objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Nedelja, 25. avgust 2013 ob 07:01

Če Gašpar Gašpar Mišič jutri dobi Luko Koper, je Zoran Janković že rešen
Predsednica vlade Alenka Bratušek menda niti ni tako zelo proti imenovanju Mišiča za predsednika uprave Luke Koper, rada bi se ga predvsem znebila iz svojega kabineta
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Če Gašpar Gašpar Mišič, odstopljeni državni sekretar in bivši poslanec Pozitivne Slovenije, jutri postane predsednik uprave Luke Koper, je ljubljanski župan Zoran Janković tako rekoč že "rešen". Rešena bi bila namreč njegova "družinska ekonomija", in v tem primeru ne bi več potreboval niti zamenjave Tomaža Kuntariča, predsednika uprave Slovenske odškodninske družbe, z njegovo Zdenko Grozde, torej absolutne prevlade na SOD-u, pravijo dobro obveščeni.
Prva naloga Gašperja Gašperja Mišiča naj bi bila plasiranje že "pripravljenega razpisa" za širitev terminalov Luke, posle pa naj bi 100-odstotno dobili gradbeni podjetji Gradis skupina G in Energoplan iz Ljubljane, sicer znana kot "hišna gradbenika" Zorana Jankovića, ki ta denar nujno potrebuje(jo). To je le ena od "govoric", ko krožijo v tej zvezi, druge pa so povezane z Electo, krovno družbo družine Janković, ter nepremičninskimi posli Luke Koper in koprskega župana Borisa Popovića, ki naj bi bil drugi "vojni dobičkar" v primeru jutrišnje zmage Gašparja Gašparja Mišiča na nadzornem svetu Luke Koper.
Pri županu Kopra pa je treba vedeti, da mu tokrat verjetno ne gre samo za golo prevlado znotraj Luke Koper ter biznis in denar, ampak tudi za prestiž in ego. Luko Koper naj bi mu pred parlamentarnimi volitvami leta 2011 "obljubil" tudi prvak SDS Janez Janša (viri blizu Janše so to sicer vedno zanikali), ko pa do tega ni prišlo, je med Popovičem in Janšo hudo počilo.
Med tistimi, ki naj bi se, vsaj sodeč po govoricah na obalni sceni, "omastili" s prihodom Gašparja Gašparja Mišiča na čelo Luke Koper, naj bi bil tudi Sebastjan Jeretič, nekdanji znani svetovalec za politični marketing na "državnem nivoju", zdaj pa zaposlen kot uradniški komunikacijski guru na koprski občini, kjer prek družabnih spletnih omrežij na račun davkoplačevalcev skrbi za promocijo župana in svojega delodajalca Borisa Popoviča. Ko je predsednik komisije za preprečevanje korupcije Goran Klemenčič pred dnevi morebitno imenovanje GG Mišiča za šefa Luke Koper označil kot "kadrovski divji zahod," je Sebastjan Jeretič na twitterju nemudoma napadel Klemenčiča. Pri čemer je med poznavalci zelo dobro znano, kako se Jeretič in Mišič, zaradi politično-poslovnih obračunov v občini Piran, donedavnega nista mogla "niti videti".
Čeprav večina medijev zadnje tri dni ponavlja, da je izvolitev Gašparja Gašparja Mišiča za predsednika uprave Luke Koper na jutrišnji seji nadzornega sveta "vedno manjša", številke še vedno govorijo njemu v prid.
Znotraj Pozitivne Slovenije, predvsem v krogu Zorana Jankovića, je slišati, da naj bi Mišič na nadzornem svetu zmagal celo s 7 proti 2, 6 proti 3, v najslabšem primeru pa 5 proti 4. Vse tri člane nadzornega sveta iz vrst zaposlenih naj bi še vedno popolnoma obvladoval koprski župan Popovič in tako imenovani "srbsko-črnogorski-obalni" lobi. Del vladne koalicije, tisti del, ki dela zoper Mišiča, pa upa, da se bo na koncu, pod hudim medijskim pristiskom, "zlomil" predsednik nadzornega sveta Dino Klobas, čeprav je Primorec in ga je med nadzornike Luke trasiral prav Gašpar Gašpar Mišič. Bo pa jutrišnja seja nadzornega sveta Luke Koper medijsko histerično oblegana, televizijske kamere in spletni mediji naj bi zagotovili skoraj neposredni prenos seje ...
Velika uganka pa ostaja jutrišnje glasovanje Nikolaja Abrahamsberga, člana nadzornega sveta iz stranke Desus. Da mora glasovati proti zdaj že razvpitemu Mišiču, ga je javno pozval prvak Desusa ter minister za zunanje zadeve Karl Erjavec, toda Abrahamsberg ga je, prav tako javno, posredno zavrnil, češ on je kot član nadzornega sveta - neodvisen.
Mnogi so sicer prepričani, da gre za spretno "dogovorjeno" igro med Erjavcem in Abrahamsbergom, po drugi strani pa je bilo včeraj slišati, da naj bi ga Erjavec že poklical na "politično odgovornost". Kakorkoli, brez Abrahamsbergovega glasu proti (poleg že zagotovljenih glasov Vinka Možeta, Andreja Godca in Jordana Kocjančiča) Gašparja Gašparja Mišiča ni mogoče ustaviti.
In spomnimo, Karl Erjavec je pred časom nameraval Nikolaja Abrahamsberga imenovati za generalnega tajnika stranke Desus, ko je rušil bivšega tajnika Desusa Ljuba Jasniča.
Vse več je tudi govoric, da predsednica vlade Alenka Bratušek vendarle tako zelo ne nasprotuje imenovanju Gašparja Gašparja Mišiča na čelo Luke Koper ne glede na to, kar premierka pripoveduje medijem in javnosti. Menda bi se ga rada predvsem znebila iz svojega kabineta, kjer je zadnje čase prihajalo do sporov med Mišičem in nekaterimi drugimi sodelavci Alenke Bratušek. Tako naj bi Mišič po vladnih hodnikih na Gregorčičevi v svojem znanem slogu "oprezal" za državnim sekretarjem Matijo Sevškom in (mu) kakor grozil, da ga bo zaradi njegovih sestankov z nekaterimi poslovneži prijavil komisiji za preprečevanje korupcije, češ da "ugrablja državo?! Predsednica vlade pa naj bi hkrati upala, da se bodo s postavitvijo Gašparja Gašparja Mišiča na vrh Luke Koper malo zmanjšali kadrovski in drugi pritiski Zorana Jankovića na upravljanje državnih podjetij ...
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Gašpar Gašpar Mišič zoran janković Tomaža Kuntariča Zdenko Grozde Borisa Popoviča Janez Janša Sebastjan Jeretič goran klemenčič Dino Klobas Nikolaja Abrahamsberga karl erjavec Vinka Možeta Andreja Godca Jordana Kocjančiča Ljuba Jasniča Matijo Sevškom

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Če Gašpar Gašpar Mišič jutri dobi Luko Koper, je Zoran Janković že rešen