objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Nedelja, 6. oktober 2013 ob 06:44

Unikatno in hermetično. Alenka Bratušek tesno zaklenila seje svoje vlade
Stop tudi za uradnike vladnega urada za komuniciranje. Neuradno: premierka in njen kabinet se bojijo uhajanja informacij
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Alenka Bratušek je prva predsednica vlade v samostojni Sloveniji, ki je tesno zaprla seje svoje vlade tudi za uslužbence - vladnega urada za komuniciranje, Ukoma.
To, kar "ni prišlo na misel" še nobenemu dosedanjemu premierju, od Lojzeta Peterleta do Janeza Janše, vključno z Janezom Drnovškom, Tonetom Ropom, Andrejem Bajukom in Borutom Pahorjem, je pred nekaj dnevi naredila Bratuškova.
Doslej so namreč seje vlade po uradni dolžnosti spremljali (poslušali) določeni uradniki Ukoma, prek audio zvez iz svojih pisarn, za potrebe vladnih sporočil za javnost ter siceršnjega vladnega komuniciranja. Teh uradnikov je bilo praviloma štiri do šest, odvisno od načina dela predsednika vlade in vodstva Ukoma.
No, zdaj je Bratuškova to ukinila ter seznam poslušalcev sej vlade zreducirala na enega samega uradnika, Branka Vidriha, sicer namestnika direktorja Ukoma. Direktor vladnega urada za komuniciranje Boštjan Lajovic pa je na sejah vlade lahko tudi osebno prisoten.
 
BOJIJO SE UHAJANJA INFORMACIJ
Po neuradnih informacijah je prepoved "poslušanja" sej vlade uradnike doletela zato, ker se šefinja vlade Alenke Bratušek ter njen kabinet bojita uhajanja - informacij.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Alenka Bratušek Lojzeta Peterleta Janeza Janše Janezom Drnovškom Tonetom Ropom Andrejem Bajukom Borutom Pahorjem Branka Vidriha Boštjan Lajovic BOJIJO SE UHAJANJA INFORMACIJ

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Unikatno in hermetično. Alenka Bratušek tesno zaklenila seje svoje vlade