objavi na
pozareport.si

forum

Ponedeljek, 14. oktober 2013 ob 06:42

Vsi se že smejijo. Šef kabineta Alenke Bratušek se hvali, da bo - premier!
Medijska strategija Jerneja Pavliča. Jaz vam dam predsednico vlade, vi pa poročajte o meni, kako sem lep, pameten, obetaven in samski ...
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Če je nekdanja predsednica LDS in eks ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal forsirala svojo politično kariero tudi skozi tabloidne medije (spomnimo, njen partner odvetnik Miro Senica ji je "kupil" naslov Janine Slovenke leta ter naziv Obraza leta), je aktualna predsednica vlade Alenka Bratušek pred časom celo javno obljubila (med intervjujem v oddaji Požareport na TV3 Medias), da svojega "zasebnega življenja" medijem ne bo prodajala.
Toda zarečenega kruha se največ poje ... Prodor Alenke Bratušek v tabloidne revije se je zgodil letos poleti, natančneje avgusta, ko je sicer kot predsednica vlade tako rekoč poniknila. So pa zato njene zasebne in družinske fotografije ter pripadajoče novičke množično preplavile tabloide.
Avtor te najnovejše hude "medijske strategije", ki sicer sovpada s padanjem popularnosti premierke, vlade pa tudi stranke Pozitivna Slovenija na anketah javnega mnenja, naj bi bil državni sekretar in po novem vodja njenega kabineta Jernej Pavlič.
Okej, gre pač za medijsko strategijo, bizaren hec je v tem, ker se je Pavlič, tako vsaj naokoli pripovedujejo urednice in novinarke izbranih tabloidnih revij, hkrati "dogovoril" še za svojo "posebno promocijo". Približno takole: vodja kabineta uredništvom dostavlja fotografije, informacije ... revije pa v zameno prijazno pišejo o tem, kako je "lep, pameten, obetaven in seveda - samski."
Toda "ambicije" Jerneja Pavliča, nekdanjega predsednika pomladka Pozitivne Slovenije, so ob Alenki Bratušek očitno dramatično poskočile. Kaj poskočile, ponorele. Novinarkam revije Lady je namignil, da bo postal celo predsednik - vlade (glej faksimile).
Ni je države v Evropski uniji, kjer bi šefi kabinetov predsednikov vlad po medijih napovedovali (nihče od insajderjev namreč ne dvomi, da tega Pavlič ni zrežiral sam), kako bodo nekoč oni postali "šefi vlade". Nenazadnje, to ni samo stvar kompetenc, ampak tudi dobrega okusa, pa ambicije gor ali dol.
No, ampak tudi Jernej Pavlič, hvala bogu, si z najnovejšo številko revije Lady ni ravno postavil spomenika. Čeprav, kot je slišati tudi iz "vladne četrti" na Gregorčičevi ulici, sam ob takšnih zapisih menda "doživlja orgazme".
Učinek je (bil) namreč popolnoma naproten.
Po medijskih in političnih kuloarjih se (mu) zdaj že vsi hihitajo, beri: režijo ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Katarina Kresal miro senica Alenka Bratušek Požareport Jernej Pavlič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Vsi se že smejijo. Šef kabineta Alenke Bratušek se hvali, da bo - premier!