objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Torek, 1. oktober 2013 ob 07:02

Bo Mišiča odstavila Alenka Žnidaršič Kranjc, bodoča prva nadzornica Luke?
Vodstvo Slovenske odškodninske družbe zbira kandidate za nove nadzornike Luke Koper. Košaric je precej, Gašparja Gašparja Mišiča pa naj bi zamenjali, sicer bi bilo bolje, da bi skupščino kar odpovedali
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Alenka Žnidaršič Kranjc, prva dama zavarovalnice Skupine Prva, Luka Antolović, nesojeni predsednik uprave Luke Koper, in nekdo iz Slovenske odškodninske družbe, ki pa ni član uprave, bodo - vsaj po naših informacijah - trije novi člani nadzornega sveta Luke Koper po ponedeljkovi izredni skupščini Luke, ki jo je po "spornem" imenovanju Gašparja Gašparja Mišiča za šefa uprave sklicalo vodstvo Soda. Če bo šlo vse po načrtih, naj bi Alenka Žnidaršič Kranjc potem postala tudi predsednica nadzornega sveta.
Predsednik uprave Soda Tomaž Kuntarič je glede imen bodočih nadzornikov redkdobeseden, boji(jo) se namreč, da bi njihove kandidate prehitro medijsko skurili, je pa slišati, da naj bi že dobil veliko število "košaric", saj se številni možni kandidati za nove nadzornike Luke Koper menda bojijo "preveč spolitizirane" situacije. Nekateri menda tudi nočejo postati nadzorniki Luke z agendo, da je potrebno na vsak način nemudoma zamenjati Mišiča.
Toda Mišič, kot napovedujejo naši viri, bo zamenjan, sicer bi vodstvo Soda lahko enostavno "preklicalo" skupščino, kar naj bi si tudi Gašpar Gašpar Mišič, vsaj po pisanju nekaterih medijev, sam prizadeval.
 
PROBLEM JE SABINA MOZETIČ
Tomaž Kuntarič in uprava Soda naj bi imela pri novačenju kandidatov za nove nadzornike Luke Koper proste roke ter bianco menico, čeprav se je Kuntarič včeraj popoldne oglasil tudi v prostorih kabineta predsednice vlade Alenke Bratušek. Toda ni bil pri Bratuškovi, ampak pri državnemu sekretarju Dušanu Kumru, čeprav menda ne zaradi Luke Koper.
Za preostale nadzornike, predvsem predstavnika lokalne skupnosti, pa naj bi uprava Soda poskušala doseči nekakšen sporazum z županom Kopra Borisom Popovičem. Toda Popovič še vedno forsira dosedanjo nadzornico Sabino Mozetič, direktorico koprske občinske uprave, kar pa je za vodstvo Slovenske odškodinske družbe - problem.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
alenka žnidaršič kranjc Luka Antolović Gašparja Gašparja Mišiča Tomaž Kuntarič PROBLEM JE SABINA MOZETIČ Alenke Bratušek Dušanu Kumru Borisom Popovičem Sabino Mozetič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Bo Mišiča odstavila Alenka Žnidaršič Kranjc, bodoča prva nadzornica Luke?