objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 5. september 2013 ob 06:53

Se že tepejo za liderja Šoltesove stranke. Nataša Pirc Musar ne popušča?!
Igor Šoltes, Miro Cerar mlajši in Nataša Pirc Musar, to so kandidati za prvega liderja nastajajoče nove stranke na levi sredini
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Za liderja tako imenovane "Šoltesove stranke (spomnimo, nekdanji predsednik računskega sodišče Igor Šoltes je letos poleti medijem potrdil pogovore o novi politični stranki na levi sredini, potem pa - vsaj nenavadno - odpotoval na daljši dopust, zdaj pa v Kopru, na tamkajšnji upravni enoti, skupaj zdravnikom Danijelom Bešič Loredanom, formalno ustanavlja društvo, ki naj bi pomenilo začetek nove - politične iniciative)," se je že vnel hud spopad, poročajo viri. Čeprav nove stranke dejansko še ni, se za "šefa" stranke v zakulisju "tepejo" sam Šoltes, informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar in medijsko znani strokovnjak za ustavno pravo Miro Cerar ml.
Po najnovejših informacijah se je Miro Cerar ml. sicer "pripravljen gentlemansko umakniti," medtem ko Nataša Pirc Musar "nikakor ne popušča." Menda na vsak način hoče postati - predsednica.
Mimogrede, Nataša Pirc Musar, ki ji prihodnje leto poteče že drugi mandat informacijske pooblaščenke (in zato ne more več kandidirati), se res vedno bolj agresivno trži in ponuja za razne politične ter medijske funkcije. Potem ko je med sestavljanjem vlade Alenke Bratušek novinarjem nemudoma prodala informacijo, kako jo Bratuškova snubi za notranjo ministrico (čeprav smo "vsi" vedeli, da je bila Nataša Pirc Musar takrat v igri zgolj kot rezerva, če bi podpis koalicijske pogodbe ali ministrsko mesto slučajno zavrnil Gregor Virant), je pred nekaj tedni v tabloidno revijo Lady lansirala novičko, da ji generalni direktor RTV Slovenija Marko Filli ponuja stolček direktorice TV Slovenija, kjer bi zamenjala Janeza Lombergarja. Nataša Pirc Musar je novinarkam Lady povedala, je bila na sestanku pri Filliju, nato pa si je vzela "čas za premislek." No, Marko Filli (mi) je ta sestanek pisno zanikal, prav tako ponudbo Nataši Pirc Musar, zato lahko samo ugibamo, kdo izmed njiju - laže?!
Je pa Nataša Pirc Musar s svojo kakor kandidaturo za direktorico TV Slovenija, izmišljeno ali ne, sprožila precej hud spor med Fillijem in Lombergarjem, ki se zdaj menda še komaj prenašata. Po navedbah nekaterih virov iz RTV Slovenija naj bi se Janez Lombergar generalnemu direktorju Filliju "maščeval" tako, da je v javnost spravil podatke o spornih finančnih nagradah vodstva RTV, ki jih je sebi in drugim izplačal Marko Filli.
Miro Cerar ml. je bil med govorniki na torkovem pogrebu svoje mame Zdenke Cerar, nekdanje generalne državne tožilke, pravosodne ministrice in političarke na ljubljanskih Žalah. Druga dva znana govornika sta bila generalni državni tožilec Zvonko Fišer ter Spomenka Hribar, na pogrebu pa sta bila opažena tudi vrhovna državna tožilka Barbara Brezigar ter nekdanji generalni direktor slovenske policije Marko Pogorevc.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Igor Šoltes Danijelom Bešič Loredanom nataša pirc musar miro cerar ml Alenke Bratušek Gregor Virant Marko Filli Janeza Lombergarja Zdenke Cerar Zvonko Fišer Spomenka Hribar Barbara Brezigar marko pogorevc

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Se že tepejo za liderja Šoltesove stranke. Nataša Pirc Musar ne popušča?!