objavi na
pozareport.si

forum

Sreda, 30. oktober 2013 ob 06:29

Kakšni tipi vodijo Maribor?! Sin in oče Žula cuzala denar doma upokojencev
Mariborski župan Andrej Fištravec postaja Franc Kangler s klobukom. Njegov vodja mestne uprave Marko Žula je kasiral denar prek očeta Marjana, direktorja doma starejših občanov
2013 Pozareport

Odpri galerijo

V senci porazne obletnice (mariborskega) vstajniškega gibanja na dan prihajajo vedno večje ter dokazljive lumparije najožjih sodelavcev novega mariborskega župana Andreja Fištravca, ki se ga - komaj deset mesecev po padcu njegovega predhodnika Franca Kanglerja - že prijemlje vzdevek "Kangler s klobukom." Povedano drugače, vse bolj se potrjuje teza, da je "edina razlika" med Fištravcem in Kanglerjem ta, da Fištravec nosi - klobuk!
Pri tem ni nepomembno, da je eden od najbolj spornih županovih sodelavcev prav vršilec dolžnosti direktorja mestne uprave Marko Žula.
Gre za nekdanjega sekretarja pomurskega odbora stranke Zares, ki je - pod modrim vodstvom zdaj že bivšega prvaka stranke Gregorja Golobiča - na zadnjih parlamentarnih volitvah fasala katastrofalno nezaupnico volivcev, izpadla iz državnega zbora, čeprav se je na državno politiko vrnila prek Pozitivne Slovenije, na mariborsko občino pa skozi ožji seznam famoznih kadrov tako imenovanega "vstajniškega župana" Andreja Fištravca, in podjetnika ter dosedanjega lastnika številnih podjetij.
Mimogrede, funkciji v stranki Zares se je Žula odpovedal šele februarja letos, je pa še vedno direktor Zadruge Panonice (sedež ima v Gornji Radgoni), ki se ukvarja z vlaganji ter investicijami v energetiko, in direktor ter 100-odstotni lastnik mariborskega podjetja Gedax Consulting d.o.o., katerega dejavnost je prav tako energetika. Marko Žula je bil doslej vsaj še direktor družb Panonika Energetika in Finančnega biroja d.n.o. Gošnik & Co., sta pa obe zadnji gospodarski družbi že izbrisani. Marko Žula je tudi direktor Zavoda KKS Gornja Radgona, ki je v lasti Zadruge Panonica, vendar je v likvidaciji.
Ni kaj, poslovna dejavnost sedanjega prvega človeka mariborske uprave je (bila) hudo razvejana, po drugi strani pa tudi precej neuspešna, saj se je del njegovih podjetij že znašel v likvidaciji ali pa životari z blokiranimi transakcijskimi računi.
Morda največjo finančno lumparijo (beri: kriminal) pa si je Marko Žula privoščil skupaj s svojim očetom Marjanom Žulo, ki ga najdemo tudi med ustanovitelji Zadruge Panonica.
				Nekoč je bil Zares. Marko Žula (na sliki levo) in nekdanji poslanec stranke Zares Tadej Slapnik (skrajno desno) pred zadnjimi lokalnimi volitvami v Gornji Radgoni.			Nekoč je bil Zares. Marko Žula (na sliki levo) in nekdanji poslanec stranke Zares Tadej Slapnik (skrajno desno) pred zadnjimi lokalnimi volitvami v Gornji Radgoni.
KAKO STA SIN IN OČE ŽULA PRELILA DENAR
Poglejmo sporno operacijo:
Leta 2009 je Marjan Žula kot direktor Doma starejših občanov Gornja Radgona (DSO-GR) "dokapitaliziral" Zavod krovni podjetniški inkubator v Slovenskih Konjicah. Za dokapitalizacijo je Marjan Žula plačal 20.800 evrov iz računa doma starejših občanov, kar si je lahko privoščil na podlagi statuta doma starejših občanov, ki mu kot direktorju omogoča "prosto sklepanje poslov" do višine 20.864 evrov! Marjan Žula je šel torej načrtno ravno prav pod statutarno mejo - za 64 evrov, pri čemer je treba dodati, da je dom starejših občanov v preteklem poslovnem letu posloval celo z minusom ter zabeležil 135 tisoč evrov izgube?!
Toda pozor, omenjeni zavod iz Slovenskih Konjic je takoj zatem dokapitaliziral podjetje Panonica Energetika, katerega direktor je (bil) Marko Žula, pozor, sin direktorja doma starejših občanov - Marjana Žule, no, večinski lastnik družbe Panonica Energetika pa je (bila) že prej omenjena Zadruga Panonica, kjer je spet direktor Marko Žula, (bivši) ustanovitelj pa njegov oče Marjan Žula.
KJE JE KPK, KJE JE NPU?!
Sporne finančne transakcije očeta ter sina Marka in Marjana Žule, ki sta denar (tudi davkoplačevalcev, kajti 51-odstotna lastnica DSO-GR je občina Gornja Radgona) iz Doma starejših občanov Gornja Radgona neženirano kanalizirala na TRR račune zasebnega podjetja Panonica Energetika d.o.o., bi komisija za preprečevanje korupcije ali kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada razmeroma zlahka kategorizirali med kazniva dejanja zlorabe položaja in goljufije, če bi se le tega ... lotili.
Sicer pa lahko ta članek razumejo tudi kot javno prijavo!
Celotna dokazna dokumentacija je na voljo v omenjenih zavodih ali podjetjih (in pri avtorju tega članka), finančne mahinacije Marka in Marjana Žule pa je že 11. junija 2010 "priznal" tudi župan občine Gornja Radgona Anton Kampuš, vendar, na žalost, ni ukrepal.
Kljub temu pa je mariborski župan Andrej Fištravec za novega šefa mariborske uprave postavil nikogar drugega kot - Marka Žulo!
				Po zaslugi dveh soprog. Za ključnega zaupnika mariborskega župana Andreja Fištravca velja Bernard Majhenič, ki ga je župan že postavil za šefa dveh občinskih podjetij, Marproma in Snage.			Po zaslugi dveh soprog. Za ključnega zaupnika mariborskega župana Andreja Fištravca velja Bernard Majhenič, ki ga je župan že postavil za šefa dveh občinskih podjetij, Marproma in Snage.
MAJHENIČ JE NOVI HAJNŠEK
Mimogrede. Boljši poznavalci mariborske politike in župana Andreja Fištravca pravijo, da je "ključni" Fištravčev svetovalec postal Bernard Majhenič, ki ga je župan Fištravec že postavil za direktorja dveh občinskih podjetij, Marproma in Snage. Majhenič je za Fištranca to, kar je bil Ivan Hajnšek, nekdanji direktor Snage in mož znane novinarke Večera Melite Forstnerič Hajnšek, za župana Franca Kanglerja. Bernard Majhenič naj bi "zaupnik" župana Fištravca postal predvsem po zaslugi prijateljstva med Majhevičevo ženo in soprogo župana Fištravca, Ireno Polak Fištravec.
Za še malo boljšo ilustracijo, kako "deluje krog ljudi," ki so ustoličili novega mariborskega župana Andreja Fištravca, v rubriki Forum (komentarji) objavljamo anonimno pismo dekleta, ki je, kot navajajo naši viri, sodelovalo pri poslovnih operacijah nekdanjih in sedanjih Fištravčevih sodelavcev. Opomba: vsa dejstva, navedena v anonimki, še niso preverjena.
Res pa je, da tudi tukaj eno od glavnih vlog igra - Marko Žula.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Andreja Fištravca Franca Kanglerja Marko Žula Gregorja Golobiča Marjanom Žulo KAKO STA SIN IN OČE ŽULA PRELILA DENAR KJE JE KPK KJE JE NPU?! Anton Kampuš MAJHENIČ JE NOVI HAJNŠEK Bernard Majhenič Ivan Hajnšek Melite Forstnerič Hajnšek Ireno Polak Fištravec <span style=

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kakšni tipi vodijo Maribor?! Sin in oče Žula cuzala denar doma upokojencev