objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 15. avgust 2013 ob 05:51

Izdaja Janše sem mu ni splačala. Pojbič kljub temu odletel kot direktor!
Res komično. Vlada Alenke Bratušek je Franca Pojbiča z mesta prvega človeka agencije za varnost prometa razrešila zgolj nekaj ur potem, ko je zapustil stranko SDS
2013 Pozareport

Odpri galerijo

Vlada Alenke Bratušek je na včerajšnji dopisni seji(!) z mesta vršilca direktorja javne agencije za varnost prometa odstavila Franca Pojbiča. To sicer ne bi bila kakšna posebna novica, prej bolj operetna (formalno ga je sicer razrešil svet agencije), če Franc Pojbič ne bi pred dvema dnevoma, torej 24 ur pred svojo zamenjavo, "zapustil" Janeza Janšo ter medijsko odmevno izstopil iz stranke SDS.
Franc Pojbič je v svoji torkovi "izstopni izjavi" sicer zapisal, da iz SDS odhaja iz "osebnih razlogov", toda medijem je pozneje povedal kopico kritik na račun svoje zdaj bivše stranke. Zato njegovi nekdanji strankarski kolegi pripominjajo, da je Pojbič izstopil predvsem zato, ker stranka SDS ni izpolnila vseh njegovih "kariernih pričakovanj (čeprav naj bi bila Pojbičeva pričakovanja precej višja od njegovih sposobnosti; eden izmed vidnih članov SDS cinično pravi, da je izstop Franca Pojbiča nekaj podobnega, kot če bi razvpiti štajerski estradnik Damjan Murko odslovil svojega menedžerja, ker mu ni zagotovil serije nastopov v Las Vegasu skupaj s Celine Dion), predvsem pa naj bi tako želel pod novo vlado obdržati službo šefa agencije za varnost prometa.
No, to Francu Pojbiču definitivno ni uspelo, "izdaja" se mu ni splačala. Vlada ga je, pravzaprav dokaj komično, odplaknila le nekaj ur potem (in to celo kar na dopisni seji), ko je v slovo pomahal SDS - in tako po svoje "maščevala" Janeza Janšo. Novi vršilec dolžnosti direktorja javne agencije za varnost prometa pa je postal Igor Velov. Velov je sicer tudi nekdanji podžupan občine Kranj in član stranke Zares, če ni medtem že izstopil ter se pridružil Pozitivni Sloveniji.
Mimogrede, brat Franca Pojbiča, Marijan Pojbič, je poslanec SDS iz Šentilja, ki po mnenju nekaterih medijev "ne velja za ravno najbolj bistrega" poslanca, tretjega brata Pojbič, Antona Pojbiča, pa že nekaj časa išče policija, tudi s tiralico, zaradi - poslovne goljufije.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Alenke Bratušek Franca Pojbiča Janeza Janšo Damjan Murko Celine Dion Igor Velov Marijan Pojbič Antona Pojbiča

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Izdaja Janše sem mu ni splačala. Pojbič kljub temu odletel kot direktor!