objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 2. september 2013 ob 06:56

Virant bi delal novo stranko, skupaj z Alenko Bratušek. Pa so ga odpikali
Viri pravijo takole: prvak Državljanske liste in minister za notranje zadeve je predsednici vlade že večkrat namignil, da bi se začeli pogovarjati o novi stranki, vendar ga je Bratuškova vselej preslišala
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Več različnih virov iz Pozitivne Slovenije je potrdilo govorice, da je predsednik Državljanske liste in minister za notranje zadeve Gregor Virant predsednici vlade Alenki Bratušek že večkrat "namignil", da bi se začeli pogovarjati o "neki novi skupni stranki," če bi Bratuškova znotraj Pozitivne Slovenije izgubila "spopad" za prevlado v stranki z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem.
"Res je, Virant je pogovor nekajkrat poskušal speljati na to temo, vendar ga je Alenka Bratušek vselej preslišala," pravi eden od insajderjev v največji vladni stranki PS. Toda Virant je možnost skupne stranke z Alenko Bratušek, če bi slednja na koncu le izstopila iz Pozitivne Slovenije, omenil tudi nekaterim svojim "zaupnikom" v Državljanski listi. No, ne samo omenjal, celo pohvalil naj bi se.
Toda levica, zlasti pa tako imenovani "dizajnerji levice" iz ozadja, na Gregorja Viranta pač ne računajo več, vsaj po naslednjih volitvah ne.
Eden od "glavnih ciljev" že nastajajoče strankarske opcije Igorja Šoltesa, nekdanjega predsednika računskega sodišča, so namreč tisti "preostali liberalni volivci" Državljanske liste ("desni" so itak že pobegnili), kar naj bi dokončno pokopalo Virantovo politično kariero. Šoltesova nova stranka pa naj bi - poleg levosredinskega dela Državljanske liste - zajela tudi del nekdanjih volivcev LDS, Stranke Mladih - Zeleni Slovenije ter delež neopredeljenih.
Mimogrede, po nekaterih ocenah bi Igor Šoltes z novo stranko lahko pridobil 6 do 8 odstotkov glasov, kar bi, vsaj po izračunih določenih ljudi na levici, skupaj s Socialnimi demokrati, Pozitivno Slovenijo in morda še kakšno "vstajniško" stranko, lahko zadoščalo za postavitev "čiste leve vlade."
Ankete javnega mnenja Gregorju Virantu in njegovi Državljanski listi sicer že dlje časa pripisujejo zgolj en do dva odstotka volilnih glasov, kar je seveda daleč pod parlamentarnim pragom. Vse to pa naj bi Gregorja Viranta zadnje čase delalo tudi zelo živčnega ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Gregor Virant Alenki Bratušek Zoranom Jankovićem Igorja Šoltesa Vse to

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Virant bi delal novo stranko, skupaj z Alenko Bratušek. Pa so ga odpikali