objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Torek, 17. september 2013 ob 06:58

Damijanu grozi odpoved. Na Pop TV naj bi zlorabil ime ekonomske fakultete?!
Težave znanega ekonomista. Predstavljal je svojo zasebno študijo, ki mu jo je plačala družba Publikum, stal pa je pred napisom in znakom ljubljanske enonomske fakultete
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Jožetu P. Damijanu, medijsko znanemu ekonomistu, kolumnistu, blogerju ter nekdanjemu kratkotrajnemu ministru za razvoj v prvi vladi Janeza Janše, na ljubljanski ekonomski fakulteti grozi disciplinski postopek, ki lahko pripelje celo do izredne prekinitve delovnega razmerja.
Minuli četrtek je Damijan nastopil v prispevku za oddajo 24ur na Pop TV, kjer je komentiral svojo študijo o (ne)upravičenosti novega potniškega terminala Aerodroma Ljubljana. Študijo "T2" je ekonomistu Damijanu naročila ter plačala finančna hiša Publikum, eden od največjih delničarjev družbe Aerodrom (ki je sicer v večinski državni lasti, vendar država na podlagi odločitve agencije za trg vrednostnih papirjev nima glasovalnih pravic), Damijan pa je (bil) odločno proti investiciji v nov terminal.
"Napaka" JP Damijana pa naj bi bila v tem, ker se je med intervjujem za Pop tv postavil pred stavbo ekonomske fakultete, da sta bila v kadru - za njim - povsem jasno razvidna napis in logotip ekonomske fakultete. Glede na to, da je šlo za študijo, ki naj ne bi imela prav nobene zveze s fakulteto, ampak za Damijanov "zasebni biznis", so padli očitki, kako je Damijan med intervjujem zlorabil blagovno znamko ekonomske fakultete, da bi svoji študiji dodal večjo strokovno referenco.
Naslednji dan po oddaji je na fakulteti završalo, zaposleni so bili, kot pravijo naši viri, ogorčeni. Novinar Pop TV Jure Bračko je resda korektno navedel, da gre za študijo podjetja Publikum, se pa govori, da naj bi Damijanov intervju "uredil" njegov prijatelj Drago Kos, nekdanji predsednik komisije za preprečevanje korupcije, prek svoje žene ter ene od urednic oddaje 24ur Tjaše Slokar. Prispevek pa naj bi bil časovno tempiran pred včerajšnjo skupščino aerodroma, kjer so delničarji večinsko zavrnili investicijo v potniški terminal, vredno nekaj več kot 57 milijonov evrov, no, ključno vlogo pri ponedeljkovem glasovanju pa je imel prav - Publikum!
Takoj v ponedeljek zjutraj se je sestala tudi uprava ekonomske fakultete pod vodstvom počasi odhajajočega dekana Dušana Mramorja (spomnimo, prvega oktobra vodenje fakultete prevzema Metka Tekavčič), ki naj bi zdaj zoper JP Damijana začela disciplinski postopek zaradi hude kršitve pravilnika ekonomske fakultete.
Tiskovna predstavnica fakultete Dušica Vehovar Zajc nam je sicer precej diplomatsko sporočila, da je "vodstvo Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani seznanjeno s tem primerom in bo tako kot vedno postopalo v skladu s pravili EFUL in pogodbenim razmerjem med Univerzo v Ljubljani in pedagogom."
Formalno pa postopka, vsaj po naših dosedanjih informacijah, včeraj še niso začeli, ker menda še ni čisto jasno, ali je Jože P. Damijan svojo študijo prijavil na ekonomski fakulteti ali ne. Je pa, spet neuradno, že znano, da plačilo študije ni šlo prek ekonomske fakultete ali kakšnega inštituta, neposredno povezanega s fakulteto, temveč najverjetneje direktno v Damijanov žep.
Po nekaterih informacijah naj bi Damijan svojo (oziroma Publikumovo) študijo na ekonomski fakulteti prijavil šele v četrtek, na dan snemanja prispevka, ko naj bi mu "postalo jasno", da "bodo težave". Govori se tudi, da naj bi bila Publikumova študija končana že v začetku septembra, Damijan pa naj bi zanjo pokasiral 3 do 4 tisoč evrov ...
Jože P. Damijan informacije o morebitnem disciplinskem postopku zoper njega včeraj ni komentiral.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Jožetu P. Damijanu Janeza Janše Jure Bračko Drago Kos Tjaše Sloka Dušana Mramorja metka tekavčič Dušica Vehovar Zajc

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Damijanu grozi odpoved. Na Pop TV naj bi zlorabil ime ekonomske fakultete?!