objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 24. oktober 2013 ob 06:52

Te vlade ne vodi premierka Alenka Bratušek, ampak minister za finance Čufer
In kje ima podporo? Pri tistem delu Pozitivne Slovenije, ki ga upravlja Gregor Golobič, in pri frakciji Socialnih demokratov, ki je bolj poslovno naravnana
2013 Pozareport

Odpri galerijo

V senci sprejemanja novega davka na nepremičnine je postalo povsem jasno, da "vlado dejansko vodi minister za finance Uroš Čufer, ne pa predsednica vlade Alenka Bratušek," pravi eden od insajderjev slovenske politike.
Minister Čufer je "športnik in strahovito trmast ... v odnosu do Bratuškove pa izrazito dominanten." Politično podporo ima v tistem delu Pozitivne Slovenije, ki ga "fura" nekdanji predsednik stranke Zares Gregor Golobič, kljub Čuferjevi izrazito "neoliberalistični" politiki ter Golobičevi "trdo levičarski" retoriki in frakciji Socialnih demokratov, ki je bistveno bolj "poslovno naravnana", njen najbolj viden predstavnik pa je minister za kmetijstvo in okolje Dejan Židan.
Mimogrede, Dejan Židan, sicer eden od štirih podpredsednikov SD, naj bi imel "premierske ambicije", ki naj bi prišle do izraza v primeru morebitne oziroma celo pričakovane zmage Socialnih demokratov na prihodnjih parlamentarnih volitvah. Čeprav naj bi Dejan Židan, kot pravijo številni naši viri znotraj SD, po junijskem kongresu Socialnih demokratov v Medvodah, kjer naj bi prvak SD Igor Lukšič nekoliko "utrdil svojo moč" v stranki, ambicije vendarle malce umiril ali pa potuhnil ...
In zanimivo, v krog najvplivnejših zakulisnih svetovalcev, celo "mastermindov" finančnega ministra Čuferja, uvrščajo njegovega dolgoletnega znanca Stojana Nikoliča, predsednika uprave družbe Triglav Naložbe.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Uroš Čufer Alenka Bratušek Gregor Golobič Dejan Židan Igor Lukšič Stojana Nikoliča

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Te vlade ne vodi premierka Alenka Bratušek, ampak minister za finance Čufer