objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Torek, 10. september 2013 ob 06:52

Plača 1500 evrov na dan?! In kadrovska blamaža pri likvidaciji Factor banke
Bizarno nasprotje interesov. Član izredne uprave Factor banke je predsednik nadzornega sveta Merkurja, ki ga vodi sin dolgoletnega direktorja Factor banke, njegova žena pa sedi v nadzornem svetu NLB
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Že pred časom, konec avgusta, smo pisali o "koliziji interesov" ministra za finance Uroša Čuferja pri "reševanju" slovenskih bank, saj ga veže, kot smo razkrili, mirujoča pogodba o zaposlitvi v Novi ljubljanski banki, kjer je delal pred prevzemom ministrske funkcije.
Minister Čufer je imel tudi veliko vlogo pri imenovanju izrednih uprav Probanke in Factor banke, ki gresta v likvidacijo, kar bo davkoplačevalce stalo najmanj 400 milijonov evrov, vsaj eno sporno ime pa smo razkrili že včeraj. Gre za Iga Grudna, nekdanjega uslužbenca NLB, ki je prek političnih zvez nekaj časa vedril tudi v Agenciji za upravljanje naložb države in Slovenski odškodninski družbi, je pa tudi član nadzornega sveta Petrola. Igo Gruden, znan tudi kot prijatelj guvernerja Banke Slovenije Boštjana Jazbeca, je postal član izredne uprave Probanke.
 
MOŽ IN ŽENA SLAPNIČAR
Danes razkrivamo, kakšno "neverjetno" nasprotje interesov sta si minister Uroš Čufer in guverner Boštjan Jazbec "privoščila" pri imenovanju izredne uprave Factor banke, kjer je član uprave postal Matevž Slapničar, ki se je pred dvema letoma neuspešno potegoval za stolček predsednika uprave Abanke. Slapničar je namreč tudi predsednik nadzornega sveta Merkurja, kjer upravo družbe vodi Blaž Pesjak, sin "slovitega" Borisa Pesjaka, ustanovitelja ter dolgoletnega (prejšnjega) direktorja - Factor banke!
Spomnimo, Factor banka je nasedla tudi pri tajkunski zgodbi prejšnjega šefa uprave Merkurja Bineta Kordeža, za 2 milijona evrov.
Sergeja Slapničar, profesorica na ljubljanski ekonomski fakulteti ter soproga Matevža Slapničarja, pa je članica zdajšnjega nadzornega sveta Nove ljubljanske banke, kamor jo je, kot pravijo viri, osebno spravil minister za finance Čufer. Sergeja Slapničar je politično sicer blizu LDS, med kolegi ekonomisti pa velja, mimogrede, tudi za precej domišljavo.
 
15 TISOČ MESEČNO ALI 1500 NA DAN?!
Plača predsednika izredne uprave Factor banke naj bi bila 15 tisoč evrov mesečno, gre pa za neuraden in še nepreverjen podatek. Je pa slišati, da naj bi bil - minuli petek - imenovani predsednik izredne uprave, Avstrijec Klaus Schuster, nezadovoljen z omenjeno vsoto, in da zahteva celo 1500 evrov na dan!
Da se bo minister za finance Uroš Čufer znašel na spisku za morebitno jesensko rekonstrukcijo vlade Alenke Bratušek, smo napovedali že 26. avgusta, včeraj pa je ministra Čuferja na ta spisek "tudi uradno" uvrstil prvak Socialnih demokratov Igor Lukšič.
 
ODMEV
V izogib napačni obveščenosti javnosti v skladu z Zakonom o medijih izkoriščam pravico do dveh popravkov v članku "Plača 1500 EUR na dan?!" Zanikam, da me je "minister Čufer osebno spravil v nadzorni svet NLB banke." V skladu s svojimi pristojnostmi in odgovornostmi me je predlagal prejšnji nadzorni svet in potrdila skupščina delničarjev.
Nisem politično aktivna in nisem članica nobene stranke.
Sergeja Slapničar
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Uroša Čuferja Iga Grudna znan tudi kot prijatelj Boštjana Jazbeca MOŽ IN ŽENA SLAPNIČAR Matevž Slapničar Blaž Pesjak Borisa Pesjaka Bineta Kordeža Sergeja Slapničar 15 TISOČ MESEČNO ALI 1500 NA DAN?! Klaus Schuster Alenke Bratušek napovedali že 26. avgusta Igor Lukšič Sergeja Slapničar

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Plača 1500 evrov na dan?! In kadrovska blamaža pri likvidaciji Factor banke