objavi na
pozareport.si

forum

Sobota, 12. oktober 2013 ob 07:06

Popovič naj bi Nino Zidar Klemenčič napadel tudi zaradi zadeve Grafist?!
Ljubljanska odvetnica naj bi že leta 2010 počasi skapirala, da jo želijo Boris Popovič, Anto Guberac in Miro Senica finančno pridobiti, da bi držali v šahu njenega moža Gorana Klemenčiča
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Spomnimo. Koprski župan Boris Popovič je v spremstvu svojega posebnega svetovalca Sebastjana Jeretiča pred tremi dnevi znano ljubljansko odvetnico Nino Zidar Klemenčič na državnem tožilstvu ovadil zaradi "suma napeljevanja k zlorabi položaja." Popovič trdi, da mu je Zidar Klemenčičeva predlagala, naj ji mesečno plačuje 15 tisoč evrov pavšala, ona pa ga bo (za)varovala tudi pred policijskimi postopki. Sestanek med Zidar Klemenčičevo in županom Popovičem pa naj bi pripravil razvpiti poslovnež Igor Jurij Pogačar, znan iz afere najetja stavbe na Dimičevi ulici za potrebe Nacionalnega preiskovalnega urada.
Mimogrede, zakaj bi Boris Popovič takrat potreboval Nino Zidar Klemenčič, da ga kakor sčiti pred policijo, če je bil Igor Jurij Pogačar družinski prijatelj tedanje ministrice za notranje zadeve in predsednice LDS Katarine Kresal?!
Sam prihod Borisa Popoviča na državno tožilstvo v Ljubljano je bil medijsko dramatično zrežiran. Kakor ekskluzivno so ga posnele kamere Pop TV, kar je, eni pravijo, "uredil" Jeretič (to sicer še ne pomeni, da je temu res tako), menda prek urednice oddaje 24ur Tjaše Slokar, sicer žene nekdanjega predsednika komisije za preprečevanje korupcije Draga Kosa.
Potem pa preobrat. Nina Zidar Klemenčič je vložila kazensko ovadbo zoper Popoviča zaradi "lažne" ovadbe in zahteva "preklic neresničnih ter žaljivih izjav in javno opravičilo." Hkrati se je izkazalo, da komisija za preprečevanje korupcije pod vodstvom Gorana Klemenčiča, moža Nine Zidar Klemenčič, preiskuje sporno premoženje Borisa Popoviča. Še več, Klemenčičeva komisija naj bi čez dva tedna Popoviča (po)vabila na zaslišanje, saj naj bi pri pregledu njegovega premoženja naleteli na precejšnja odstopanja.
Glede na dejstvo, da se je sporni sestanek med županom Popovičem, Zidar Klemenčičevo in Pogačarjem zgodil že leta 2010, torej pred tremi leti, Popovič pa je Zidar Klemenčičevo ovadil šele zdaj, je moč logično sklepati, da Popovič poskuša "destabilizirati" Gorana Klemenčiča, ker ga le-ta preiskuje. Slednji se bo zdaj v primeru Borisa Popoviča namreč primoran vsaj "izločiti" iz konkretnega postopka zoper župana Popoviča.
Motive Borisa Popoviča pri nenadni kazenski prijavi Nine Zidar Klemenčič je sicer uradno osmislil županov svetovalec Sebastjan Jeretič, ki je na tviterju zapisal, da je bila ovadba zoper odvetnico vložena zato, ker je "županu počil film, ker ga je njen mož začel preganjati kljub temu, da mu je davkarija prečesala čisto vse in ugotovila, da je čist."
Po najnovejših informacijah pa to ni zadnji Popovičev udarec odvetnici Nini Zidar Klemenčič, saj naj bi "imel na zalogi," kot pravijo naši viri, še podobno zadevo Grafist. Kot je znano, gre za gradbeno podjetje iz Kopra, ki ga vodi Popovičev prijatelj Anto Guberac. Ampak tudi tukaj je pomenljiva časovna dinamika zgodbe.
Približno "ob istem času," ko naj bi odvetniške storitve Nine Zidar Klemenčič "potreboval" Popovič, se je v njeni odvetniški pisarni, aprila 2010 v Ljubljani, nenadoma pojavil tudi Anto Guberac.
Prosil je odvetnico, da bi prevzela zastopanje Grafista v sporu z Luko Koper, zaradi izdelave deponije za avtomobile ter najemne pogodbe, povezane z deponijo. Grafist je namreč tožil Luko Koper za 180 tisoč evrov denarne kazni, ki bi jo moral plačati gradbeni inšpekciji. Poleg tega je Guberac predlagal, naj Nina Zidar Klemenčič obenem prevzame tudi zastopanje Grafista pri celovitem urejanju raumerij po najemni pogodbi z Luko Koper. Pri čemer bi se odvetniška pisarna - kar si je spet zaželel Anto Guberac - poplačala na koncu pogajanj z Luko Koper, in sicer tako, da bi odvetniška pisarna dobila 15 odstotkov od višine zneska, ki bi ga Luka Koper kot poravnavo priznala Grafistu.
Luko Koper je takrat, enako kot še danes, zastopal odvetnik Miro Senica.
Odvetniška pisarne Nine Zidar Klemenčič je v imenu Grafista dvakrat, maja in septembra istega leta poskušala doseči poravnavo z Mirom Senico oziroma Luko Koper, vendar Miro Senica na to ni in ni pristal. Ker sta bila ta dva dopisa "edino delo", ki ga je za Grafist opravila Nina Zidar Klemenčič, je 11. novembra Grafistu odpovedala pooblastilo pa tudi dogovor o denarni nagradi.
No, zdaj pa pozor. Nina Zidar Klemenčič naj bi takrat kmalu tudi ugotovila, da obstajajo celo "indici povezanosti" med Grafistom, torej njenim klientom, in odvetnikom Luke Koper Mirom Senico, kar naj bi jo še dodatno spodbudilo k prekinitvi sodelovanja z lastnikom Grafista. Anto Guberac ji zato doslej ni plačal niti enega evra!
Še več, ljubljanska odvetnica danes menda resno sumi, da je že takrat šlo za agendo, kako "finančno pridobiti" Nino Zidar Klemenčič in prek nje držati pod kontrolo ali v šahu njenega moža Gorana Klemenčiča. Boris Popovič, denimo, je Zidar Klemenčičevi takrat predlagal, naj kar "pošilja račune na občino", čeprav ni bilo opravljenih nobenih konkretnih odvetniških storitev. Povedano drugače. Župan Popovič ji je dejal, naj pošilja račune za nič dela. Kar je, vsaj po naših informacijah, odvetnica Nina Zidar Klemenčič odklonila in tega ni naredila, je pa zato prenehala sodelovati z občino Koper.
Nina Zidar Klemenčič naj bi potem tudi "počasi skapirala", za kaj pravzaprav "gre pri Popoviču, Guberacu in Senici ...
				Dopis Nine Zidar Klemenčič, ki ga je 11. novembra 2011 poslala lastniku Grafista. Z njim je odvetnica preklicala pooblastilo o zastopanju in se odpovedala finančni nagradi.  			Dopis Nine Zidar Klemenčič, ki ga je 11. novembra 2011 poslala lastniku Grafista. Z njim je odvetnica preklicala pooblastilo o zastopanju in se odpovedala finančni nagradi.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Boris Popovič Igor Jurij Pogačar Anto Guberac miro senica Sebastjan Jeretič Nina Zidar Klemenčič Katarina Kresal Tjaša Slokar Tjaša Slokar Kos Drago Kos goran klemenčič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Popovič naj bi Nino Zidar Klemenčič napadel tudi zaradi zadeve Grafist?!