objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Petek, 6. september 2013 ob 06:58

Ivana Šundov menda trpi. Na Hrvaškem ji sodijo, tukaj pa hoče odškodnino?!
Moti jo novinarski članek. Nekdanja televizijska voditeljica in propadla podjetnica, ki ji sredi Zagreba sodijo zaradi poslovnih goljufij, na ljubljanskem sodišču zahteva denarno odškodnino
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Na ljubljanskem okrajnem sodišču se danes ob 11. uri dopoldne spet nadaljuje sojenje v civilni tožbi Ivane Šundov, nekdanje televizijske voditeljice in zdaj že propadle podjetnice, zoper ustanovitelja in odgovornega urednika spletnega portala Požareport, zaradi novinarskega članka z naslovom "Ivanka Šundov je na televiziji bleferka, v biznisu pa prevarantka," ki ga je avtor teh vrstic objavil 25. januarja 2010. Šundova zahteva 7.000 evrov odškodnine, potem ko je že odstopila od prvotnega zahtevka v skupni višini 14 tisoč evrov.
Spomnimo. Zmanjšanje njenega odškodninskega zahtevka se je zgodilo med kazenskim postopkom zaradi istega članka, ko je Ivana Šundov sredi procesa precej "omilila" tožbo. Nenadoma je ni več (z)motil drugi del naslova spornega članka, ampak samo že zapis, da je "na televiziji bleferka." Zakaj? Na kazenskem sodišču so se namreč izvajali dokazi ter prihajale priče, ki bi potrdile zapisano (šlo je za razkritje njene poslovne goljufije pri prodaji trendovske obutve znane blagovne znamke Ugg Australia), zato je Ivana Šundov med samim kazenskim procesom najprej zamenjala odvetnika (no, odvetnico), ta del tožbe pa raje še pravočasno umaknila, s tožbo vred pa tudi "del" odškodninskega zahtevka za domnevno hude duševne bolečine.
 
ZAHTEVA ZA VARSTVO ZAKONITOSTI
Po končanem kazenskem postopku pred prvo- in drugostopenjskim sodiščem je proces trenutno na vrhovnem sodišču, ker je avtor teh vrstic prek odvetniške pisarne Matoz vložil zahtevo za varstvo zakonitosti.
Na današnjem naroku pa bo Ivana Šundov morala dokazovati, da jo domnevno "hude in trajne duševne bolečine" pestijo zaradi novinarskega članka, ne pa, recimo, zaradi nekaterih drugih okoliščin, ki so se ji zgodile po objavi "spornega" članka oziroma se ji še vedno - dogajajo. Čeprav z objavo samega članka nimajo prav nobene zveze.
Ivana Šundov se po pisanju drugih medijev namreč "ločuje", njen mož Davor Hojan, prav tako propadli zagrebški poslovnež zelo sumljivega slovesa (bil je tudi že obsojen na zaporno kazen zaradi prometa z mamili) se zdravi zaradi alkoholizma, na zagrebškem sodišču pa Ivani Šundov sodijo zaradi poslovnih goljufij na Hrvaškem, kjer tudi njej grozi zapor. Tako poročajo hrvaški mediji.
Potemtakem verjetno ni dvoma, da če Ivana Šundov res tako "hudo trpi(!)", potem hudo trpi zaradi teh reči, ne pa zaradi krajšega novinarskega zapisa, da je "na televiziji bleferka."
 
VSI RAČUNI NJENIH PODJETIJ SO BLOKIRANI
Ivana Šundov je v tem času, od objave tega članka, tudi poslovno tako rekoč propadla. In jasno, ampak spet ne zaradi novinarskega članka. Njeno zagrebško podjetje Diva stil d.o.o. (mimogrede, Ivana Šundov naj bi po lastnih navedbah pretežno živela na Hrvaškem, na slovenskem sodišču pa kot stalni naslov navaja Vipavo) ima že dlje časa blokirane vse račune, čeprav naj bi podjetje pozneje prepisala na moža Davorja Hojana, menda zato, da bi se izognila kazenskemu procesu pred hrvaškim sodiščem, kar pa ji očitno ni uspelo. In zanimivo, Ivana Šundov je še ustanoviteljica hrvaškega podjetja Hojan d.o.o., vendar so tudi računi tega podjetja - blokirani.
Faksimile izpisov dejanskih stanj podjetij Diva stil d.o.o. in Hojan d.o.o., kot izhajajo hrvaških poslovnih registrov, objavljamo desno spodaj.
 
DIVA JE PROPADLA
Ivana Šundov je že pred časom izgubila licenco za prodajo znane kozmetike Schwartzkopf Professional za Hrvaško, njen paradni poslovni objekt, zagrebški kozmetično-frizerski salon Diva Stil (naslov: Miramarska 20), pa že več kot dve leti ne posluje in je res v grozljivem stanju. Je skoraj podrt, sodno zapečaten, v notranjosti pa mrgoli sodnih in drugih papirjev ter izvršb.
Nekaj fotografij tega propadajočega salona, ki je pravo "ogledalo" poslovnega propada Ivane Šundov (čeprav se je Ivana Šundov z "Divo" zelo rada pogosto hvalila v slovenskih tabloidnih revijah), objavljamo na koncu teksta.
Tudi "vrata televizij" so Ivani Šundov seveda zdaj že povsem - zaprta. Kaj trenutno poslovno počne, pa ni točno znano ...
Postopek pred okrajnim sodiščem vodi sodnica Kristina Štern Pogačar.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Ivane Šundov, ZAHTEVA ZA VARSTVO ZAKONITOSTI Davor Hojan DIVA JE PROPADLA Kristina Štern Pogačar

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ivana Šundov menda trpi. Na Hrvaškem ji sodijo, tukaj pa hoče odškodnino?!