objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Petek, 11. oktober 2013 ob 06:54

Mercator. Z bizarno anonimko o pedrskih poslih nad šefa uprave Balažiča!
Po torkovi seji nadzornega sveta Mercatorja se je vnela prava vojna. Hrvaški nadzornik Boris Galić si menda sploh ni upal priti na sejo, ker naj bi dobil sporočilo, naj raje ne hodi v Slovenijo
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Po torkovi seji nadzornega sveta Mercatorja, kjer so člani nadzornega sveta sklenili, da bo Mercator - zaradi domnevnega oškodovanja družbe - vložil milijonske odškodninske tožbe zoper nekdanjo Mercatorjevo upravo na čelu z Žigo Debeljakom, se je vnela prava zakulisna vojna.
Že takoj naslednji dan je začela krožiti bizarna anonimka o tako imenovanih "pedrskih poslih" Tonija Balažiča, sedanjega predsednika uprave Mercatorja. Anonimni avtorji Toniju Balažiču, ki je mimogrede znan tudi kot nekdanji spremljevalec televizijske voditeljice Bernarde Žarn, očitajo sporno kariero na Petrolu, Fructalu in Žitu, ki naj bi temeljila na "gejevskih povezavah", in - pozor, zaprtje Mercatorjeve trgovine na Resljevi ulici v Ljubljani, ker naj bi to lokacijo namenil svojemu prijatelju (ali znancu) Igorju Hočevarju, lastniku podjetja Elementare.
Toda avtorji anonimke so v silni želji "sesuti" Tonija Balažiča očitno spregledali, da je Mercator, po njihovih uradnih podatkih, svojo trgovino na Resljevi ulici zaprl že 1. januarja 2012, ko je bil predsednik uprave Mercatorja lepo še Žiga Debeljak, Balažiča pa na Mercatorju sploh še ni bilo. Igor Hočevar je "lokacijo Resljeva" kupil na javnem razpisu, objavljenem 9. maja lani, še vedno tri tedne prej, preden je Balažič prevzel Mercator. Hočevar je bil na razpisu tudi edini ponudnik, za Resljevo pa je odštel 308 tisoč evrov.
Je pa res, da se Toni Balažič in Igor Hočevar - poznata.
Po naših informacijah je to sicer šele začetek vala anonimk zoper Balažiča, ki naj bi se mu zdaj dogajalo podobno kot Alešu Haucu, predsedniku uprave Nove kreditne banke Maribor, kjer Haučevo jesensko kadrovsko čiščenje banke spremljajo anonimke zoper - Hauca.
Kako brutalno je ozadje spopada za Mercator, predvsem v luči prodaje slovenskega trgovca hrvaškemu Agrokorju, pričajo tudi informacije, da naj bi bili napadi na Tonija Balažiča in predsednika nadzornega sveta Mercatorja Mateja Lahovnika "pripravljeni" za 15. oktober, ko se je pričakovala seja nadzornega sveta o rezultatih izredne reviizje družbe. Toda Lahovnik je izvedel "manever" ter sejo nadzornega sveta na hitro sklical že teden dni prej, minuli torek!
Eden od članov nadzornega sveta Mercatorja, Boris Galić, predsednik uprave zagrebške družbe Alianza, pa si na torkovo sejo sveta menda sploh ni upal priti zaradi lastne varnosti. Dobil naj bi sporočilo, da je zanj bolje, če ne prestopi hrvaško-slovenske meje ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
domnevnega oškodovanja družbe Žigo Debeljakom Tonija Balažiča Bernarde Žarn Igorju Hočevarju dogajalo podobno Alešu Haucu Mateja Lahovnika Boris Galić

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Mercator. Z bizarno anonimko o pedrskih poslih nad šefa uprave Balažiča!