objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 23. september 2013 ob 07:02

Goslar, oče Mercatorja, zadnji posrednik med Jankovićem in Bratuškovo
Zoran Janković in Alenka Bratušek sta se predprejšnji petek pogovarjala celi dve uri. Na štiri oči, zmenila se nista ničesar. Je pa ljubljanski župan prišel oblečen kot na sedmino
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Nekdanji direktor Mercatorja Miran Goslar, ki mu Zoran Janković pravi "oče Mercatorja", naj bi bil "zadnji posrednik" med Jankovićem in predsednico vlade Alenko Bratušek. Potem ko je Bratuškova minuli torek napovedala, da se bo na prihajajočem kongresu Pozitivne Slovenije (19. oktobra) potegovala še za predsednico stranke. Goslar je človek, ki ga Janković (najbolj) spoštuje, menda še edini, potem ko se je Jankoviću javno "odrekel" Milan Kučan, vsaj kar zadeva Jankovićevo vodenje Pozitivne Slovenije. Jankovićevo županovanje Ljubljani, kljub znanim očitkom komisije za preprečevaje korupcije, številnih na levici namreč sploh ne moti.
 
NASVETI GOSLARJA: ZAČASNI UMIK
Zato naj bi "v igro" poslali Mirana Goslarja, ki se bo, kot pravijo nekateri viri, v prihodnjih dneh veliko pogovarjal predvsem z Jankovićem.
Po naših informacijah mu bo svetoval "začasni umik", češ naj se zdaj "nekoliko umakne" v ozadje, ponujal(i) pa naj bi mu tudi ponovno izvolitev na županski stolček, na lokalnih volitvah prihodnje leto.
Ko je avtor teh vrstic nazadnje govoril z Miranom Goslarjem, septembra 2011, torej takrat, ko se je na veliko ugibalo, ali bo Zoran Janković zakorakal v državno politiko, je Goslar dejal, da misli, da bo Janković šel na parlamentarne volitve, vendar je dodal, da to "zanj ne bo dobro."
No, upoštevajoč današnjo situacijo je Miran Goslar takrat imel – prav.
Spomnimo, Miran Goslar je bil tudi eden od znamenitih 26 podpornikov, ki so novembra 2011 prikorakali na Magistrat in podprli Jankovićevo kandidaturo za predsednika vlade.
Alenka Bratušek in Zoran Janković sta se sicer zadnjič resno sestala predprejšnji petek dopoldne, v vladnih prostorih na Gregorčičevi ulici. Janković je prišel oblečen kot na sedmino, ves je bil v črnem, brez suknjiča, z jopico in manjšo torbico v roki. Pogovor na štiri oči je trajal celi dve uri. Po naših informacijah se nista sporazumela o ničemer, nato je Janković odšel. Potem sta se videla še naslednji dan, na sobotni slovesnosti ob položitvi temeljnega kamna za džamijo na Kurilniški ulici. Ko je Alenka Bratušek nato v torek povedala, da je dala svoje soglasje tudi h kandidaturi za predsednico stranke (resda z dokaj nesrečnim obrazom in vsaj navidezno skesano, pa še z besedami, da ji ni preostalo nič drugega?!), je bil Janković, ki je to izvedel sredi svoje tiskovne konference na mestni občini, vidno presenečen, čeprav je razmeroma solidno reagiral.
Češ da ji "čestita".
Po drugi strani je bil besedica "čestitam" malce bedasta, saj se običajno čestita za zmago ali kakšen rezultat, ne pa za – izpolnitev prijavnice?!
 
IZDAJALEC JANI, VASJO BODO PA ZAMENJALI
Potem so zakrožile številne informacije, iz obeh taborov. Viri blizu Jankovića pravijo, da naj bi po odločitvi Alenke Bratušek ljubljanskega župana po telefonu poklicalo več poslank in poslancev Pozitivne Slovenije in mu izrazilo podporo, medtem ko viri blizu Bratuškove trdijo, da je poslanska skupina praktično "enotna" na strani predsednice vlade. Tudi Renata Brunskole ter Janja Klasinc, nekoliko nazaj naj bi se sicer držala Melita Župevc, je pa Jankovića že pred tedni "izdal" njegov vodja poslanske skupine Jani Möderndorfer. Zato se je Möderndorferja v intervjuju za oddajo Vroči stol na Top TV fino lotil tudi Jankovićev trenutni zaveznik ter koprski župan Boris Popovič. Za Romana Jakiča, ministra za obrambo, pravijo, da "ni problem", ker se bo na koncu itak oportunistično priklonil "zmagovalcu". Tako da Jankoviću za zdaj menda ostaja absolutno zvest samo generalni sekretar Pozitivne Slovenije Vasja Butina, ki pa ga bo Alenka Bratušek, če bo na kongresu zmagala, hitro zamenjala.
Zelo različne so tudi informacije o javnomnenjski anketi, ki naj bi jo po naročilu Zorana Jankovića izvedla agencija Ninamedia. Po navedbah virov blizu Jankovića slednjemu kaže odlično, saj naj bi ga kar 67 odstotkov Ljubljančanov še vedno volilo za župana, medtem ko viri blizu Bratuškove pripovedujejo, da Jankoviću tudi njegove naročene ankete kažejo izjemno - slabo. Menda celo tako slabo, da je lastniku Ninamedie Nikoli Damjaniću ukazal, naj anketo ponovijo. Je pa hkrati slišati, da Zoran Janković anketam preprosto ne verjame več, češ tudi pred parlamentarnimi volitvami niso kazale na njegovo zmago, pa je na koncu vendarle zmagal.
 
MLADINA: JANKOVIĆA V ZAPOR
Kako prekleto oster je ta frakcijski spopad na politični levici, med Jankovićem in Bratuškovo, priča tudi uvodnik v zadnji številki Mladine, ki velja za "uradno glasilo" trde levice.
Odgovorni urednik Grega Repovž tokrat Zorana Jankovića pošilja celo v zapor! Ki se mu - Janković namreč, "verjetno ne bo mogel izogniti. Ne takoj, v nekaj letih pa bo najbrž končal tam," napoveduje urednik Mladine …
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Miran Goslar Zoran Jankovič Alenko Bratušek Milan Kučan NASVETI GOSLARJA: ZAČASNI UMIK IZDAJALEC JANI, VASJO BODO PA ZAMENJALI Renata Brunskole Janja Klasinc Melita Župevc Jani Möderndorfer Boris Popovič Romana Jakiča Vasja Butina Nikoli Damjaniću MLADINA: JANKOVIĆA V ZAPOR Grega Repovž

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Goslar, oče Mercatorja, zadnji posrednik med Jankovićem in Bratuškovo