objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Petek, 23. avgust 2013 ob 06:53

Matoz oproščen. Sodnica, ki je obsodila Janšo, izgubila proti odvetniku!
Odvetnik Franci Matoz, ki je zahteval, naj novinar Dela Dejan Karba med procesom Patria zapusti sodno dvorane, ni kršil odvetniške etike
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Odvetnik Franci Matoz je bil pred disciplinsko komisijo odvetniške zbornice Slovenije minulo sredo v pičle pol ure gladko - oproščen. Kljub prijavi ljubljanske okrajne sodnice Barbare Klajnšek, da naj bi se med eno od obravnav v zadevi Patria "neprimerno in žaljivo vedel," saj naj bi "motil procesni red in se ni pokoraval ukazom sodeče sodnice," je disciplinska komisija pod vodstvom odvetnika Roka Petriča odločila drugače: Franci Matoz ni odgovoren kršitve dolžnosti pri opravljanju odvetniškega poklica.
Senat disciplinske komisije se je tako odločil po uvodni besedi namestnika disciplinskega tožilca Boruta Markoška (mimogrede, številni odvetniki pravijo, da je v tej zadevi disciplinski tožilec odvetniške zbornice Mitja Jelenič Novak itak preveč "nasedel" prijavi sodnice Barbare Klajnšek) in zaslišanju obdolženca Francija Matoza; celoten zapisnik obravnave, ki je precej zanimivo ter poučno branje, objavljamo v celoti, spodaj desno.
Za osvežitev spomina: gre za incident, ki se je med procesom Patria zgodil 21. novembra 2011, ko je Franci Matoz, zagovornik zdaj že obsojenega prvaka SDS Janeza Janše, od sodnice Barbare Klajnšek zahteval, naj iz sodne dvorane odstrani novinarja Dela Dejana Karbo, ki je sojenje "spremljal" kot novinar, čeprav je bil v sodnem spisu označen za pričo.
Sodnica je to sicer storila, vendar je Matoza prijavila odvetniški zbornici, ker naj bi, kot rečeno, motil procesni red ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Franci Matoz Barbare Klajnšek Roka Petriča Boruta Markoška Mitja Jelenič Novak Janeza Janše Dejana Karbo

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Matoz oproščen. Sodnica, ki je obsodila Janšo, izgubila proti odvetniku!