja Radgona, d.o.o. že dne 21.06.2010 naveden ustanovni delež prodal Mateju Hojniku, kot je to razvidno iz Rednega ter zgodovinskega izpisa iz sodnega/poslovnega registra za naveden zavod (vse dostopno na spletni strani ajpes-a). Po podatkih, s katerimi razpolaga Marko Žula, pa je družba Dom starejših občanov Gornja Radgona, d.o.o. naveden ustanovni delež prodala za višji znesek oz. kupnino, kot ga je sama pridobila (kar je moč preveriti pri družbi Dom starejših občanov Gornja Radgona, d.o.o. ter Mateju Hojniku). Prav tako ne gre spregledati, da, kot izhaja iz računovodskega poročila za družbo  Dom starejših občanov Gornja Radgona, d.o.o. za leto 2011 ter 2012 (dostopnega na spletni strani ajpes-a) je navedena družba v obeh letih poslovala z dobičkom, zaradi česar podatek o izgubi v letu 2009 ni objektivni prikaz dejstev in okoliščin. Prav gotovo pa je tudi povsem neresnična informacija, da bi naj bil denar davkoplačevalcev kanaliziran na transakcijske račune družbe Panonica energetika, d.o.o., pri čemer v zvezi z navedenim kaže izpostaviti, da je imetnik poslovnih deležev družbe Dom starejših občanov Gornja Radgona, d.o.o. v višini 49 % družba Stavbar gradnje, d.o.o. - v stečaju ter Občina Gornja Radgona v višini 51 %. Iz navedenega je razvidno, da je družba Dom starejših občanov Gornja Radgona, d.o.o. pravna oseba, ki je samostojna nosilka pravic in obveznosti, katere poslovnih deležev sta solastnika družba Stavbar gradnje, d.o.o. -  v stečaju ter Občina Gornja Radgona.
Prav tako nedvomno ni objektivni prikaz dejstev in okoliščin podatek v članku, ko avtor v članku navaja … da je večinski lastnik družbe Panonica Energetika že prej omenjena Zadruga Panonica, kjer je spet direktor Marko Žula, ustanovitelj pa njegov oče Marjan Žula. Kot je to razvidno iz imenika zadružnikov Panonice zadruge, z.b.o. (dostopnega na spletni strani www.panonica.si) je ob ustanovitvi navedene zadruge bilo 978 zadružnikov (ki so torej ustanovitelji), Marko Žula in Marjan Žula pa sta ob ustanovitvi imela od skupnih deležev 22.670 skupaj 144 deležev, kar pomeni 0,63 % zadružnih deležev. 
Tako je iz zgoraj navedenega ter vseh objektivno preverljivih dejstev (v pretežni meri dostopnih na spletni strani www.ajpes.si ter ostalih) razvidno, da so informacije ter zaključek v članku z naslovom "Kakšni tipi vodijo Maribor?! Sin in oče Žula cuzala denar doma upokojencev" neresnične in žaljive, dejanja avtorja pa ustrezajo zakonskim znakom storjenih kaznivih dejanj zoper čast in dobro ime.
Odvetniška pisarna Zečević
Maribor
 
Kakšni tipi vodijo Maribor?!
Sin in oče Žula cuzala denar doma upokojencev (III)
V včerajšnjem članku z naslovom Kakšni tipi vodijo Maribor?! Sin in oče Žula cuzala denar doma upokojencev se nam je pomotoma zapisalo, da sta dve omenjeni gospodarski družbi, Panonica Energetika d.o.o. ter Finančni biro d.n.o. Gošnik & Co. izbrisani iz sodnega registra.
Kar ne drži, zato se spoštovanim bralkam in bralcem opravičujemo.
Je pa res, da je imelo podjetje Panonica Energetika d.o.o. v letošnjem več dni blokiran svoj transakcijski račun, kar priča tudi spodnji graf iz baze podatkov Bizi.
Vendar trenutni "agregatni stanji" obeh navedenih podjetij nikakor ne vplivata na samo vsebino ali bistvo članka. Poleg tega so vse preostale navedbe v objavljenem tekstu resnične in tudi preverljive.
Bojan Požar
Ljubljana
 
Kakšni tipi vodijo Maribor?!
Sin in oče Žula cuzala denar doma upokojencev (IV)
Odziv na "anonimko", ki obtožuje svetovalca župana Mestne občine Maribor, Marka Kovačiča
V javnosti se je pojavil tekst, ki naj bi ga napisala bivša sodelavka svetovalca župana MOM, Marka Kovačiča. Pri preverjanju navedb se je izkazalo, da temu ni tako in da je domnevna avtorica pisma, gospa Nataša Hauptman, že v nedeljo podala kazensko ovadbo in predlog za pregon zaradi zlorab. Zatrdila je namreč, da je neznana oseba njen prvotni tekst bistveno spremenila, zato ni možno smatrati, da pri zadevi gre za njen tekst ali navedbe.
Ob tem je potrebno omeniti, da je domnevna avtorica izpostavila, da ima drugačno politično mnenje kot ga zastopa ekipa na občini, kar spoštujemo. Očitno pa skupno obsojamo, da se je gospo Hauptman, kot navaja sama, izkoristilo za politične namene. V elektronski pošti je Marku Kovačiču namreč navedla, da si bo tudi v prihodnje prizadevala razkrivati politična ozadja celotne zadeve, se ob tem opravičila in zapisala: "Vedno sem se zavzemala za »pošteno igro," vendar to, kar se je zgodilo z objavo, ni bilo pošteno ne do vašega tima in nikakor ne do mene. Kljub temu, da smo na nek način nasprotniki, sem seveda na voljo za aktivno reševanje situacije."
Na osnovi vseh zbranih dejstev je jasno, da gre za zlonamerni politični konstrukt zoper osebe, ki so blizu županu MOM, zato bodo te osebe po posvetovanju z odvetniki sprožile vse postopke za zaščito njihovega dobrega imena.
Alenka Kocjančič
Odnosi z javnostmi
Mestna občina Maribor


 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Kakšni tipi vodijo Maribor?! Sin in oče Žula cuzala denar doma upokojencev Odvetniška pisarna Zečević
Maribor Kakšni tipi vodijo Maribor?! Sin in oče Žula cuzala denar doma upokojencev bojan požar Ljubljana Kakšni tipi vodijo Maribor?! Sin in oče Žula cuzala denar doma upokojencev Alenka Kocjančič odnosi z javnostmi mestna občina maribor

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kakšni tipi vodijo Maribor ...?! Drugi del, odgovori in popravki