objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Četrtek, 19. september 2013 ob 06:58

Spet odpuščanja na Pop TV. Tomaž Perovič izdal prijateljico Špelo Šipek
Odslužila je svoje. Dolgoletno urednico informativnega programa so proglasili za tehnološki višek
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Po osemnajstih letih dela na Pop TV je morala največjo komercialno televizijo v Sloveniji zapustiti Špela Šipek, dolgoletna urednica informativnega programa. Njen odhod po vsej verjetnosti napoveduje nov val odpuščanja zaposlenih in sodelavcev Pro Plusa, čeprav se je med "poznavalci razmer" na Pop TV njen odhod napovedoval že nekaj časa. Prav tako se je pri razlogih za odhod Špele Šišek "poklopilo" več okoliščin, je pa dejstvo, da odpovedi ni dala prostovoljno, ampak  je bila prisiljena oditi.
Po naših informacijah je imela znotraj informativnega programa - zaradi svojega načina dela - vedno več nasprotnikov, med njimi tudi voditeljico oddaje 24ur Petro Kerčmar. Glavni razlog odpovedi, ki jo je fasala Šipkova, pa je klestenje stroškov zaradi vedno slabše finančne situacije, ki trese celotno korporacijo CME Media Enterprises, lastnikov Pop TV in Kanala A. Tako je vrh korporacije pred nekaj tedni (21. avgusta) odstavil direktorja CME za srednjo in vzhodno Evropo, Romuna Adriana Sarbuja, direktorju Pro Plusa Pavletu Vrabcu pa so očitno zaukazali novo krčenje osebja na Pop TV in Kanalu A. Vrabec, ki prav tako "ni maral" Šipkove, je izkoristil priložnost ter naročil Tomažu Peroviču, direktorju informativnega programa, "združitev funkcije" direktorja ter urednika informativnega programa, kar je iz Špele Šipek naredilo "tehnološki višek".
Toda pri tem je zanimivo, kako zlahka se je Tomaž Perovič odrekel Šipkovi, poznavajoč njuno skupno pot, kariero. Špela Šipek in Perovič sta (bila) namreč vsa ta leta "neločljivo" povezana.
 
PEROVIČEVA TELEVIZIJSKA ŽENA
Skupaj sta vodila in urejevala informativni program, tudi skrbno ideološko, ko sta poskrbela, da ima Pop TV, kot zdaj ugotavlja Stanislav Kovač, kolumnist časnika Finance, "več kot dve leti po padcu komunizma čez usta še vedno nalepljen Kučanov cenzorski trak, Milan Kučan pa uživa" poseben medijski "status nedotakljivega boga," na ljubljanski fakulteti za družbene vede skupaj predavata televizijsko novinarstvo (Perovič je predavatelj, Šipkova pa njegova asistentka), skupaj sta napisala - resda ne preveč uspešno - knjigo TV novice, poleg tega naj bi bila nekaj časa skupaj tudi zasebno - Špela Šipek je veljala za Perovičevo "televizijsko ženo".
Podobno kot Alenka Arko, voditeljica oddaje Preverjeno, ki se zdaj menda "dobiva" s predsednikom stranke Zares Pavletom Gantarjem, potem ko jo je pred leti, zaradi druge mlajše ženske, zapustil njen dolgoletni uradni partner Gregor Tomc, dokaj znani ljubljanski sociolog in mestni svetnik na Listi Zorana Jankovića.
 
CINIZEM MEDIJSKE KORPORACIJE
No, in po vsem tem je Tomaž Perovič svojo kolegico ter prijateljico Špelo Šipek gladko izdal. Njene izjave, potem ko je "morala spakirati", ter uradno sporočilo Pro Plusa za Slovensko tiskovno agencijo (objavljamo ga v nadaljevanju) pa razkrivajo tudi skrajno cinično (in seveda zlagano) držo medijske korporacije, ko "mečejo" ljudi na cesto ...
Špela Šipek pod krinko navideznih "vrednot profesionalnega novinarstva" sicer velja za radikalno levičarko, zato ne bo presenečenje, pravijo poznavalci, če se bo kmalu zaposlila znotraj informativnega programa TV Slovenija. Še posebej, če bo Janeza Lombergarja na stolčku direktorja televizije kmalu zamenjala informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar ...
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Špela Šipek Petro Kerčmar Adriana Sarbuja Pavletu Vrabcu Tomažu Peroviču PEROVIČEVA TELEVIZIJSKA ŽENA Stanislav Kovač Kučanov Milan Alenka Arko Pavletom Gantarjem Gregor Tomc CINIZEM MEDIJSKE KORPORACIJE Janeza Lombergarja nataša pirc musar

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Spet odpuščanja na Pop TV. Tomaž Perovič izdal prijateljico Špelo Šipek