objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 20. avgust 2013 ob 06:38

Ko ga Zoran Janković nategne, Igor Lukšič postane strokovnjak za svinjarije
Luka Koper in Gašpar Gašpar Mišič. Nekateri menijo, da je to (torej, da glasno oznanjaš, kako si bil politično - nategnjen) znak naravne inteligence, veliko pa jih zopet meni nasprotno ...
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Ob konjskem mešetarjenju za vodilne pozicije v Luki Koper je bil Igor Lukšič, prvak Socialnih demokratov, vseskozi tiho, dokler se ni izkazalo, da je njihov partijski dirkalni konj Vinko Može (eks kandidat za predsednika nadzornega sveta) izgubil dirko. Šele takrat je Lukšič brezobzirno politično mešetarjenje (torej tudi lastno) proglasil za "svinjarijo".
Češ da je Gašpar Gašpar Mišič, trenutno najresnejši kandidat za novega šefa uprave Luke Koper - "niče".
Igor Lukšič je zdaj nenadoma odkril moralo, da so dvojna ali trojna merila “svinjarija” in da se mora igrati na dva koša.
Dejstvo pa je, da je bil ob razrešitvi "prvega vohuna" Slovenije Sebastjana Selana, nekdanjega direktorja Sove, ter njegovega imenovanja za direktorja Marine Portorož, podjetja znotraj DZS, ki ga obvladuje Bojan Petan, Igor Lukšič lepo tiho. Vseskozi. Kljub temu, da Selan o "vodenju podjetij" ni imel pojma. Znano pa je, da je Petanova DZS "živ politični mrlič", ki ne odplačuje niti bančnih obresti več, in je zaradi državnih kreditov pravzaprav v lasti države. DZS vzdržuje pri življenju izključno aktualna, tako imenovana "leva" politika.
Mediji so odkrili, da so Selan in njegovi zaupni agenti pred parlamentarnimi volitvami 2011 izdelovali dosjeje o politikih, informacije o njihovem zasebnem življenju ter “zanemarjali” obveščanje sodišč! Da ne govorim o tem, kako je Sebastjan Selan z vsemi štirimi pomagal preprečiti Igorju Omerzi, raziskovalcu novejše slovenske zgodovine, da bi pregledoval "udbovske" arhive o početju starih partijskih kadrov.
Jasno je, da obstaja med dejstvom, da je Selan ob razrešitvi v Sovi brez vsakršnih izkušenj takoj dobil službo v podjetniškem konglomeratu Bojana Petana (beri: Gregorja Golobiča), ki ga nadzoruje levica, in ugotavljanjem, koga so virtualno in resnično zalezovali agenti Sove, trdna zveza.
Ali so agenti Sove na skrivaj s hriba na hrvaškem otoku Brač snemali, kako Milan Kučan z jahte Jožeta Mermala (lastnik ljubljanskega BTC ni tajkun, ker je za nas) skače "bombice" v dokaj umazan zaliv poln bark? Ali pa so se Sovini agenti nasprotno plazili po gošči doline Soče ter poskušali med sončenjem fotografirati Urško Bačovnik?
Kdo bi vedel? Odločitev prepuščam bralstvu.
Kakorkoli, Igor Lukšič ima dvojna merila, in v primeru nekdanjega šefa Sove Selana nešteto razlogov, da je bil tiho.
Ima pa Igor Lukšič čudno navado, da vedno, ko "sestrske stranke" njega in njegove Socialne demokrate kadrovsko prelisičijo (pri tem z lahkoto prednjači Zoran Janković), začne Lukšič na glas vpiti.
Nekateri menijo, da je to (torej, da glasno oznanjaš, kako si bil politično nategnjen) znak naravne inteligence, veliko pa jih spet meni nasprotno ...
 
Bojan Korsika je poslovnež in publicist
Komentarji izražajo stališča avtorjev in ne nujno tudi izdajatelja spletnega portala Požareport.si

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Igor Lukšič Vinko Može Gašpar Gašpar Mišič Sebastjana Selana Bojan Petan Igorju Omerz i Gregorja Golobiča Milan Kučan Jožeta Mermala Urško Bačovnik zoran janković

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ko ga Zoran Janković nategne, Igor Lukšič postane strokovnjak za svinjarije