objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 16. oktober 2013 ob 06:57

Zaskrbljeni Cia in BND. Tudi džihadisti iz Slovenije med borci v Siriji!
Tuje obveščevalne službe, predvsem Američani in Nemci, pospešeno delujejo v Sloveniji in se čudijo pasivnosti slovenske vlade
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Država Slovenija naj bi se po zanesljivih informacijah v zadnjih nekaj mesecih znašla pod lupo številnih mednarodnih obveščevalnih služb, saj naj bi sredi Ljubljane delovala  - po oceni tujih obveščevalcev - "zelo nevarna" muslimanska skupnost El Iman. Prav tako naj bi se po podatkih tujih obveščevalnih služb v Siriji že borilo "več slovenskih državljanov," kot - džihadisti. Vsaj dva slovenska državljana naj bi se pred časom tudi vrnila v Slovenijo ter aktivno delovala pri novačenju "novih borcev".
Vse to naj bi na teritoriju Slovenije sprožilo tudi pospešeno dejavnost agentov ameriške varnostne agencije Cia in nemške obveščevalne službe BND.
Muslimanska skupnost El Iman uradno deluje kot društvo za promocijo islamske kulture v Sloveniji, sedež pa imajo na Koprski ulici v Ljubljani. Prej so bili na Dunajski cesti (oba hišna naslova sta znana uredništvu), vendar so se morali preseliti, menda zaradi številnih pritožb, ker naj bi "motili javni red in mir." Člani skupnosti El Iman so aktivni tudi na Jesenicah, v Mariboru in Kopru.
Aktivno sodelovanje muslimanov z območja nekdanje Jugoslavije je med obveščevalno srenjo v balkanski regiji, kot pravijo naši viri, trenutno tema "številka 1". S tem se ukvarjajo vlade in vodilni mediji, le v Sloveniji je zanimivo - tišina. Pred nekaj dnevi, denimo, je minister za varnost Bosne in Hercegovine Fahrudin Radončić, sicer prvak Zveze (stranke) za boljšo prihodnost ter ustanovitelj sarajevskega časopisa Avaz, že predlagal sprejetje zakona, ki bi inkriminiral "bojevanje" državljanov Bosne in Hercegovine v tujini. Medtem pa iz tujih obveščevalnih krogov letijo kritike na račun slovenske vlade (omenjajo se premierka Alenka Bratušek - tuje obveščevalne službe naj bi problematizirale celo dejstvo, da je bila Bratuškova osrednja slavnostna govornica na nedavnem polaganju temeljnega kamna za gradnjo džamije v Ljubljani - in ministra za notranje zadeve ter obrambo, Gregor Virant in Roman Jakič, pa tudi na račun slovenskih medijev, saj so glede tega "popolnoma pasivni".
Mediji v naših sosednjih in bližnjih državah namreč o tem precej podrobno poročajo. Posebej zaskrbljeni naj bi bili "Američani in Nemci," saj po njihovi oceni to lahko pripelje do "novega balkanskega konflikta."
Po ocenah obveščevalnih služb naj bi se med državljansko vojno v Siriji trenutno borilo okoli 200 "borcev", največ iz Bosne in Hercegovine, ter muslimanov iz regije Sanžak na področju Srbije in Črne gore.
Po naših informacijah je zapisano dogajanje, ki vpliva tudi na varnostno situacijo v Sloveniji, že na dnevnem redu državnozborske komisije za nadzor nad delom obveščevalnih in varnostnih služb.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Fahrudin Radončić Alenka Bratušek za gradnjo džamije Gregor Virant roman jakič podrobno poročajo

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Zaskrbljeni Cia in BND. Tudi džihadisti iz Slovenije med borci v Siriji!