objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Sreda, 9. oktober 2013 ob 06:50

Virantu se ni zmešalo, niti ni tako neumen. Verjetno ima bančne informacije
2013 Pozareport

Odpri galerijo

"Gregor Virant ni tako neumen, niti se mu ni zmešalo (kot je na svojem blogu zapisal ekonomist Jože P. Damijan), bolj verjetno je, da je dobil kakšne insajderske bančne informacije o stresnih testih ..."
... tako je ponedeljkovo izjavo ministra za notranje zadeve ter prvaka Državljanske liste (ki je, spomnimo, posredno napovedal evropsko pomoč pri reševanju slovenskih bank) komentiral eden od naših, praviloma izjemno dobro informiranih virov. Je pa njegova - Virantova - težava v tem, še dodaja naš vir, da se "Virantu zavrti, ko vidi novinarje in televizijske kamere, pa se ne more zadržati in biti tiho. Zato je pač rekel, kar je rekel ..."
Da bo Slovenija za stresne teste naših bank sama plačala 21 milijonov evrov, je znano. Mediji so o tem že poročali. Toda malo manj se ve, da v tem trenutku deset slovenskih bank na licu mesta - fizično, že intenzivno pregleduje več sto (menda naj bi jih bilo celo 500!) revizorjev in finančnikov iz tujine.
 
REVIZORJI SO ŽE TUKAJ, MENDA JE PRECEJ BRUTALNO
Na sedežu naših bank, od Nove ljubljanske banke naprej ... so "okupirali" na desetine pisarn, številne bančne uslužbence pa kar spremenili v prevajalce ali kurirje za prinašanje bančnih dokumentacij. Menda vse skupaj deluje, pravijo, precej brutalno.
ESM alias Europeran Stabilty Mechanism je sicer "nevladna organizacija", ki ima sedež v Luksemburgu. Vodita jo svet guvernerjev, katerega člani so vsi finančni ministri držav evrskega območja, med njimi tudi naš minister za finance Uroš Čufer, ter svet direktorjev, glavni menedžer pa Nemec Klaus Regling, ki velja "za človeka" nemške kanclerke Angele Merkel.
Pozor, ESM ima "na razpolago" okoli 500 milijard evrov! In če bi Slovenija pri reševanju bank zaprosila za pomoč mehanizem ESM, bi največ denarja prispevali Nemci, zato bi odločilno vlogo pri tem igrala spet - Merklova ...
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Jože P. Damijan napovedal evropsko pomoč Europeran Stabilty Mechanism Uroš Čufer Klaus Regling Angele Merkel

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Virantu se ni zmešalo, niti ni tako neumen. Verjetno ima bančne informacije