objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 1. oktober 2013 ob 06:49

Sinoči zadnja večerja, danes zadnja tiskovka? Anonimke pa: dragi naš Zoki!
Kdo je kriv ... Janković ali proračunska seja vlade?! Alenka Bratušek tik pred zdajci odpovedala svoj prihod na slavnostno inavguracijo novega rektorja ljubljanske univerze Ivana Svetlika
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Ljubljanski župan Zoran Janković bo na današnji tiskovni konferenci predvidoma sporočil svojo odločitev, ali bo dal soglasje h kandidaturi za predsednika stranke na prihajajočem kongresu Pozitivne Slovenije. Zadnji rok za privolitev se (mu) sicer izteče šele jutri, v sredo, ob polnoči.
Če svoje privolitve ne bo dal, bi to realno pomenilo njegovo zadnjo tiskovno konferenco v poziciji župana prestolnice, ki premore ogromen politični vpliv tudi na državno politiko in da premierka Alenka Bratušek še vedno ostaja tudi njegova marioneta (ali ujetnica, če hočete) na čelu vlade. (P)ostal bo luzer, ki so mu v zadnjih nekaj mesecih speljali stranko, ne glede na predvideno blefiranje o tako imenovani "politični stabilnosti", ki Zoranu Jankoviću, kot ga poznamo, itak ne pritiče.
 
ZADNJA VEČERJA
Če svoje privolitve ne bo dal, je bila tudi njegova sinočnja večerja s poslanci Pozitivne Slovenije poslednja v tej "veliki vlogi".
Poslej se bodo poslanci njegovi družbi raje oportunistično izogibali, še posebej, če se bo znašel v napovedanih pravosodnih postopkih.
Za zdaj sicer še ni jasno, kje je ta "skrivnostna" večerja sploh bila (menda kar v ljubljanskem hotelu Cubo, katerega skriti lastnik naj bi bila - družina Janković), kdo vse od poslank in poslancev je na večerjo prišel, kaj jim je Zoran Janković povedal in kaj so se zmenili?
 
DRAGI NAŠ ZOKI ...
Medtem pa številne anonimke, ki prihajajo na uredništva medijev, podpirajo kandidaturo Zorana Jankovića. Eno od njih, zadnjo iz serije "Dragi naš Zoki," objavljamo v nadaljevanju, večina drugih medijev, ki so se znotraj fakcijskega spopada na levici postavili na stran Alenke Bratušek, jih namreč zamolčijo.
Avtorji anonimke Zoranu Jankoviću med drugim sporočajo, naj "potrdi" svojo kandidaturo, sicer bo "tvoja Pozitivna Slovenija gotovo propadla na naslednjih volitvah." Janković bo ... "izpadel kot naivnež, na koncu pa bo propadel še sam kot župan Ljubljane."
Pišejo tudi, kako "ni res, da se bodo stranke Desus, Državljanska lista in Socialni demokrati umaknili iz koalicije, saj jim oblast tako diši ... da bodo spet našli izgovor ... Izgovarjali se bodo na Evropsko unijo, in še posebej na - evropsko trojko, češ, da so s tem državotvorni."
Jankoviću tudi priporočajo, da se lahko pred naslednjimi volitvami odloči, da Pozitivno Slovenijo "še naprej vodi sam ali pa stranko preda Igorju Šoltesu, če ne drugače zato, da bo mir v hiši." Šoltes, kot pišejo avtorji anonimke, "sam stranke ne zna in ne more ustanoviti, Janković pa bi potem postal veliki vodja, širokogruden in pameten, gotovo pa še naprej tudi župan Ljubljane."
PREMIERKA NI PRIŠLA
Na včerajšnji slavnostni inavguraciji novega rektorja ljubljanske univerze Ivana Svetlika je "manjkala" predsednica vlade Alenka Bratušek.
Svoj sprva napovedani prihod je premierka odpovedala tik pred zdajci, vendar zaenkrat še ni jasno, ali je to storila zaradi seje proračunske seje vlade, ki se je "nekoliko zavlekla", ali pa je izvedela, da bo v stavbo univerze prikorakal tudi ljubljanski župan Zoran Janković, pa se z njim pred novinarji ni hotela srečati ...
No, je pa Zoran Janković za danes napovedano tiskovno konferenco pravkar že prestavil na jutri, ob 13.00.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
zoran janković Alenka Bratušek (P)ostal bo luzer ZADNJA VEČERJA DRAGI NAŠ ZOKI ...
Igorju Šoltesu PREMIERKA NI PRIŠLA Ivana Svetlika

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Sinoči zadnja večerja, danes zadnja tiskovka? Anonimke pa: dragi naš Zoki!