objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Četrtek, 3. oktober 2013 ob 06:57

Zviti Janković, dvojno ponižana Alenka Bratušek, in podpis Milana Kučana
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Zgodilo se je, kar se je "moralo zgoditi". Ljubljanski župan Zoran Janković je zadnji dan dramatičnega scenarija napovedal "comeback" na čelo Pozitivne Slovenije kljub že skoraj patetičnim poskusom posameznih politikov in novinarjev, da ruši "svojo" vlado Alenke Bratušek ter ogroža tako imenovano "politično stabilnost" države.
Zoranu Jankoviću, ki se je na včerajšnji tiskovni konferenci po dolgem času spet zanj značilno smejal, predvsem pa žarel in užival pod medijskimi žarometi, obupano očitajo politično "neracionalno početje", češ "adijo pamet", in da mu je "ego zameglil razum."
 
JANKOVIĆEVA AGENDA
Res je, Janković premore skoraj dinozavrski ego (no, ja kdo od politikov pa nima prevelikega ega), toda zdaj ravna tudi povsem racionalno, seveda na podlagi lastne agende. Zanj je to početje racionalno, ker se nagonsko zaveda, da za rešitev vseh svojih pravosodnih in davčnih težav ter kolapsa družinske ekonomije nujno potrebuje veliko politično moč, beri: funkcijo predsednika vlade. In temu Janković tudi sledi, skrb za državo pa je druga pesem.
Sicer pa so taisti novinarji, ki jih danes tako hudimano skrbi padec vlade, domnevno ogrožena politična stabilnost države in prihod evropske trojke, še pred nekaj meseci glasno navijali za padec vlade - Janeza Janše.
Ob napovedi kandidature za predsednika stranke na prihajajočem kongresu Pozitivne Slovenije je Zoran Janković tudi posredno napovedal svoj politično premeteni scenarij. On naj bi spet postal šef stranke, ostal župan Ljubljane, Alenki Bratušek pa bi milostno preostala funkcija predsednice vlade. Seveda zgolj do naslednjih parlamentarnih volitev, kadar koli pač bodo. Takrat pa bo Janković šel na volitve  - na čelu svoje stranke!
Zoran Janković je Alenko Bratušek tako vsaj dvojno ponižal. Prvič, tudi formalno ji je rezerviral vlogo svoje vladne marionete, in drugič, celotno breme, težo in posledice prihajajočih težkih vladnih odločitev bo (bi) morala prenašati ona. Janković bo (bi) samo ukazoval ter delegiral. In vedelo bi se tudi, kdo odloča, kdo je glavni.
 
ALENKA BRATUŠEK, KDO JE ŽE TO?!
Avtor teh vrstic pa ni samo pravilno napovedal Jankovićeve kandidature, ampak tudi množično prestopanje podpornikov Alenke Bratušek nazaj v tabor Zorana Jankovića. Vidni člani Pozitivne Sloveniji, recimo tisti, ki so se včeraj popoldne celo opogumili z javnimi izjavami, že veselo trobijo na glas, kako bo Zoran Janković na kongresu (gladko) zmagal ne glede na kandidaturo Alenke Bratušek.
Saj ste opazili, da od včerajšnje tiskovne konference naprej gospo premierko Alenko Bratušek komajda kdo še omenja. Še tisto malo politične moči, ki jo je imela, je presedlalo k Zoranu Jankoviću.
Po drugi strani, ja, kaj je pa mislila?! Za predsednico vlade je bila nastavljena, in takšna je preverjena usoda političnih marionet.
Ampak držim pesti, da bo predsednica vlade zmogla vsaj toliko poguma, da bo držala svojo besedo, ko je pred nedavnim javno obljubila, da se zagotovo ne potegovala za predsednico stranke, če bo kandidiral tudi Janković.
Kakor koli, zdaj je na torej na potezi ona, nekaj mora storiti.
 
OD LOJZETA UDETA DO - MILANA KUČANA
Nazaj k "srčnemu Zokiju" pa se vračajo tudi njegovi famozni podporniki iz Magistrata (26!), novembra 2011. Lojze Ude, Svetlana Makarović & Co., s svojimi magičnimi verbalnimi formulami: ... Janković bi bil odličen predsednik vlade, postopkov pravne države zoper Jankovića pa ne komentirajo, dokler ti postopki trajajo, ali pa zato, ker jih kobajagi ne poznajo ...?!
Poglejte samo, kaj govori Ude. Pravi, da je prej podpiral Jankovića, danes pa se "ne želi vpletati," menda tudi zato, ker ni član Pozitivne Slovenije. Morda res ni član te stranke, toda Lojze Ude je bil zraven na vseh dosedanjih kongresih in konferencah Pozitivne Slovenije, enkrat na Gospodarskem razstavišču je Ude nastopil tudi kot prvi govornik!!!
"Skrivnostno tiho" pa je Milan Kučan! Iz nekaterih pogovorov med vplivnimi akterji levice vem, da Kučan "ni navdušen" nad Bratuškovo in da bi on sam na prihodnjih volitvah - proti Janezu Janši pa tudi proti Igorju Lukšiču - raje stavil na Jankovića.
Zato za politične sladokusce postavljam naslednjo hipotezo: če se Milan Kučan v prihodnjih dveh tednih (torej tik pred kongresom Pozitivne Slovenije) javno ne distancira od Zorana Jankovića, potem ima scenarij, ki ga je včeraj na tiskovni konferenci predstavil Zoran Janković, levo spodaj tudi Kučanov podpis! Je tisti televizijski intervju iz Murske Sobote že pozabljen. In spomnimo, tudi Milan Kučan, enako kot Lojze Ude, je na zadnjem kongresu Pozitivne Slovenije sedel v častni prvi vrsti ...
P.S. Rajko Kenda, zdravnik, direktor in glasen podpornik Zorana Jankovića, se je z najnovejšo Jankovićevo kandidaturo spopadel tudi s pomočjo psihologije. Češ Alenka Bratušek in Pozitivna Slovenija sta Jankovićeva otroka. Otrokom pa se pomaga, ne pa z njimi tekmuje, mislil sem, da Janković to razume ... Približno tako Kenda.
Toda Rajko Kenda bi že lahko vedel (videl), kako je Janković - žal - slabo vzgojil svoja dva sinova.
On jima "ne pomaga", z njima tudi "ne tekmuje", ju pa še vedno absolutno vodi ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
zoran janković Alenke Bratušek JANKOVIĆEVA AGENDA dinozavrski ego Janeza Janše lojze ude Svetlana Makarović Milan Kučan Igorju Lukšiču

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Zviti Janković, dvojno ponižana Alenka Bratušek, in podpis Milana Kučana