objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 30. avgust 2013 ob 06:52

Ne bo direktorica opere in baleta. Majda Širca si le ni upala iti do konca
Nekdanja vidna političarka stranke Zares na RTV Slovenija menda ne dela nič, ampak samo tvita, tudi proti ministru za kulturo Urošu Grilcu
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Majda Širca, nekdanja poslanka stranke Zares in bivša ministrica za kulturo v vladi Boruta Pahorja, se kljub drugačnim napovedim le ni prijavila na javni razpis za novega direktorja oziroma direktorico ljubljanske opere in baleta. Razpis je medtem že končan, nanj pa se je - po neuradnih, vendar zanesljivih informacijah (uradnih informacij zaradi varstva osebnih podatkov na ministrstvu za kulturo ni mogoče dobiti) - prijavilo šest kandidatov, med njimi aktualni vršilec dolžnosti direktorja Peter Sotošek Štular, nekdanji direktor opere in baleta Borut Smrekar, vodja sindikata v ljubljanski operi in baletu Andrej Sraka ter glasbeni menedžer Goran Šarac, znan tudi kot mož "upokojene" pevke Simone Weiss, ki se je na razpis za prvega človeka opere prvič prijavil že pred šestimi leti.
Viri pravijo, da je zmagovalec razpisa že znan, to je Peter Sotošek Štular, ki je prej poslovno dobro vodil ljubljansko Dramo. Polno imenovanje Petra Sotoška Štularja bo minister za kulturo Uroš Grilc predvidoma izpeljal prihodnji mesec, torej septembra.
Mimogrede, za Majdo Širca, ki se je po koncu politične kariere spet zaposlila na RTV Slovenija, se govori, da na televiziji "nič ne dela," ves čas naj bi bila samo na twitterju. Tvite pa, zanimivo, rada piše tudi proti ministru za kulturo - Grilcu.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Majda Širca Boruta Pahorja Peter Sotošek Štular Borut Smrekar Andrej Sraka Goran Šarac Simone Weiss Uroš Grilc

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ne bo direktorica opere in baleta. Majda Širca si le ni upala iti do konca