objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Sobota, 21. september 2013 ob 03:51

Govorice. Kriminalisti zdaj nad Marjana Kramarja in Hermana Rigelnika?!
Priče. Janko Medja, predsednik uprave Nove ljubljanske banke, je bil med včerajšnjo hišno preiskavo videti zbegan, v roki je stiskal neko mapo, eden od kriminalistov pa ga je ves čas držal za laket
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Po govoricah, ki so "zakrožile" minule dni, naj bi kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada zdaj "šli nad" nekdanjega predsednika uprave Nove ljubljanske banke Marjana Kramarja in večinskega lastnika družbe ACH Hemana Rigelnika. To pravijo tudi isti viri, ki so - zanimivo - že dva dni pred včerajšnjo hišno preiskavo ter začasnim pridržanjem Janka Medje, aktualnega šefa uprave NLB, očitno pravilno napovedovali, da se "nekaj pripravlja" zoper Medjo in Franceta Arharja.
Spomnimo, kriminalisti so hišno preiskavo včeraj zjutraj opravili tudi pri Arharju, predsedniku nadzornega sveta Nove ljubljanske banke, sicer pa nekdanjemu guvernerju Banke Slovenije ter bivšemu šefu uprave banke Unicredit v Sloveniji, čeprav je bil France Arhar - po dosedanjih informacijah - zaslišan zgolj kot "priča".
Marjan Kramar, nekdanji tesni sodelavec pokojnega predsednika vlade in države Janeza Drnovška, je bil prvi človek največje slovenske banke od leta 2004 do januarja 2009, na koncu svojega mandata pa je zaslovel s famozno odpravnino v višini enega milijona evrov. Danes naj bi delal kot priložnostni voznik kamiona.
Herman Rigelnik, večinski lastnik koncerna ACH, se je upokojil novembra 2012, ko ga je na čelu ACH zamenjala njegova dolgoletna sodelavka Sonja Gole. Rigelnik, nekdanji šef Gorenja, bivši predsednik državnega zbora in član Foruma 21, velja tudi za enega od "najljubših tajkunov" Milana Kučana.
Ime Hermana Rigelnika se je zadnje čase omenjalo tudi okoli prisilne likvidacije Factor banke, katere večji solastnik je tudi Rigelnikov ACH.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Nove ljubljanske banke Marjana Kramarja Hemana Rigelnika Janka Medje, Franceta Arharja Janeza Drnovška Sonja Gole Milana Kučana

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Govorice. Kriminalisti zdaj nad Marjana Kramarja in Hermana Rigelnika?!