objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Petek, 27. september 2013 ob 06:23

Novi spini Alenke Bratušek. Vlada se bo hvalila, da je pripeljala trojko?!
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Predsednica vlade Alenka Bratušek je včeraj prvič javno povedala, da se z Banko Slovenije pogovarjajo (tudi o možnosti), da bomo Evropo zaprosili za finančno pomoč pri sanaciji bank. Vladni viri pa v zaupnih pogovorih že nekaj časa tudi "priznavajo", da bo februarja, ali najkasneje marca prihodnje leto dejansko zmanjkalo denarja (minister za finance Uroš Čufer sicer zagotavlja, da imamo dovolj denarja do - aprila), in takrat naj bi trojka de facto stopila na slovenska tla. Čeprav se nekateri ukrepi, kot pripovedujejo uradniki, že danes usklajujejo z Brusljem.
Gre torej samo še za vprašanje krajšega časa, kdaj bo Bratuškova prisiljena tudi javno priznati, da mora narediti to in to, ker je tako zapovedala Evropa.
 
MEDIJSKA DEMONIZACIJA TROJKE
Zato Alenka Bratuđek ter njeni svetovalci opazno spreminjajo (prilagajajo) strategijo nastopov v javnosti in medijske "spine". Ne samo, da se pripravlja(jo) na lastno politično preživetje pod diktatom trojke, vlada (predvsem Alenka Bratušek) se bo kmalu, kot lahko vidimo, začela celo "hvaliti", da ji je uspelo trojko pripeljati v Slovenijo!!!
Pri tem bodite pozorni na medjsko demonizacijo trojke ali evropske pomoči, ki počasi prežema tako imenovane "dominantne medije". Samo še malo in bodo suvereno poročali ter prepričevali slovensko javnost, kako ni čisto nič hudega, če sem prikoraka trojka. Medijsko mehčanje se začenja, Delo danes že piše o "privlačnem" španskem modelu pomoči slovenskim bankam ...
Kar je razvidno tudi iz državnega proračuna za naslednji dve leti. Vlada ni storila prav ničesar, kar bi jo zdaj lahko (z)rušilo, še zlasti pa ne odločilnih posegov v javno upravo, ker je javna uprava pač preveč pomembna volilna baza vodilnih strank aktualne vladne koalicije.
Ja, vse to je preloženo na prihodnje leto - ampak na ramena trojke.
 
REVIDIRANE AMBICIJE ALENKE BRATUŠEK
Tudi osebne politične ambicije Alenke Bratušek so že "revidirane". Menda ji "postaja jasno", da na parlamentarnih volitvah leta 2015 ne bo zmagala.
Računa pa na zmago Igorja Lukšiča in Socialnih demokratov, ona sama pa bi vodila stranko (Pozitivno Slovenijo), ki bi na volitvah dobivala "med 10 do 12 odstotkov," in bila zraven v vsaki vladi, razen tisti, ki bi jo vodil Janez Janša ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Alenka Bratušek Uroš Čufer MEDIJSKA DEMONIZACIJA TROJKE REVIDIRANE AMBICIJE ALENKE BRATUŠEK Igorja Lukšiča Janez Janša

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Novi spini Alenke Bratušek. Vlada se bo hvalila, da je pripeljala trojko?!